Cookie- og Privatlivspolitik
Dune-instruktør kritiserer: Marvel gør os til zombier

Dune-instruktør kritiserer: Marvel gør os til zombier

Ikke alle er fans af superheltene

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)

Denis Villeneuve har slået sig navn fast som en af tidens allerstørste instruktører med storfilm som Arrival og Blade Runner 2049. Nu er han aktuel med det gigantiske sci-fi epos Dune.

I den forbindelse har den 53-årige filmskaber talt med det spansksprogede medie El Mundo*, hvor han argumenterer for, at kommercielle film med kæmpe budgetter stadig kan være relevante rent kunstnerisk. Han nævner bl.a. Christopher Nolan og Alfonso Cuaron som eksempler på instruktører, der formår at balancerer dette.

Da han bliver forelagt Martin Scorseses nu berygtede udtalelser om, at Marvels produktioner ikke er ”film” men forlystelsesparker uden kunstnerisk værdi, følger Denis Villeneuve det op med at kalde superheltefilmene for ”kopiér og sæt ind”-film:

- Måske er problemet, at vi står over for alt for mange Marvel film, der ikke er mere end ”kopiér og sæt ind” af andre. Måske har denne type af film forvandlet os en smule til zombier… Men kæmpe og dyre film af stor værdi er der mange af i dag. Jeg kan ikke få mig selv til at være pessimistisk overhovedet.

Læs også: Guide til 'Dune'

Villeneuve har ligeledes kritiseret MCU i det franske Premiere:

- Hvis vi taler om Marvel-film, så er sagen den, alle disse film er lavet ud fra den samme skabelon. Nogle filmskabere kan tilføje en smule farve til det, men de er alle fra den samme fabrik. Det fjerner ikke noget fra filmene, men de er formaterede.

I sidste måned var The Suicide Squad-instruktøren James Gunn også ude og kalde superheltefilm for kedelige.

’Dune’ kan ses i biografen nu.

*Oversat via The Direct.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Mark

Nicolas Cage har kun været med i gode film :-) Nicolas Cage laver kun verdensklasse præstationer :-). jeg er ganske enkelt vild med Mr.

6 timer siden
Flemming

Han har lavet en del gode film, men hold da op, hvor har han lavet meget crap også.

12 timer siden
Segoyuser/116755
Segoyuser/116755

yes tænkte også , amen hvad med Aarhus, vil da rigtig gerne se den film, give en anmeldelse have været en super fin oplevelse...ja verden er mere e

1 dag siden
Wayne

Godt at høre - og herligt at alle maskiner er ved at være i gang igen.

Jeg glædrer mig til at høre mere om det :-)

2 dage siden
Daniel Bentien

Hej Wayne

2 dage siden