Cookie- og Privatlivspolitik
Dansk film ejer oktober! Her er 6 film du skal se

Dansk film ejer oktober! Her er 6 film du skal se

Action, gys, dokumentar og meget mere

Stem op!
11
Stem ned!
0
(reset)

(Kan du ikke se videoerne herunder, så tryk på linket her og Tillad alle cookies)

Mens Druk har vist vejen for danske film i en svær tid for biograferne, er der hele seks andre film fra de hjemlige breddegrader på vej til at gribe stafetten og underholde publikum.

Genrerne spænder vidt, så der er noget for enhver smag. Måneden starter med et nyt kapitel i Far til fire-serien, mens det går vildt for sig i den danske action-thriller Shorta. Vi har også et glædeligt gensyn med Trine Dyrholm i vente og så drager tre modne kvinder til Syditalien for at lave mad.

Legenden Jørgen Leth er aktuel med en ny dokumentar, og endelig er en ny gyser klar til at skræmme livet af publikum.

Læs mere og se trailers herunder.

Far til fire og vikingerne
Den folkekære familie får her sit tredje indspark med den nye besætning. Familien, der ellers trives i et harmonisk fælleskab, har en mindre krise. For at komme deres problemer til livs, melder Onkel Anders familien til familieterapi i en vikingelandsby. Med de to terapeuter skal familien leve som vikinger i forsøget på at genfinde deres sammenhold.

Som familiens overhovede ses Martin Brygmann genindtage sin rolle, og det samme gør Thomas Bo Larsen som den spøjse Onkel Anders.

BILLETTER

 

Shorta
I ’Shorta’ får vi noget så sjældent som en dansk action-thriller. Filmen følger to betjente, der bliver fanget i en ghetto under oprør. Betjentene må her kæmpe med livet som indsats på at komme ud af boligkvarteret. På rollelisten ses Jacob Lohmann og Simon Sears som de to betjente.

Instruktionen og manuskriptet er Frederik Louis Hviid og Anders Ølholm ansvarlige for, to opgaver de har delt mellem de to. Anders Ølholm er bl.a. kendt som manuskriptforfatter på Antboy 1, 2 og 3, samt Ækte vare.

BILLETTER

 

I Walk
Filmen 'I Walk' er en ny dokumentar af filmkunstner, sportsjournalist og digter Jørgen Leth, der tidligere har stået bag De fem benspænd og Det erotiske menneske. Jørgen Leth overlevede et jordskælv i Haiti, men han har ikke været i stand til at gå ordentligt siden. Filmen er en personlig dokumentar om at håndtere alderdommen, når sulten efter livet endnu ikke er stillet.

BILLETTER

 

Madklubben
’Madklubben’ følger vi de tre veninder Marie, Vanja og Berling, der i deres livsefterår beslutter sig for at tage på madkursus i Syditalien. Da de tre veninder af forskellige årsager er single, bliver flirteriet også et af aspekt af livsnydelsesturen, der både skaber drama, jalousi og sandheder at komme på bordet.

I rollerne som den sammentømrede trekløver, ses Kirsten Olesen, Kirsten Lehfeldt og Stina Ekblad.

BILLETTER

 

Erna i Krig 
Året er 1918 og 1. verdenskrig raser i Europa. Tyskland mangler soldater, så sønderjyske mænd bliver indkaldt. Ernas søn Kalle, der er vurderet for dum til at blive indkaldt, bliver alligevel indrullet i hæren. I håb om at beskytte sin søn, melder forklæder Erna sig som og lader sig indrulle i krigen.

Trine Dyrholm, der senest er blevet hyldet for sin rolle i Dronningen, spiller her den handlekraftige Erna. Hun får derudover selskab af Ulrich Thomsen og Anders W. Berthelsen.

BILLETTER


Breeder
Gysergenren er en sjælden gæst i dansk film, men 'Breeder' er nyeste eksempel efter bl.a. Nattevagten og Kollegiet. Filmen handler om den unge Mia, der opdager, at et helsekostfirma kidnapper piger og eksperimenterer på dem. For at komme til bunds i sagen, lader hun sig selv indfange og ender i skumle, underjordiske faciliteter, hvor intet er, som det ser ud til.

Jens Dahl, der skrev manus til Pusher sammen med Nicolas Winding Refn, instruerer filmen.

BILLETTER

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

DJT
Har
DJT

...ikke set The Conjuring 3 endnu, og det er ganske rigtigt, at La Llorona er den værste, men den næstværste er altså The Nun.

5 timer siden
Alex

Kom nu ind i kampen biografer.

6 timer siden
Karin

Fordi det stadig er en af de bedste film nogensinde. Den ældes meget flot og satte nye standarder for film.

2 dage siden
Mads Aagaard

Må vælge Spiderman, stadig en af mine yndlings superhletefilm nogensinde! <3

3 dage siden
VIPER

Glæder mig, anime-stil holder!

4 dage siden

Aktive debatter