Cookie- og Privatlivspolitik
Tag på vildt eventyr: Rejs jorden rundt med ny animationsfilm

Tag på vildt eventyr: Rejs jorden rundt med ny animationsfilm

'Jorden rundt på 80 dage' er aktuel i biografen (sponsoreret)

Stem op!
5
Stem ned!
0
(reset)

Julemåneden betyder biografture for hele familien, og nu har den charmerende animationsfilm Jorden rundt på 80 dage ramt det store lærred.

Køb billetter her:

'Jorden rundt på 80 dage' er et verdensomspændende eventyr, der følger den nørdede, lille silkeable Passepartout, som altid har drømt om at være opdagelsesrejsende. Problemet er bare, at hans overbeskyttende mor holder skarpt øje med den lille abe, og hun er bestemt ikke interesseret i at se ham rejse ud i den farefulde verden.

Alting ændrer sig dog, da den luskede frø Phileas pludselig kommer forbi Passepartouts havneby. Phileas laver nemlig et væddemål med byens indbyggere på hele 10 millioner muslinger om, at han kan rejse Jorden rundt på kun 80 dage.

Indbyggerne stoler ikke på frøen, og derfor sender de silkeaben med på rejsen, så han kan tage billeder fra alle verdens hjørner i beviset på, at den umage duo faktisk har rejst Jorden rundt. 

Passepartout benytter nu sit livs mulighed for at udforske verden og tager ud med sin nye ven på et vildt eventyr fuld af overraskelser. Men turen bliver selvfølgelig ikke uden udfordringer, og rejsemakkerne må samtidig flygte fra en politi-ørkenrotte, der vil have Phileas bag tremmer.

Jorden rundt på 80 dageRejs verden rundt fra biografsædet

Familiefilmen sender dens to hovedkarakterer Passepartout og Phileas verden rundt til både velkendte feriedestinationer og nye, fantasifulde områder. 

Passepartours hjemby er fx en havneby udover det sædvanelige, hvor indbyggerne næsten udelukkende består af rejer, og hvor ingen udendørs overflader kan slippe for himlens kæmpestore mågeklatter. Dertil følger et azurblåt hav, hvor Phileas gør sin entré på sit elskede surfbræt.

Så snart eventyret er gået i gang ser omgivelserne dog noget anderledes ud, og ingen længe må de rejsende dyr forsøge at overleve både i ørkenens dræbende hede og blandt junglens skjulte farer.

Rejs herudover med aben og frøen til glitrende storbyer som London og New York eller det skæve tårn i Pisa, som i animationsfilmens verden er blevet til det skæve træ - som stadig er en ligeså god foto-mulighed. 

Jorden rundt på 80 dageBaseret på roman-klassiker

'Jorden rundt på 80 dage' er baseret på den klassiske roman af Jules Verne af samme navn, der tidligere er blevet filmatiseret flere gange, senest i 2004.

Bogens hovedkarakter er Phileas Fogg, der tager på et eventyrligt kapløb med sin godmodige, men noget klodsede tjener Passepartout. 

Ligesom i den aktuelle animationsfilm oplever bogens karakterer også mange udfordringer på rejsen, som i deres tilfælde inkluderer elefanter, orkaner og en faldefærdig bro. 

Animationsfilmen har derimod valgt at bytte dens hovedkarakter ud, så vi nu har fokus på den uerfarne Passepartout, og publikum oplever derfor verden gennem den nørdede silkeabes uskyldige og fascinerende perspektiv.

'Jorden rundt på 80 dage' kan ses i biografen nu.

Jorden rundt på 80 dage

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Sarauser/1426586
Sarauser/1426586

Udover Batman selvfølgelig / ikke så mange ting på tapetet, der virkelig er at se frem til.

58 minutter siden
Ollie

Jeg glæder mig helt vildt meget til In The Multiverse of Madness og Wakanda Forever, da jeg er Marvel-fan helt ind i hjertet.

1 time siden
HamsterenHenning

Fordi Frances McDormand bare spiller fænomenalt hele vejen igennem den barske fortælling.

15 timer siden
Aske

For mig er det helt klart The Northman og The Batman.

1 dag siden
Mathias

Hvorfor er jackass forever der ikke? det giver ikke mening det er den film jeg glæder mig allermest til i 2022

1 dag siden

Aktive debatter