Her er de 3 danske bud på en Oscar-vinder

Familieproblemer, alkohol og politi-action
Billede
(© Nordisk Film(En helt almindelig familie/Druk)/Scanbox(Shorta) )

Den danske Oscar-komité har udvalgt tre danske film, der nu skal kæmpe om at blive endeligt nomineret til en Oscar i 2021 i kategorien Bedste internationale spillefilm.

Det drejer sig om En helt almindelig familie, Shorta og Druk.

'En helt almindelig familie' havde premiere den 3. februar og handler om faren Thomas, der får foretaget en kønskifteoperation for at blive til Agnete. Vi følger hvordan det påvirker den lille familie, især den yngste datter, der har svært at acceptere farens kønskifte.

I rollen som Thomas/Agnete ses Mikkel Boe Følsgaard, der har høstet en del hyldest for sin portrættering. Filmen er baseret på instruktør og manuskriptforfatter Malou Reymanns egen barndom.

'Druk' - der i disse dage kører sin sejerrunde i danske biografer - handler om fire venner og gymnasielærere, der igansætter et projekt om at opretholde en konstant promille på 0,5% i forsøget på at se, hvordan det muligvis vil lette deres liv. 

Filmens stjernecast består af Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang og Lars Ranthe, mens Thomas Vinterberg har instrueret filmen, som har fået anmeldere samt puplikum landet over til at samles i biografens mørke.

'Shorta' er noget så sjældent som en gedign dansk actionfilm, hvor man følger de to betjente Mike og Jens, der bliver fanget i en boligblok, da voldsomme optøjer bryder ud. De må her kæmpe med alt, de har kært for at komme ud i live.

På rollelisten ses Jacob Lohmann og Simon Sears som de to betjente, mens opgaverne som instruktør og manuskriptforfatter deles af duoen Anders Ølholm og Frederik Louis Hviid.

Det er den danske Oscar-komité med repræsentater fra filmbranchen og Filminsituttet, som står bag udvælgelsen af de tre film, der altså nu har en chance for at blive en af kandidaterne til en Oscar-statuette i kategorien Bedste internationale spillefilm. Den endelige kandidat udpeges den 18. november.

Oscar-uddelingen finder sted den 25. april 2021.