Cookie- og Privatlivspolitik
Overblik: Her er de 11 Marvel-film, der venter i fase 4

Overblik: Her er de 11 Marvel-film, der venter i fase 4

Opdateret med nye premieredatoer og filmtitler

Stem op!
103
Stem ned!
0
(reset)

Biograferne har i 2020 været usædvanligt tømt for superhelte (med undtagelse af et kort bekendtskab med The New Mutants), men i 2021 ser det ud til, at vores kappeklædte venner igen flyver rundt på det store lærred.

Marvel har delt deres mange film op i faser, og den næste af disse, Fase 4, består af 11 titler, og de bliver suppleret af yderligere 12 serier. Det er derfor med at holde tungen lige i munden, og selvom vi fik præsenteret filmene, da vi var til stede på Comic Con i 2019, er der sket en del med verdenen, både den inden for og uden for Marvels univers, siden.

Her er et overblik over filmene fra MCU, der alle forventes at få biografpremiere.

Vi har også listet alle serierne på StreamingGuide, som du kan læse mere om her.

 

Marvel Fase 4 film:

Black Widow / Marvel Studios

Black Widow

Covid-19-pandemien aflyste al MCU sidste år, hvor 'Black Widow' ellers skulle have igangsat den nye fase af Marvel-film. Hvis alt går vel, står Natasha Romanoff klar til at indtage alverdens biografer i maj, og det bliver med en ny familie af superspioner, hvor bl.a. stjernefrøet Florence Pugh tilslutter sig rollelisten.

Overfor Black Widow står skurken Taskmaster, der kan lære og mestre sin modstanders kampstil. Vi håber stadig, at filmen lander i biograferne, for der har været rygter om en premiere direkte på streaming. På nuværende tidspunkt er filmen dog stadig i premierekalenderen.

Premiere: 9. juli 2021

 

Shang-Chi / Marvel Studios 

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

I Iron Man 3 delte det vandene, da Ben Kingsley viste sig IKKE at være den rigtige Mandarin. Det skyldes, at The Mandarin er en af de mest ikoniske skurke fra Iron Man-tegneserierne, som mange fans havde glædet sig til at se realiseret på det store lærred. Så det var en modig beslutning at skrive hans karakter så radikalt om. Men i Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings møder vi den RIGTIGE Mandarin i skikkelse af Tony Leung.

Det er dog ikke Iron Man, der skal bekæmpe Mandarin, men derimod en anden superhelt ved navn Shang-Chi. Ham har vi endnu ikke stiftet bekendtskab med, men han er en helt med evnen til at kopiere sig selv udover at besidde mesterlige kampsportsevner. Simu Liu skal spille hovedrollen.

Premiere: 3. september 2021

 

Eternals / Marvel Studios

Eternals

’Eternals’ er en gruppe af overjordiske væsner, der har været med til at forme Jordens civilisationer og historie. Der er altså tale om nogle af Marvel-universets mægtigste skabninger, og bl.a. er Thanos en eternal … og han var, som de fleste husker, svær at få bugt med.

Filmens hovedpersoner bliver ifølge rygterne Sersi (Gemma Chan) og Black Knight (Kit Harington), og så kommer Eternals til at indeholde det første homoseksuelle kys i en Marvel-film – mere om det her.

Desuden er filmen skrevet og instrueret af Chloé Zhao, der står bag en af årets store Oscar-kandidater med filmen Nomadland.

Premiere: 4. november 2021

 

Spider-Man 3 behind the scenes / Marvel Studios

Spider-Man: No Way Home

Det virker som rent blær, når Marvel ikke bare sender en ny Spider-Man-film på gaden, men sender hvad der kan blive den ultimative Spider-Man-film på gaden. Den tredje film med Tom Holland i titelrollen (og som stadig mangler en officel titel) henter nemlig skuespillere fra de tidligere inkarnationer af Edderkoppen, mest bemærkelsesværdigt Tobey Maguire og Andrew Garfield, der spillede helten fra hhv. 2002-2007 og 2012-2014.

Flere tidligere skurke vender endda tilbage i form af Alfred Molina som Doctor Octopus fra Spider-Man 2 og Jamie Foxx som Electro fra The Amazing Spider-Man 2. Hvordan det hele hænger sammen, bliver interessant at se, men vi forventer tilknytninger til både Doctor Strange og det multiverse, der blev introduceret i animationsfilmen Spider-Man: Into the Spider-Verse.

Premiere: 16. december 2021

 

Doctor Strange in the Multiverse of Madness / Marvel Studios

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Når vi nu taler om 'Spider-Man 3' og den mulige udforskning af det alternative multiverse, jamen så er der jo en oplagt overgang til anden film med Doctor Strange.

Benedict Cumberbatch vender tilbage som magikeren (der også optræder i føromtalte Spider-Man-film), og derudover ved vi, at Elizabeth Olsen spiller med som Scarlet Witch. Hun medvirker, fordi den streamingaktuelle og ret sære serie WandaVision leder direkte op til plottet i filmen, hvor Strange fortsætter sin undersøgelse af Tidsstenen. Selvfølgelig er det ikke uden problemer, og snart er en ubegribelig ondskab sluppet løs.

Premiere: 24. marts 2022

 

Thor: Love and Thunder / Marvel Studios 

Thor: Love and Thunder

Thor var en af de superhelte, der led største mentale slag som følge af begivenhederne i Infinity War, men nu har tordenguden sluttet sig til de gakkede Guardians of the Galaxy i den fjerde Thor-film. På en eller anden måde passer de to humoristiske universer fra Thor: Ragnarok og de Guardians-filmene perfekt sammen, og så har både Thor og Star-Lord gerninger i rummet, som vi også så i Infinity War.

