Guide: 5 animationsfilm du kan opleve online på festivalen VOID 2021

Animationfilmsfestivalen byder på mere end 100 film for både børn og voksne
Billede
(© Apollo Film Productions)

Animationfilmsfestivalen VOID afholdes normalt i Københavns biografer, men er i år - som andre filmfestivaler - gået den digitale vej grundet Corona. Man kan derfor i år opleve festivalens mere end 100 animationsfilm online.

Du har derfor også i år på trods af Covid-19 heldigvis rig mulighed for at dykke ned i animationfilmens alsidige verden, da der er noget for både børn og voksne.

Festivalen blev skudt i gang den 25. februar og kører helt frem til den 25. marts, hvor altså mere end 100 forskellige animationsfilm er på programmet. Fra spillefilm til et hav af kortfilm. Find hele festivalens program her.

Et festivalpas koster 145 kr. og giver adgang til at se alle film på VOID. Du kan desuden løbende afgive stemmer til dine yndlingsfilm og hermed være med til at bestemme festivalens bedste film.

Vi peger her på blot fem ud af de mange film, du kan oplevese på årets VOID International Animation Film Festival.  

Delta Zoo

Delta Zoo
I 80’erne blev der set et væld af VHS-karatefilm, hvor man kunne ønske sig væk til at blive en væskeægte actionhelt. I 1991 kæmper Litauen deres kamp imod supermagten Sovjetunionen for deres uafhængighed. Det giver en gruppe unge mænd muligheden for at blive netop det.

Som en del af en tophemmelig militærenhed følger denne legesyge dokumentar-og-animationsfilm den skjulte historie om de modige og passionerede unge mænd og deres kamp mod overmagten.

'Delta Zoo' består hovedsageligt at gamle videooptagelser af den hemmelige enhed, men krydres altså samtidig med en form arkadespilsanimerede sekvenser, der leger med de unge mænds fascination af 80’er actionhelte.  

‘Delta Zoo’ kan ses online på VOID fra dags dato. 

Happiness Machine

Happiness Machine
Denne antologifilm er et innovativt, tværfagligt projekt, der har til formål at fortælle om hele verdens fremtid. Filmen reflekterer over forskellige aspekter af ”økonomien for det fælles bedste” og tager diskussionen op igennem brug af animation og musik.

’Happiness Machine’ er skabt af 20 kvindelige kunstnere og består af 10 forskellige film, der hver især er forskellige i deres stil, udtryk og brug af musik, men omfavner altså alle det samme emne.  

’Hapiness Machine’ kan ses online på VOID fra dags dato.

Old Man the movie

Old Man - The Movie
Tre børn fra byen besøger i deres sommerferie deres bedstefar ude på landet. Han betror dem med simple arbejdsopgaver, men i stedet lykkedes det børnene at sætte en potentielt atomfarlig (!) ko på fri fod.

'Old Man - The Movie' er en estonisk stop-motion og modellervoks-animeret film, der med sin grove humor og grænsesøgende absurde sekvenser nok skal skabe debat. Der er i hvert fald rig mulighed for en sjov filmoplevelse og masser af grin.  

’Old Man - The Movie’ får premiere online på VOID den 6.marts, hvor den efterfølgende kan ses festivalen ud.

kOsOng

kOsOng (No One Inside)
Den 77-minutter lange dokumentar-og-animationsfilm er den virkelige historie om fem kvinder fra forskellige generationer, religioner og beskæftigelser på tværs af Indonesien.

I Indonesien ligger der nemlig et stort socialt pres på kvinder til at få børn - om de vil det eller ej.

Denne problematik og kulturelle norm har ægteparret Chonie Prysilia og Hizka Subiyantoro forsøgt at portrættere med deres film 'kOsOng', der er indonesisk for 'tom'.

I filmen oplever publikum de fem kvinders fortællinger, mens animationsstilen løbende skifter og tilpasser sig hver fortælling.

'kOsOng' ('No One Inside') har premiere på VOID den 13. marts, hvorefter den kan ses festivalen ud.

Top 3

Top 3
'Top 3' handler om ung kærlighed, langdistanceforhold og hjertesorgen ved at lære, hvad man inderst inde vil med sit liv.

Anton er en ung studerende, der bliver forelsket i David, en dreng fra gymnasiet, som er et par år yngre.

Deres drømme er vidt forskellige. Anton vil gerne blive i Sverige, leve i sin lille hjemby og se film ved sin kamin på en kold vinteraften. David vil rejse verden rundt, ikke føle sig stillestående, men altid være på farten.

Ligesom mange andre unge forhold er uenigheden ift. fremtidsdrømme dømt til at skabe problemer og konflikter.

En humoristisk og bittersød romantisk komedie fra Sverige, der portrætterer livet som ung, hvor usikkerhed, drømme og fejl er en trofast del af hverdagen.  

‘Top 3’ kan ses på VOID fra dags dato.