Klar til genåbning: Her er filmene, du skal se i biografen

Guide: Nye premierefilm og et stort program
Billede
(© Spider-Man: No Way Home © Sony / West Sider Story © Disney / The Matrix Resurrectins © Warner Bros.)

Fra søndag den 16. januar åbner biograferne endelig igen, og med det følger naturligvis et program med adskillige film.

Her er et overblik over, hvad du kan se i biografen. Listen er ikke udtømmende, men giver et billede af de største film lige nu.

Du kan finde billetter til alle filmene ved at klikke på deres links.

Se alle film i biografen her.

The Kings Man 

Superhelte, action og sci-fi

Superheltefilmen Spider-Man: No Way Home har gået sin sejrsgang verden over, og i Danmark nåede Edderkoppens seneste eventyr at sælge hele 155.000 billetter på blot få dage, inden biograferne lukkede ned. Nu kan alle, der ønsker at se eller gense den både roste og super populære film på det store lærred, endelig få deres ønske opfyldt.

Den spritnye The King's Man er en opfølger, eller rettere forhistorie, til de to Kingsman-film, som byder på lige dele action og komedie. I begyndelsen af 1900-tallet bliver en ung mand rekrutteret som agent. Ralph Fiennes, Gemma Arterton og Harris Dickinson spiller hovedrollerne.

Godt nok er The Matrix Resurrections allerede tilgængelig til køb online, men come one: En Matrix-film skal ses i biografen! Forvent storslåede action-scener, komplet med bullet-time og kung-fu, og en historie fuld af twists med en filosofisk undertone, når Keanu Reeves og Carrie-Anne Moss igen indtager rollerne som Neo og Trinity.

Udover disse nye film kan både den nostalgiske Ghostbusters: Afterlife, den monstrøse Venom: Let There be Carnage og den helt store biografsællert, James Bond-filmen No Time to Die, stadig ses i biograferne.

Clifford den store røde hund 

Familiefilm

Jules Vernes klassiske historie opdateres på ny, denne gang med sjove dyr i hovedrollerne, når Jorden rundt på 80 dage byder på underholdning til børnefamilierne.

Det gør Clifford - den store, røde hund også, og her er, som titlen antyder, ligeledes tale om et dyr i hovedrollen. Denne gang en hund, der bliver større, jo mere kærlighed, den oplever.

Flere vovser er på spil i Paw Patrol: Filmen baseret på den populære tv-serie, og animationsfilmen solgte over 160.000 billetter i biografen sidste år.

Venuseffekten 

Danske film

Allerede om et par uger kommer der flere nye danske film på programmet, men inden da kan du se eller gense en række perler herhjemmefra.

Anders Matthesens Ternet Ninja 2 er allerede en kæmpe succes, set af over 930.000 danskere, og den animerede fortælling om Aske og hans ninjabamse er da også en hylende sjov og velfortalt historie.

Er man mere til den historiske genre, kan Anden Verdenskrigs-fortællingen Skyggen i mit øje af Ole Bornedal, eller Trine Dyrholm i rollen som Margrete den Første måske være noget.

Ellers byder Venuseffekten på en sød, charmerende og rørende fortælling om vanskelig kærlighed, instrueret af kvinden bag tv-serien 'Doggystyle'.

House of Gucci 

Store filmskabere

Filmprogrammet er lige nu også fyldt med titler af virkelig store filmskabere fra hele verden. Hvis man vil se en opfindsom, stilsikker musical af manden bag 'Holy Motors' med to lækre hovedroller i form af Adam Driver og Marion Cotillard, kan man med fordel rette blikket mod Annette.

Steven Spielberg har også kastet sig over musical-genren, om end i en mere konventionel forstand. Det gør dog ikke West Side Story mindre interessant, og det blev bl.a. til tre Golden Globe-priser til filmen ved uddelingen i søndags.

Derudover kan man få et indblik i den skandaleramte designerfamilie i House of Gucci, hvor Ridley Scott har samlet en imponerende række skuespillere, bl.a. Lady Gaga, Jared Leto, Al Pacino og Adam Driver, i en film om intriger, mode og mord.

Kombinationen af tre Oscar-vindere, instruktøren Joel Coen og skuespillerne Denzel Washington og Frances McDormand, bør være nok til at skabe interesse for The Tragedy of Macbeth. Hvis man samtidig ønsker en original genfortælling af Shakespeares klassiske skuespil, er der bare ekstra guf at hente. Dog vises filmen kun i udvalgte biografer.

Det samme gør Francois Ozons nyeste film, Alt gik godt, og Wes Andersons ditto, The French Dispatch.

Se alle film i biografen her.