Du kan stadig trygt gå i biografen

Tysk undersøgelse slår det atter fast
Billede
(© Nikita Tumbaev)

Nu må vi igen gå i biografen, men der er stadig Corona i samfundet, og derfor genudgiver vi denne historie fra før nedlukningen i juleferien.

Vi kan nemlig stadig konstatere, at der ikke er forlydender om et eneste Corona-tilfælde, der kan spores tilbage til en biograf.

Det britiske medie The Telegraph undersøgte, om premieren på James Bond-filmen No Time to Die sidste år, som bekendt blev et kæmpe tilløbsstykke for danskerne såvel som briterne, har forsaget et udbrud af Corona i England.

Konklusionen var dog, at stigningen i COVID-19-sager startede allerede i september 2021, altså en hel måned før premieren på 'No Time to Die'.

LÆS OGSÅ: 2 forsinkede storfilm får premiere

Phil Clapp, direktør for den britiske sammenslutning af biografer, udtaler, at Bond-filmen har været vist i 700 biografer med op til 50 filmvisninger om dagen. Han understreger, at der stadig ikke har været ét eneste tilfælde af Corona-smitte, som kan spores direkte tilbage til biografen.

- Vi er ikke bekendt med et enkelt tilfælde af Covid, der kan spores tilbage til en britisk biograf, udtaler han til Telegraph.

- I modsætning til pubber og restauranter tilbringer de, der går i biografer, det meste af deres tid siddende, alle med ansigtet i samme retning og stille i et stærkt ventileret miljø.

Netop disse foranstaltninger, som naturligt finder sted i biograferne, er flere gange blevet fremhævet i videnskabelige undersøgelser.

Senest har et forskningsprojekt under Frauenhofer IBP, støttet af det tyske kulturministerium, konkluderet, at de små, smitsomme partikler i luften (aerosoler) i en biografsal spredes hurtigt og effektivt væk fra gæsterne. Det skyldes netop den gode udluftning, som ledes ud fra salen.

LÆS OGSÅ: Guide til filmene efter genåbningen

Tidligere har det tyske Hermann-Rietschel-Institut (HRI) ved Det Tekniske Universitet i Berlin konkluderet, at spredningen af aerosoler i en biografsal kun svarer til 0,3% sammenlignet med, hvad man udsættes for på et kontor.

I Danmark har der på nuværende tidspunkt heller ikke været Corona-tilfælde sporet til biografbesøg.

Retningslinjerne for biograferne herhjemme er lige nu (via Danske Biografer):

- Man skal bære mundbind, når man står og går
- Man skal fremvise gyldigt coronapas
- Der må ikke være mere end 500 gæster til en filmvisning

Køb gerne billetterne i forvejen, så der undgås større forsamlinger i biografernes foyer.

God fornøjelse i biografen.

Se det aktuelle filmprogram her.