Natalie Portman gentager sin rolle som Jane Foster, der bliver en slags kvindelig udgave af Thor, og så har Christian Bale rollen som skurken med det sigende navn Gorr the God Butcher. Taika Waititi sidder igen i instruktørstolen efter et kort fravær fra Marvel-universet med Oscar-vinderen Jojo Rabbit.

Premiere: 5. maj 2022

 

Black Panther II / Marvel Studios

Black Panther: Wakanda Forever

Filmverdenen led et tragisk tab et af de mest karismatiske skuespillernavne, da Chadwick Boseman mistede livet i august sidste år. Skuespillerens død kommer til at have direkte indflydelse på 'Black Panther II', der ifølge Marvel-boss Kevin Feige bliver helt uden hovedpersonen fra etteren, T’Challa. Til gengæld gentager Lupita Nyong'o, Winston Duke, and Angela Bassett deres respektive roller, og der kommer mere fokus på andre karakterer i Wakanda.

Vi ved ikke så meget mere om plottet, men blot at det forventes, at Shuri (Letitia Wright) får en prominent rolle i filmen.

Premiere: 7. juli 2022

 

Captain Marvel 2 / Marvel Studios

Captain Marvel 2: The Marvels

Marvels svar på Super(wo)man får også en efterfølger, når Carol Danvers igen skal bekæmpe kosmiske skurke. Brie Larson spiller titelrollen, men der er en ny instruktør bag kameraet i form af Nia DaCosta, som også har premiere på en anden film i 2021, nemlig gyseren Candyman.

Karakterer fra serierne Ms. Marvel (mest specifikt hovedrollen spillet af Iman Vellani) og WandaVision (Teyonah Parris som en voksen Monica Rambeau) optræder, men plottet er indtil videre ukendt.

Premiere: 10. november 2022

 

Ant-Man 3 / Marvel Studios

Ant-Man and the Wasp: Quantomania

Kvanteverdenen, The Quantum Realm, spillede en afgørende rolle i både Ant-Man and the Wasp og Avengers: Endgame, og det mystiske rum, der kan bøje tid og sted, bliver ifølge titlen også omdrejningspunktet for den tredje film om Marvels mindste superhelt.

Trekløveret Paul Rudd, Evangeline Lilly og Michael Douglas er igen Scott Lang, Hope van Dyne og Hank Pym, mens Jonathan Majors (Lovecraft Country) spiller den ondskabsfulde Kang the Conqueror, et tidsrejsende væsen med skumle planer. Peyton Reed har igen instruktørtjansen.

Premiere: 16. februar 2023

 

Guardians of the Galaxy Vol 3 / Marvel Studios

Guardians of the Galaxy Vol. 3

Det er et turbulent forløb, der har ledt op til den tredje Guardians-film. Først var instruktøren James Gunn, som også stod bag de to første kapitler, hyret. Så blev han fyret pga. nogle gamle Tweets, og siden blev han genansat. I mellemtiden har han dog lavet DC-filmen The Suicide Squad, som får premiere senere i 2021.

Nu er produktionen af Vol. 3 planlagt til at begynde i slutningen af dette år med hele holdet af skuespillere tilbage i deres respektive roller. Det betyder altså et gensyn med Chris Pratt, Zoe Saldana, Karen Gillen, Elizabeth Debicki, Dave Bautista og stemmepræstationerne fra Bradley Cooper og Vin Dielsel.

Premiere: 5. maj 2023

 

Fantastic Four / Marvel Studios

Fantastic Four

Fase 4 bliver helt uden Avengers-film, men erstatningen står klar i form af Marvels første superheltegruppe. Og hvem er mere oplagt til at afslutte Fase 4 end De fantastiske fire.

'Fantastic Four' har dog stadig til gode at få en god filmatisering, men med overdragelsen fra 20th Century Fox til Disney kunne det være, at det sker nu. Med Kang the Conquerors introduktion i 'Ant-Man 3' kan overgangen til Fantastic Four blive lettet, da han i tegneserien ofte har været oppe og toppes med de slagkraftige helte.

Hvem der skal spille Mr. Fantastic, Invicible Woman, Human Torch og The Thing er endnu ukendt, men bliver uden tvivl en af de mest spændende casting-offentliggørelser i Marvels film-univers i årevis. Og mon vi endelig får en filmudgave af Dr. Doom, som vi fortjener? I så fald vil der være mulighed for at ende Fase 4 med introduktionen af karakteren, der med rette kan overtage rollen som hovedskurk efter Thanos i Fase 5. Vi krydser fingre.

Premiere: Ukendt

Daniel

Daniel Bentien
Daniel er indholdschef på kino.dk og kontorets superheltenørd. Batman, X-Men og Spider-Man er barndommens favoritter, der heldigvis stadig følger Daniel troligt i filmens verden.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jacob

Med hensyn til dem der vender tilbage som deres gamle karakter i Spider-Man: No Way Home, så gentager de efter alt og dømme ikke den udgave de spillede tidligere. Man genbruger sådan set bare skuespillere der var blevet populære i rollen, som man gjorde med J.K. Simmons i Far From Home eller Evan Peters i WandaVision. Og ja, jeg er godt klar over at den her udgave af Quicksilver var en besat teenager, hvilket omtrent var ligeså genialt som den hjerneprut de slog med deres første forsøg med Mandarinen i Iron Man 3. Kort sagt samme skuespiller, samme rolle men to uafhængige udgaver.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.