Cookie- og Privatlivspolitik
Biograf-ejer ønsker svar på nedlukning fra kulturministeren, men bliver ikke klogere

Biograf-ejer ønsker svar på nedlukning fra kulturministeren, men bliver ikke klogere

"Hvorfor må andre holde åbent, når vi ikke må?"

Stem op!
19
Stem ned!
0
(reset)

Biograferne er tvangslukket pga. Corona-pandemien, men det er værtshuse, kirker og fitnesscentre ikke. Den ubalance har ikke underligt forsaget stor undren og frustration i biografbranchen.

En af dem, der stiller sig uforstående overfor, at nogle brancher er åbne, mens biografer, museer og teatre må holde lukket, er Emil Mark Nørholm, som er ejer af Atlas Biograferne.

I programmet Ring til regeringen på P1 har han stillet Kirke- og kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen spørgsmålet om, hvorfor kirker og udskænkningssteder må holde åbent, mens biografer ikke må. Kulturministerens svar lyder:

- For det første er det en meget klar indstilling fra vores sundhedsmyndigheder og fra vores eksperter på området. Og det er rigtigt, at de undersøgelser, jeg har kunnet set, de siger, at man trygt kan gå i biografen. Det er også derfor, at vi hele efteråret har haft biograferne åbent, og heldigvis er der masser af mennesker der har villet ind og se film.

Ane Halsboe-Jørgensen påpeger, at Corona-mutationen omikron har ændret situationen fuldstændigt for politikerne, der har måttet handle hurtigt op til biografernes højtid.

LÆS OGSÅ: Danskerne om biografnedlukning: "Det giver ingen mening!"

Emil Mark Nørholm stiller sig dog ikke tilfreds med svaret, og biografejeren forsøger at få Ane Halsboe-Jørgensen til at argumentere for, hvorfor man må gå i kirke eller på bar og drikke sig fuld med fremmede, mens man ikke må gå i biografen med sin nærmeste familie.

Han nævner Holland, hvor man har skåret alle brancher over én kam og lukket det ned, mens den danske regerings ulige fordeling ”ikke er forståelig”.

- Det er vigtigt at sige, at selv på udskænkningsstederne er der restriktioner. Man må ikke udskænke efter kl. 22, og de skal være stor afstand. Der er nogle arealkrav, som også tynger dem. Så det er heller ikke en nem branche at være ejer eller medarbejder i lige nu. Der er ikke noget, der går fri, men jeg kan godt se frustrationen fra jer, og jeg lytter også til dem. Men jeg vil gerne understrege, at det er selvfølgelig på klar indstilling fra vores sundhedseksperter.

LÆS OGSÅ: Biografbranchen uforstående over for nedlukning

Kirke- og kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen lægger derfor flere gange ansvaret for beslutningen omkring fordelingen af nedlukninger fra sig og over på sundhedsmyndighederne og -eksperterne.

Emil Mark Nørholm har efterfølgende udtalt sig til Kulturmonitor, at han har brug for en minister, der går ind og finder evidens for, at hele hendes område bliver slået i stykker. Og at han ikke fik svar på sit spørgsmål i interviewet med kulturministeren.

Kim Foss, der er biografchef i Grand Teatret, kommenterer i øvrigt på interviewet i Ring til regeringen på sin Facebook-profil:

- Ring til regeringen. Film- og biografbranchen er netop, ud af det blå, blevet påført et tab i den flercifrede millionklasse, og Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen kan ikke engang svare på, hvilke kriterier der måtte ligge til grund for tvangslukningen.

Han skriver videre:

- Det dobbelt sørgelige er, at lukningen af biograferne ud fra de undersøgelser, der allerede er i omløb, ikke kan forventes at bringe smittetallene ned (ligesom de åbne biografer ikke bidrog til at bringe dem i vejret).

Om disse opråb fra branchen gør nogen forskel for, om nedlukningen forkortes, ændres eller forlænges, må tiden vise.

Biograf-nedlukningen løber indtil videre frem til og med den 17. januar.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Aske

For mig er det helt klart The Northman og The Batman.

23 timer siden
Mathias

Hvorfor er jackass forever der ikke? det giver ikke mening det er den film jeg glæder mig allermest til i 2022

1 dag siden
Peter

Definitely The Batman for us here at Drafthound!

1 dag siden
Palleuser/687007
Palleuser/687007

Jeg glæder mig mest til at se Top Gun 2: Maverick, fordi Corona i lighed med mange andre storfilm har udskudt dens premiere i mange måneder.

1 dag siden
S. Rico

Det har du selvfølgelig ret i. Det er mere nuanceret end som så.

2 dage siden

Aktive debatter