Cookie- og Privatlivspolitik
Gå trygt i biografen: Her er retningslinjerne

Gå trygt i biografen: Her er retningslinjerne

Corona-pas og tidligere kendte restriktioner

Stem op!
161
Stem ned!
0
(reset)

Biograferne åbner igen efter næsten seks måneders nedlukning. Retningslinjerne er de samme, med undtagelse af et enkelt punkt. 

Man skal nemlig vise coronapas, når man skal besøge biografen. Dvs. kunne fremvise en negativ lyn-/PCA-test, eller at man tidligere har haft Corona (har antistoffer).

Læs også: Danskerne er trygge ved at gå i biografen.

Derudover er retningslinjerne de samme:

- Mundbind skal kun bæres, når man befinder sig i foyer, kiosk, cafe og billetsalg, men der er ikke krav om mundbind i salen, når man har fundet sin plads og sidder ned. Altså skal mundbindet bæres fra man træder ind i biografen, til man sidder i sædet, og igen når man forlader biografen - eller skal på toilettet undervejs.

- Der kan maksimalt tillades et publikum på op til 500 personer i de enkelte sale eller det enkelte udendørsarrangement.

- Ved forestillinger, hvor publikum sidder med ansigtet i samme retning, skal hvert 2. sæde være tomt, eller der skal sikres 1 meters afstand mellem publikum målt fra midten af sædet.

- Der må maksimalt tillades adgang for 1 publikum pr. 2 m2 gulvareal i salene. Gulvarealet opgøres væg til væg uanset inventar m.v.

- Grupper, der i forvejen har tæt kontakt, kan sidde ved sammenhængende sæder, også selvom der er mindre end 1 meter mellem dem. Grupper bør kun bestå af personer, der i forvejen har tæt kontakt til hinanden og normalt ses på tilsvarende vis, det kan det fx være medlemmer af samme husstand og tilsvarende nære kontakter, fx kærester m.v.

- Der må i publikumsarealerne uden for salene maksimalt tillades adgang for 1 person pr. 4 m2 gulvareal (inkl. personale), hvortil der er offentlig adgang. Hertil medregnes ikke personer, der samtidigt opholder sig i salene.

- Foyer og tilstødende publikumsarealer indrettes, så smittefare minimeres, og der kan holdes afstand på minimum 1 meter mellem hver person. Den enkelte institution fastlægger egne retningslinjer for ophold i publikumsområderne, eksempelvis afstandsmarkering ved kasse og billettering, og hvor der ellers kan opstå flaskehalse.

- Institutionerne bør have fokus på styring af publikumsstrømme og i relevant omfang overvåge dette løbende. Især er det vigtigt at undgå omfattende køer ved indgange og til specifikke lokaler, og der kan med fordel ske køstyring fx via nummersystem eller tydelig skiltning. Der bør være personale/vagter, der har til opgave at forebygge opbygning af tætte forsamlinger.

- Der bør opsættes konkrete vejledninger om at holde afstand i publikumsarealerne uden for salene.

- Der indføres krav om mundbind i området omkring kiosk, cafe, foyer og billetsalg, men ikke i salen. Altså skal mundbindet bæres fra man træder ind i biografen, til man sidder i sædet, og igen når man forlader biografen - eller skal på toilettet undervejs.

- Kravet gælder også serveringsstedets medarbejdere og andre personer tilknyttet serveringsstedet, der har kontakt til kunder, medmindre disse opholder sig i et aflukket rum eller bag en afskærmning, hvortil det alene er ansatte, der har adgang.

Se også: Alle kommende film i biografen.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Lars Michael

Igen igen mega svært at sige hvad for en film der er hans bedste.
Men skulle man lave en topn5 ville min se sådan ud.

20 timer siden
HM
HM

den pris har aldrig været noget værd alligevel. filmselskaberne har købt deres stemmer i årevis. så det her overrasker vist ingen.

1 dag siden
Lars Beck

Jeg synes ikke rigtigt jeg kan læse mig til, at det er selve begivenheden GG22 der er aflyst, men "bare" tv-selskabet der har trukket sig!?

1 dag siden
Wayne

Men flot klippet sammen af Johan Albrechtsen

3 dage siden
Jørgen

Det lyder meget spændende.

4 dage siden

Aktive debatter