Det danske publikum elsker ny science fiction-film

'Dune' kommer godt fra start i biograferne
Billede
(© Warner Bros.)

Årets mest ventede film blandt kino.dk’s brugere, Dune, har ramt de danske biografer – og hvis man kigger på de flotte reaktioner, som science fiction-værket har fået på dens filmprofil, så er de mange forventningsfulde fans ikke blevet skuffet.

I åbningsweekenden har 'Dune' også formået at få en masse i biograferne, hvor den solgte over 55.000 billetter og dermed blev weekendens mest sete film.

’Dune’ fortæller historien om en kompleks og dødsensfarlig kamp for ørkenplaneten Arrakis, der gemmer på et dyrebart krydderi. Det sætter hertugsønnen Paul på en mission for at opfylde sin skæbne.

Bag filmen står mesterinstruktøren Denis Villeneuve, der har vist sit værd med Arrival og Blade Runner 2049 med et af årets bedste rollelister, der tæller bl.a. Timothée Chalamet, Oscar Isaac, Rebecca Ferguson og Zendaya.

Højere vurdering end medierne

Hvor mediernes samlede vurdering for 'Dune' endte på 4 stjerner baseret på otte anmeldelser, så er brugernes samlede stjerne-vurdering helt oppe på 5,4 i skrivende med over 130 vurderinger. Hvilket placerer filmen på en nuværende 8. plads over publikums bedst anmeldte film nogensinde her på sitet.

Flere giver rosende ord med på vejen i deres skrevne anmeldelser. Brugeren Anders kvitterer med 6 stjerner og opfordrer alle på tværs af genreinteresser til at se den: "Hvis du skal se en film i år, så er det, det her mesterværk. Jeg vil vove at påstå at selv ikke-sci-fi interesserede vil finde filmen og stemningen uendelig smuk. Se den!"

"En blanding af GOT, Star Wars og Blade Runner 2049"

Josephine er ligeledes begejstret i sin seks-stjernede anbefaling og giver afslutningsvis en idé om, hvad man kan forvente af storfilmen: "Lidt en blanding af GOT, Star Wars og Blade Runner 2049 tilsat de bedste krydderier, wauw!"

Mens flere understreger vigtigheden af at se eposset i biografen, både når det kommer til de smukke billeder og den fantastiske musik.

Der kommer også lidt malurt i bægeret, således er der nogle stykker som er knapt så imponeret og omtaler den som langtrukken. "Sure idiot" (brugernavnet, ikke vores ord) kalder den i sin anmeldelse på to stjerner: "En kedelig aften i klitterne".

Vil have en 2’er

Julius giver fem stjerner og i sin lange, flotte anmeldelse afslutter han med ordene:

- Det er en af de bedste biografoplevelser, jeg kan huske at have haft med en Hollywood-film, og det ville være kriminelt at filmen ikke blev set af nok mennesker til ikke at kunne retfærdiggøre de to opfølgere, Villeneuve har udset sig. Jeg håber på mere. Det her er Hollywood i særklasse.

Et gennemgående ønske blandt de begejstrede brugere er, at de vil have en fortsættelse. 'Dune' er nemlig tiltænkt som første del af to (måske tre), og at så mange efterlyser 'Dune 2' kan vel kun tolkes som et godt tegn. Læs blot Henriks stærke ord fra hans 6-stjernede reaktion, hvor han kalder 'Dune' for den "Bedste sci fi film nogensinde":

- En super god film. God og medrivende historie. Fanatiske billeder. Super lyd. Jeg elsker sku den film... Hvornår kommer 2 eren !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

’Dune’ kan ses i biografen nu.