Cookie- og Privatlivspolitik
Thomas Bo Larsen: "Onkel Anders er blevet sådan en lidt mere hipster guy"

Thomas Bo Larsen: "Onkel Anders er blevet sådan en lidt mere hipster guy"

Optakt til 'Far til fire og vikingerne'

Stem op!
9
Stem ned!
0
(reset)

De folkekære Far til fire-film får snart et nyt familiemedlem. Den 1. oktober har Far til fire og vikingerne nemlig premiere.

Det er den tredje film, med den efterhånden fasttømrede besætning af Martin Brygmann og Thomas Bo Larsen, som henholdvis Far og Onkel Anders, og med Martin Miehe-Renard som instruktør.

I 'Far til fire og vikingerne' er alt ikke fryd og gammen hos familien. Det er elefanten Bodils fødselsdag og der er uvenskab og splid på kryds og tværs. Derfor melder familien sig til et famileterapikursus i en vikingelandsby, for at løse deres krise.

Far til fire, cast

Vi mødte castet på Nationalmuseumet, til en snak om den kommende familiefilm. Da Jim Lyngvild stillede sin egen vikingeborg på Fyn til rådighed for optagelserne, var Jims vikingeudstilling en passende baggrund for pressemødet. 

Instruktør Martin Miehe-Renard, der har instrueret tre Far til fire-film og de nyeste Min søsters børn-film, fortalte om, hvordan det er at tage en gammel og folkekær filmfranchise ind i den moderne tid.

"Det handler ikke bare om at opdatere, men også om at modernisere. Børn er blevet meget mere bevidste. En 12-årig i 1960'erne, var meget mere et lille barn end en 12-årig er i dag. En 12-årig i dag, er en lille voksen - pga. sociale medier og sådan nogle ting. Det er man nødt til at tage højde for. Og selvfølgelig også kønsrollerne. En storesøster, der opfører sig som en husmor, det er man også nødt til at opdatere."

Thomas Bo Larsen, der for tiden er biografaktuel i Thomas Vinterbergs Druk, spiller den spøjse Onkel Anders. Han har også selv gjort sig sine overvejelser om, hvordan man skal opdatere en ikonisk karakter.

"Vi har prøvet at opdatere Onkel Anders til sådan en lidt mere hipster guy. Han er jo en havlskør fætter, så jeg skulle lige finde ud af, hvor den skulle ligge henne, og det synes jeg, at vi allesammen har fundet ud af, sammen med Martin, og gjort ham lidt mere up to date."

Far til fire, cast 2

Da han bliver spurgt ind til, hvad det bedste er ved at spille Onkel Anders, svarer Thomas Bo Larsen:

"Det fedeste ved at lave det her, det er jo, at vi jo faktisk er blevet en lille familie. Vi har jo været rundt i verden sammen, i Nordnorge, Gran Canaria og på Fyn, og vi har det godt, når vi optager. "

Martin Miehe-Renard forsætter med at forklare, hvorfor han tror, Far til fire-universet stadig har relevans i dag.

"Det er så simpelt, at man næsten kan kalde det banalt, at grundværdierne i 'Far til fire', det er at kærlighed overvinder alt og sammenhold gør stærk. Og det er en af grundene til, at det stadigvæk fungerer. Fordi det er så simpelt. Og det er ikke holdt op, det er snarere blevet stærkere, fordi alle børn sidder og glor ned i deres telefoner og iPads osv. Der er endnu mere brug for at forstå de simple teser."

'Far til fire og vikingerne' har biografpremiere den 1. oktober
BILLETTER

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Wayne

Godt at høre - og herligt at alle maskiner er ved at være i gang igen.

Jeg glædrer mig til at høre mere om det :-)

5 timer siden
Daniel Bentien

Hej Wayne

7 timer siden
Wayne

Trist at det som altid bare skal være et københavner anliggende med disse gratis forestillinger.

7 timer siden
Jimmy

Tina og Jeff?? Er det Boris og Ivans børn?? hahaha...
Held og lykke.. de kan alligevel ikke slå KRUMMERNE og KRUMMERNE 2..

1 dag siden
Michael

Hold fingrene fra James Bond.
Lad nu vær med at ødelægge en så lang filmhistorie.

6 dage siden