Cookie- og Privatlivspolitik
Her er de 3 danske bud på en Oscar-vinder

Her er de 3 danske bud på en Oscar-vinder

Familieproblemer, alkohol og politi-action

Stem op!
18
Stem ned!
0
(reset)

Den danske Oscar-komité har udvalgt tre danske film, der nu skal kæmpe om at blive endeligt nomineret til en Oscar i 2021 i kategorien Bedste internationale spillefilm.

Det drejer sig om En helt almindelig familie, Shorta og Druk.

'En helt almindelig familie' havde premiere den 3. februar og handler om faren Thomas, der får foretaget en kønskifteoperation for at blive til Agnete. Vi følger hvordan det påvirker den lille familie, især den yngste datter, der har svært at acceptere farens kønskifte.

I rollen som Thomas/Agnete ses Mikkel Boe Følsgaard, der har høstet en del hyldest for sin portrættering. Filmen er baseret på instruktør og manuskriptforfatter Malou Reymanns egen barndom.

'Druk' - der i disse dage kører sin sejerrunde i danske biografer - handler om fire venner og gymnasielærere, der igansætter et projekt om at opretholde en konstant promille på 0,5% i forsøget på at se, hvordan det muligvis vil lette deres liv. 

Filmens stjernecast består af Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang og Lars Ranthe, mens Thomas Vinterberg har instrueret filmen, som har fået anmeldere samt puplikum landet over til at samles i biografens mørke.

'Shorta' er noget så sjældent som en gedign dansk actionfilm, hvor man følger de to betjente Mike og Jens, der bliver fanget i en boligblok, da voldsomme optøjer bryder ud. De må her kæmpe med alt, de har kært for at komme ud i live.

På rollelisten ses Jacob Lohmann og Simon Sears som de to betjente, mens opgaverne som instruktør og manuskriptforfatter deles af duoen Anders Ølholm og Frederik Louis Hviid.

Det er den danske Oscar-komité med repræsentater fra filmbranchen og Filminsituttet, som står bag udvælgelsen af de tre film, der altså nu har en chance for at blive en af kandidaterne til en Oscar-statuette i kategorien Bedste internationale spillefilm. Den endelige kandidat udpeges den 18. november.

Oscar-uddelingen finder sted den 25. april 2021.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

CINEMANDRUP

Sikke en herlig nyhed. Absolut yndlings franchise for mig.

12 timer siden
Daniel Bentien

Det kan ses på TV2 og streames på TV2 Play. Den røde løber starter kl. 00.30 dansk tid.

Mange hilsner
Daniel

1 dag siden
Rizzo

Men stadig ikke et kvæk om hvor man kan se showet i år. Kunne I ikke lige give et praj?

1 dag siden
Jeanette

Så mesterværket “Druk” igår. Magen til livsbekræftende film med so happy ending skal man lede længe efter.

3 dage siden
Bente Røndeuser/87191
Bente Røndeuser/87191

Det bliver vildt. To af mine favoritskuespillere sammen. Har set alle Indiana Jones filmene mindst een gang.

4 dage siden