Verdensomspændende undersøgelse: Ikke ét Corona-tilfælde kan spores til biograferne

Betryggende melding fra engelsk medie
Billede
(© Den fabelagtige Amélie fra Montmartre / Canal+ )

Intet COVID-19-tilfælde har kunnet spores til en dansk biograf, og det samme gør sig faktisk gældende på verdensplan.

Det skriver det engelske filmsite, Celluloid Junkie, der har foretaget en større undersøgelse af COVID-19-tilfælde, og konklusionen er klar: Ikke et eneste tilfælde kan spores tilbage til en biograf.

Sitet har siden nedlukningen i Kina i februar gennemgået alle nyheder relateret til COVID-19 og biografer over flere kontinenter, lande og sprog. Det store datasæt har været muligt gennem diverse digitale overvågningsværktøjer, som Celluloid Junkie nøje ridser op i deres artikel.

Undersøgelsen tager fat i en række cases, bl.a. helt tilbage fra den første bølge af Corona i foråret. Modsat de fleste andre lande lukkede Sydkoreas biografer aldrig ned, og selvom der i perioden har været 49 personer, der senere er blevet bekræftet smittet med COVID-19, så har ingen af disse 49 personer smittet andre i biografen.

Andre eksempler inkluderer en historie fra Tyskland i biografen Dietrich Theater i Neu-Ulm også fra februar. En mand havde set Bad Boys for Life på anden række, sæde 13 kl. 20.00, og ifølge tyske nyhedsmedier er ingen af gæsterne på pladserne omkring blevet smittet efterfølgende.

I England blev to ansatte i Odeon-biografen i Wallsend konstateret COVID-19-positive efter genåbningen i september. Medarbejderne blev hurtigt sendt i isolation, myndighedernes retningslinjer blev overholdt i forhold til rengøring, afstand osv., og biografen kunne forblive åben og sikker. Ingen gæster eller ansatte er blevet reporteret smittet efter hændelsen.

Læs hele undersøgelsen her.

Celluloid Junkies lægger ikke skjul på, at der ikke pt. foreligger en egentlig videnskabelig analyse af smittetilfældene knyttet til biografer (det tætteste vi kommer, er en tysk undersøgelse), men at mediets store arbejde synes at komme ret tæt på et overbevisende resultat.

I fredags udsendte regeringen nye retningslinjer for biograferne, der bl.a. betyder, at man skal bære mundbind, men kan tage det af, når man sætter sig i sædet i salen. Samtidig har alle danske biografer overholdt retningslinjerne, siden genåbningen den 27. maj.

Derfor: Gå trygt i biografen!