Cookie- og Privatlivspolitik
Gå trygt i biografen: Her er retningslinjerne

Gå trygt i biografen: Her er retningslinjerne

Mundbind indføres, men skal ikke bæres i salen, når man har sat sig ned

Stem op!
146
Stem ned!
0
(reset)

Regeringen har den 23. oktober afholdt pressemøde, hvor nye retningslinjer træder i kraft fra uge 44.

Biograferne er stadig åbne på samme vilkår som tidligere, men der indføres krav om mundbind, når man befinder sig i foyer, kiosk, cafe og billetsalg, men der er ikke krav om mundbind i salen, når man har fundet sin plads og sat sig ned.

Altså skal mundbindet bæres fra man træder ind i biografen, til man sidder i sædet, og igen når man forlader biografen - eller skal på toilettet undervejs.

I forhold til risiko for smitte er biograferne langt mere sikre end fx kontorlandskaber, og det skyldes dels, at alle restriktioner overholdes, og at der er god ventilation, der er essentiel i lukkede rum. Det bekræfter en tysk undersøgelse, vi tidligere har refereret til

Men hvordan er det nu lige med retningslinjerne? Vi har opdateret vores oversigt:

Læs retningslinjerne, der er særligt relevante for biograferne herunder:

- Der kan maksimalt tillades et publikum på op til 500 personer i de enkelte sale eller det enkelte udendørsarrangement.

- Ved forestillinger, hvor publikum sidder med ansigtet i samme retning, skal hvert 2. sæde være tomt, eller der skal sikres 1 meters afstand mellem publikum målt fra midten af sædet.

- Der må maksimalt tillades adgang for 1 publikum pr. 2 m2 gulvareal i salene. Gulvarealet opgøres væg til væg uanset inventar m.v.

- Grupper, der i forvejen har tæt kontakt, kan sidde ved sammenhængende sæder, også selvom der er mindre end 1 meter mellem dem. Grupper bør kun bestå af personer, der i forvejen har tæt kontakt til hinanden og normalt ses på tilsvarende vis, det kan det fx være medlemmer af samme husstand og tilsvarende nære kontakter, fx kærester m.v.

- Der må i publikumsarealerne uden for salene maksimalt tillades adgang for 1 person pr. 4 m2 gulvareal (inkl. personale), hvortil der er offentlig adgang. Hertil medregnes ikke personer, der samtidigt opholder sig i salene.

- Foyer og tilstødende publikumsarealer indrettes, så smittefare minimeres, og der kan holdes afstand på minimum 1 meter mellem hver person. Den enkelte institution fastlægger egne retningslinjer for ophold i publikumsområderne, eksempelvis afstandsmarkering ved kasse og billettering, og hvor der ellers kan opstå flaskehalse.

- Institutionerne bør have fokus på styring af publikumsstrømme og i relevant omfang overvåge dette løbende. Især er det vigtigt at undgå omfattende køer ved indgange og til specifikke lokaler, og der kan med fordel ske køstyring fx via nummersystem eller tydelig skiltning. Der bør være personale/vagter, der har til opgave at forebygge opbygning af tætte forsamlinger.

- Der bør opsættes konkrete vejledninger om at holde afstand i publikumsarealerne uden for salene.

- Der indføres krav om mundbind i området omkring kiosk, cafe, foyer og billetsalg, men ikke i salen. Altså skal mundbindet bæres fra man træder ind i biografen, til man sidder i sædet, og igen når man forlader biografen - eller skal på toilettet undervejs.

- Kravet gælder også serveringsstedets medarbejdere og andre personer tilknyttet serveringsstedet, der har kontakt til kunder, medmindre disse opholder sig i et aflukket rum eller bag en afskærmning, hvortil det alene er ansatte, der har adgang.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Larsuser/471603
Larsuser/471603

Vi skulle hellere have gået med en filmatisering af Heir to the Empire af Timothy Zahn. Grand Admiral Thrawn (i bogen) er en formidabel skurk.

3 dage siden
Wayne

Have foretrukket Lucas version...

4 dage siden
Christian

Men Fight Club er for lavt nede. Efter min mening er det hans bedste.

4 dage siden
Rasmus/Musen

En Live-action udgave af Lilo & Stitch? Det var Ikke lige det, som jeg tænkte ville ske umiddelbart inden for den nærmeste fremtid.

5 dage siden
Patrick

Kunne have været cool at se. Uden mange detaljer lyder det umiddelbart væsentligt mere imteressant, end hvad vi fik.

1 uge siden

Aktive debatter