Cookie- og Privatlivspolitik
Op til genåbningen: Danskerne er trygge ved at komme tilbage i biografen

Op til genåbningen: Danskerne er trygge ved at komme tilbage i biografen

Ifølge ny undersøgelse

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)

Genåbningen af biograferne står endelig for døren, og danskerne kan efter knap 5 måneders nedlukning se frem til et stærkt program med hele 12 premierefilm denne uge.

Kino.dk kunne sidste år rapportere om to forskellige undersøgelser, der både konstaterede, at ikke ét corona-tilfælde på det tidspunkt kunne spores til biograferne, og at smitterisikoen i biograferne er minimal pga. god udluftning, og fordi publikum hverken taler eller synger under forestillingerne.

Biografbranchen har derfor med god grund være frustreret over nedlukningen, og vi satte for et par måneder også spørgsmålstegn ved, om biograferne burde have været inkluderet i en tidligere genåbningsrunde.

Nu åbner biograferne endelig den 6. maj, og en ny undersøgelse fra analyseinstituttet YouGov, Filminstituttet og Nordisk Film Distribution slår fast, at danskerne igen er klar til at se film i fællesskab på det store lærred.

Undersøgelsen viser, at danskernes bekymring ved at besøge biografen er faldet i takt med de nedadgående smittetal, og at kun 14% nu er utrygge ved at skulle besøge biografen.

YouGov undersøgelse om biograferne / Nordisk Film Distribution

Den bekymrede andel er fortrinsvis de ældre aldersgrupper samt folk, der før covid-19 meget sjældent besøgte biografen.

Market Director i Nordisk Film Distribution, Frederik Honoré, udtaler ifølge en pressemeddelse, at forsalget til biograferne viser, at mange danskere igen vil benytte sig af biograferne.

- Vi startede denne måling, da smittetallene var på sit højeste, og vi er glade for at se at både smittetallet og danskernes lyst til at gå i biografen er gået den rigtige vej.

- Når biograferne åbner, er der mange stærke film på programmet – både danske og internationale – og forsalget viser, at rigtigt mange danskere vil benytte muligheden for igen at kunne være sammen i biografmørket.

Læs også: Alle kommende film i biografen.

Trods restriktioner og nedlukninger blev der solgt 7,2 mio. biografbilletter i 2020, hvilket er et fald på 46% fra årets før. Dansk film stod desuden for 50% af billetsalget, hvilket både skyldes mangel på Hollywood-blockbusters og et enormt stærkt dansk filmår.

De nye retningslinjer foreskriver ifølge pressemeddelelsen, at man skal vise coronapas, at der er minimum et sædes afstand mellem grupper, og at der sættes en begrænsning på det maksimale antal gæster i den enkelte sal.

Desuden planlægges visningerne forskudt for at undgå kø i foyeren, og der er naturligvis ekstra fokus på rengøring.

Se vores guide til genåbningens biograffilm her:

(Kan du ikke se videoen herover, så tryk på linket her og Tillad alle cookies)

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Rizzo

Det er blevet en heksejagt, hvor man smider folk under bussen for forseelser, som nogle gange er latterligt små.

2 timer siden
Lukasuser/526558
Lukasuser/526558

Prøv nu at fatte det!!! ILLUSIONEN VILLE BLIVE BRUDT!

18 timer siden
MikkelHJuser/610689
MikkelHJuser/610689

Når man tænker på, at den danske titel på Paul Blart: Mall Cop er Centervagten, så kan jeg sagtens forstå sammenligningen.

1 dag siden
DJT
Har
DJT

...ikke set The Conjuring 3 endnu, og det er ganske rigtigt, at La Llorona er den værste, men den næstværste er altså The Nun.

2 dage siden
Alex

Kom nu ind i kampen biografer.

2 dage siden

Aktive debatter