Danskerne om biograf-nedlukning: "Det giver ingen mening!"

Sociale medier bugner af undren
Billede
(© Tom Barre (Unsplash))

Da regeringen i sidste uge lukkede biograferne pga. Corona-pandemien, kom det som et lyn fra en klar himmel. Ingen restriktioner på belægning eller afstandskrav, men direkte fra 100 til 0 på ét pressemøde.

Samtidig må barer holde åbent til kl. 22, og fitnesscentre kan slippe med, at folk viser Coronapas. Den ulighed mellem biograferne og de øvrige erhverv, har fået branchefolk til at råbe op.

Men også rundt om i de danske hjem sættes der spørgsmålstegn ved logikken bag nedlukningen. På kino.dk’s Facebook har 165 brugere ytret deres undren. Især over, at biograferne let kan leve op til simple restriktioner omkring pladsbegrænsning og afstand. Modsat fx barerne og julehandlen.

- Jeg var i Næstved Storcenter/Bilka i weekenden og der var rigtig mange mennesker klistret op ad hinanden. I biografen er der i det mindste begrænsede pladser og mulighed for bedre afstand, skriver Marc Lindholm.

LÆS OGSÅ: Støt din lokale biograf og køb et gavekort!

- Jeg er så enig. Jeg er fuldstændig forbløffet. Man kan sidde med mere afstand i biografen, end fulde mennesker på barer og værtshuse gør. Jeg håber, at regeringen indser, at de er helt forkert på den og ophæver den restriktion, skriver Camilla Andersen på Facebook.

LÆS OGSÅ: Biografbranchen uforstående over for nedlukning: "Hvor er logikken?"

- Fuldstændig enig, det er en beslutning der er fisket op af en klovnehat. Der er mandsopdækning i biografen inden entré, hver anden række sæder er fjernet med en nedgang i sæde kapacitet på næsten 50%, mens der er ændret lidt i åbningstiderne for barer og værtshuse, skriver Henrik Jensen.

Michael Søndergaard Nielsen sender i øvrigt en venlig julehilsen:

- Og vi som var klar til Matrix mellem jul og nytår. Jeg synes, det er træls, men det er sådan, det er desværre. Glæder mig bare til at vende tilbage til jeres sale næste gang der åbnes op. Glædelig jul til hele Kino og Nordisk Film Biografer og jeres glade ansatte.

Biograf-nedlukningen løber indtil videre frem til og med den 17. januar.