Cookie- og Privatlivspolitik
Kan du genkende dem? 10 skuespillere i vilde forvandlinger

Kan du genkende dem? 10 skuespillere i vilde forvandlinger

Oscar-vindende vægttab og voldsomme kropspiercinger

Stem op!
15
Stem ned!
0
(reset)

Mange store skuespillere har i løbet af deres karrierer gennemgået store transformationer for at spille bestemte roller.

Én af de skuespillere, der måske har været allermest aktive i forhold vægttab og -forøgelser samt at bruge timevis hos makeup-artisterne er Jared Leto. Lige nu kan stjerneskuespilleren ses i Ridley Scotts House of Gucci - hvis du altså kan genkende ham!

Find dine billetter til 'House of Gucci' her:

Inspireret af Jared Letos voldsomme transformation har vi herunder udpeget 10 af de vildeste transformationer, som en skuespiller har gennemgået til en filmrolle – med vægttab og -forøgelser, vanvittig make-up, nye frisurer og intens dedikation til faget.

Mikkel Boe Følsgaard i En helt almindelig familie

I filmen 'En helt almindelig familie' gennemgik Mikkel Boe Følsgaard – ligesom karakteren i filmen – en stor transformation. Han spillede nemlig transkvinden, Agnete, hvilket krævede en stor indsats fra skuespilleren.

Ifølge filmens instruktør, Malou Reymann, arbejdede Følsgaard en hel del med at finde sin indre femininitet. Resten blev sådan set ordnet med tøj og makeup, så han fik det helt rigtige look. Se instruktøren tale om det her.

Robert De Niro i Raging Bull

Som forberedelsen til rollen som Jake Lamotta i Martin Scorseses 'Raging Bull', trænede Robert De Niro sig i tip top form. Så god form, at den rigtige Lamotta var overbevist om, at De Niro kunne have bokset professionelt på det tidspunkt.

Filmens afslutning krævede dog en vild transformation af De Niro, der blev nødt til at tage 30 kilo på, hvilket lukkede produktionen ned i 4 måneder. Det må man kalde dedikation, og De Niro vandt også en Oscar for sin rolle i filmen.

Christian Bale i American Psycho, Batman-trilogien, The Machinist, American Hustle og Vice

En skuespiller, der virkelig har gjort det til et personligt kendetegn at gennemgå store transformationer forud for sine roller, er Christian Bale. Til film som 'American Psycho' og 'Batman'-trilogien trænede Bale sig til en massiv muskelmasse, hvorimod han til film som 'The Fighter' og især 'The Machinist' tabte sig op imod 30 kilo.

Senere i karrieren har han også haft roller i 'American Hustle' og 'Vice', hvor han har taget 20 kilo på – særligt omkring maveregionen. I 'Vice' skulle Bale også bruge timevis hos sminkøren for at komme til at ligne den tidligere vicepræsident Dick Cheney.

Charlize Theron i Monster, Tully og Bombshell

En anden sand mester i forvandlingens kunst må siges at være Charlize Theron, der til flere af sine roller har været nærmest ugenkendelig.

I 'Monster', som Theron fik en Oscar for, tog hun 15 kilo på, afblegede sine øjenbryn og gik med tandproteser. Til filmen 'Tully' tog hun næsten 25 kilo på, hvilket hun har udtalt var ved at give hende en depression. Og i 'Bombshell' skulle Theron spille den tidligere nyhedsvært, Megyn Kelly, og ved hjælp af proteser og makeup var hun slet ikke til at kende.

Nicole KidmanThe Hours

Ser man på plakaten til filmen 'The Hours' fra 2002, vil mange nok kunne genkende både Meryl Streep og Julianne Moore. Men at den sidste kvinde på billedet er Nicole Kidman, ville de færreste nok have gættet.

Kidman skulle også bruge 3 timer hos makeupartisten hver dag under optagelserne til filmen, der bl.a. udstyrede hende med en falsk næse. Resultatet var så omfattende, at Kidman kunne gå rundt på settet uden at blive genkendt.

