Tilbage efter Corona-nedlukning: Det kinesiske biografmarked buldrer derudaf!

Komedie indbringer 393 mio. dollars på tre dage
Detective Chinatown 3
(© WanDa Pictures)

Mens Danmark og det meste af den vestlige verden har sine biografer lukket ned, boomer det kinesiske marked. Det står klart efter en usædvanligt stærk weekend, skriver The Hollywood Reporter.

Kineserne brugte i stor stil deres nytårsfejring i biografernes mørke, og de havde i dén grad brug for et godt grin. Det blev brugt sammen med komedien 'Detective Chinatown 3', der blev udskudt 12 måneder netop pga. Corona.

Filmen indbragte intet mindre end 393 mio. dollars i løbet af sine første tre dage i biografen, hvilket er vanvittig flot og faktisk den 11. største åbning på verdensplan nogensinde. Det forventes nu, at komedie-efterfølgeren lander omkring 865 mio. dollars i alt. Hvis det sker, bliver det den næststørste kinesiske film nogensinde efter Wolf Warrior 2, der indspillede 874 mio. dollars i 2017.

Lyt også til: Podcast om de udenlandske film vi glæder os ekstra meget til i 2021.

For os biografelskere er det betryggende, at de kinesiske tal er så gode. At folk valfarter til biograferne efter at have været hensat til hjemmets fire vægge og timer foran fjernsynet giver grund til optimisme.

Selvfølgelig er det de hjemlige film, der har båret det, og her er parallellen tydelig til den midlertidige åbning af de danske biografer sidste år. Danske film stod stærkt (både pga. forrygende kvalitet og manglende konkurrence fra Hollywood) med en markedsandel på hele 50 % (mod 25 % normale år). Især Druk og Retfærdighedens ryttere stod med deres samlede 1,05 mio. billetter for en stor andel.

Men når vi ser frem mod genåbningen af de vestlige biografer, kan vi forvente, at Hollywood igen kommer på banen med storfilm som Black Widow og Oscar-favoritter som Nomadland. I så fald går biograferne en lys fremtid i møde, for publikum er – hvis vi skal tro både de danske og kinesiske tal – klar til at blive underholdt.

(Kan du ikke se videoen herover, så tryk på linket her og Tillad alle cookies)