Cookie- og Privatlivspolitik

Det erotiske menneske

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
04.11.2010
| |
1 time 25 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Det erotiske menneske
|

’Det erotiske menneske’ er den nyeste film af den kontroversielle dokumentarist og digter Jørgen Leth.

Filmen er på én gang Jørgen Leths hidtil mest personlige og provokerende film. En film om at blive ældre, om at miste, om de særlige øjeblikke man husker, og om Jørgen Leths forestillinger om erotikkens væsen.

Kan man måle det erotiske? Kan man indramme det? Kan man definere det? I sin længe ventede film kredser Jørgen Leth om disse simple, men dog vidtrækkende spørgsmål.

Jørgen Leth rejser ud i verden og ind i sig selv for at registrere det erotiske, for at lede efter dets form og betydning. Med udgangspunkt i egne minder om kærlighedsforhold, såvel som flygtige seksuelle møder blandet med fiktion, foretager Jørgen Leth en række nedslag i byer, steder og tilstande.

Filmen får premiere i forbindelse med CPH:DOX.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (45 votes)
3.6
2.5

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Det erotiske menneske' er fyldt med nøgne kvinder, men ikke spor erotisk... Derimod opstår en lidt ubehagelig følelse af at sidde og kigge i en gammel gris' personlige fotoalbum... Man gaber og tænker, at nogle cykelryttere ville have gjort underværker." (Ebbe Iversen) ()

 • Ekstra Bladet

  "Det mest provokerende er egentlig, hvor lidt kød der er på 'Det erotiske menneske', som hverken for alvor formår at penetrere erotikkens væsen eller gøre os meget klogere på mennesket Jørgen Leth." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "Kombineret med Leths næsten karikerede sanselighed og den intellektualiserede liderlighed sammen med de meget direkte, men ikke direkte erotiske kvindebilleder, bliver hele manøvren trættende." (Katrine Sommer Boysen) ()

 • Politiken

  "’Det erotiske menneske’ er ikke så meget erotisk undersøgende som poetisk langsommelig og geografisk formålsløst flakkende." (Kim Skotte) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Men det er mere en selvfed fortælling, hvor Jørgen Leth får lov til at smage på sine egne ord.

Man får ikke noget "med hjem" andet end tomme kalorier.

rieuser/739508

Er lige kommet hjem fra biografen og skuffelsen er til at føle og få øje på. Anmeldelserne i dagens avis havde advaret os - så vi var forberedte. Desværre taler de sandt. Mange smukke kvinder, god musik og flotte billeder fra de besøgte byer, men, men, men vi er ikke blevet klogere på erotikkens væsen. Er (stor) fan af Jørgen Leth, men denne film kom ligesom aldrig ind under huden. En film med den overskrift forpligtiger.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.