Matthew McConaugheyDallas Buyers Club

I 'Dallas Buyers Club' spiller Matthew McConaughey den HIV-positive Ron Woodroof, der tager kampen op mod den amerikanske medicinalindustri. McConaughey tabte sig over 20 kilo med en diæt bestående af æggehvider, fisk og vin som forberedelse. Hans indsats gav pote, og McConaughey vandt en Oscar for sin rolle i filmen.

Jared Leto i 'Dallas Buyers Club', Chapter 27 og House of Gucci

Det var dog ikke kun Matthew McConaughey, der vandt en Oscar for sin medvirken i 'Dallas Buyers Club'. Det samme gjorde Jared Leto, der spiller den transkønnede aids-patien, Rayon. Også han måtte gennemgå en større transformation forud for optagelserne, da han tabte sig næsten 15 kilo og barberede samtlige hår af sin krop.

Leto har da også tidligere spillet roller, der krævede en fysisk transformation. I filmen 'Chapter 27', hvor Leto spiller Mark David Chapman – manden der dræbte John Lennon – tog skuespilleren næsten 35 kilo på. Det resulterede i, at han flere gange måtte køres rundt i en kørestol, da hans krop var i chok over den nye belastning.

Og nu er skuespilleren altså aktuel i Ridley Scotts store drama 'House of Gucci', hvor Leto spiller rollen som Paulo Gucci. Forud for optagelserne måtte han her tilbringe 6 timer hos makeup-artisten for at gøres klar og en time efter optagelserne for at få det hele af igen.

Samtidig har Leto udtalt, at han sniffede tomatsovs og havde olivenolie i blodet for at leve ind i den italienske rolle.

 Demi MooreG.I. Jane

Det er ikke for sjov at skulle spille en ansøger til den berygtede Navy SEAL militæruddannelse. Det viste Demi Moore, da hun i 2002 spillede hovedrollen i Ridley Scotts 'G.I. Jane'. Udover at Moore klippede sig kronraget, gik hun hver morgen kl. 4 i gang med et benhårdt træningsprogram, som skulle gennemføres inden dagens optagelser. En ret imponerende bedrift, hvis man spørger os.

Gary Oldman i Darkest Hour

For Gary Oldman viste det sig, som med flere af de andre nævnte skuespillere, at en gedigen transformation kan være enormt gavnlig – i hvert fald, hvis man er på Oscar-jagt. I sit portræt af den tidligere britiske premierminister, Winston Churchill, brugte Oldman nemlig over 200 timer i en makeup-stol fordelt over kun 48 optagedage. Det giver lidt over 4 timer hver dag. Dedikationen kastede en Oscar af sig, så mon ikke det var det hele værd.

Rooney Mara i The Girl with the Dragon Tattoo

I den amerikanske genindspilning, 'The Girl with the Dragon Tattoo', spiller Rooney Mara den karakteristiske computer hacker, Lisbeth Salander. For at leve op til karakterens noget særegne stil fik Mara farvet sit hår, blegnet sine øjenbryn, piercet sine ører og sin brystvorte, foruden en række falske piercinger og tatoveringer. Alt i alt en ret dedikeret indsats.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
rene

Brad Pitts forvandling i denne film, er også noget af det jeg husker

Finn Carl

Jeg vil blot erindre om Dustin Hofmans fantastiske maskering i den oprindelige, hel aftens film, med pause (Som jeg så ved premieren i København! De senere viste udgaver er nu skam-beskåret til normal spillefilms længde, med en masse fine detaljer, som nu er manglende i filmen): "Little big Man", fra vist 1970, hvor kan spiller den 121 årige Jack Crabb(!), med indsunkne gummer og rystende tale og hænder. Den eneste overlevende fra slaget ved Little Big Horn, hvor Oberst, George Armstrong Custer led det kendte nederlag, med alle mand i indianerkrigene.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.