Cookie- og Privatlivspolitik
Blod, smerte & Pinhead #5: Michael Myers, Motörhead og ikon-status

Blod, smerte & Pinhead #5: Michael Myers, Motörhead og ikon-status

Interview-serie går tæt på skabelsen af et moderne horror-ikon

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)

You solved the box, we came. Now you must come with us. Taste our pleasures!

Pinhead er et moderne horror-ikon på niveau med Jason Voorhees, Freddy Krueger og Michael Myers. I denne interview-serie undersøger vi, hvordan helvedes-præsten har opnået denne status.

Til at hjælpe os med at åbne denne puzzle box har vi alliereret os med en af franchisens vigtigste aktører - nemlig Peter Atkins, der udover at have forfattet Hellraiser II, III og IV, også er en tæt ven af seriens skaber Clive Barker samt Pinheads menneskelige ansigt, Doug Bradley.

I vores første fire artikler har vi dykket ned i de fire første film i franchisen og skabelsen af Pinhead. Nu gælder det om nogle af de små historier omkring Hellraiser. Var der virkelig en Pinhead vs. Michael Myers-film på vej? Hvordan endte Pinhead i en Motörhead-musikvideo? Det og meget mere diskuterer Peter Atkins i denne sidste artikel i vores serie.

Pinhead er ikke en stalk-and-slash guy

Pinhead blev i løbet af 80'erne og 90'erne en af gyser-genrens nye store ikoner. Men hvad var der så tiltrækkende ved ham? Hvorfor blev han et faktisk et ikon? Atkins fortæller:

- Det er selvfølgelig på grund af alt den vidunderlige dialog, vi skrev for ham.

- Nej. Det er en kombination af flere ting. Først og fremmest – og al hæder til Clive Barker her – hans look. Det er så iøjnefaldende, så usædvanligt, og på det tidspunkt så nyt og innovativt.

- Jeg kan ikke uddele procenter til de forskellige faktorer, men det udseende er nødt til at være en stor, stor del af det. Og den udførsel af looket af speciel effekt-holdet. Fantastisk!

- Nogle af de citater som Clive skrev i den første, og nogle af dem, som jeg skrev i de efterfølgende hjalp formentlig. Jeg vil ikke blæse for meget i mit eget horn.

- Doug Bradley - du skal have den rette person bag plastikken. Alle kan have det på, men der er et fysisk element i det. Tænk bare tilbage på de gamle Universal-film med Frankenstein. Selvom adskillige skuespillere spillede rollen efter Boris Karloff, med essentielt set den samme make-up, ser de bare ikke lige så godt ud.

- Misforstå mig ikke, de ser fine ud, men det matcher ikke deres fysiske fremtoning på samme måde, som det gjorde med Karloff. Men det blev også designet til ham. Det er en god analogi for Pinhead, faktisk. Det blev også designet til Doug, og derfor passer det til ham. Og så er Doug, ligesom Karloff, fantastisk i rollen.

- Det er udseendet og præstationen, som er det afgørende for Pinheads status i dag - og dialogen og historierne hjalp.

- Han er ikke en stalk-and-slash guy. Jeg har ikke set alle direct-to-video Hellraiser-filmene, så jeg vil ikke snakke grimt om noget, jeg ikke har set. Men jeg er blevet fortalt, at han udvikler sig til netop en stalk-and-slash guy i nogle af de film.

- Men det ville vi ikke have ham til at blive, og det meste af tiden var han det ikke. Han er en interessant skabning med en rig mytologi og baggrundshistorie. Så det er helt klart også en faktor.

 

Pinhead vs. Michael Myers

Over årene har der været snak om et crossover mellem Hellraiser-universet og Halloween-filmene, der ville sætte Pinhead op imod Michael Myers. Noget der i 2003 lykkedes med Freddy vs. Jason, hvor The Nightmare on Elmstreet-franchisen blev parret med Friday the 13.-filmene. 

- Åh ja, folk har talt en del om det igennem årene. Det kom på tale, fordi Miramax ejede begge franchises på et tidspunkt. Instruktør Dave Parker klippede noget sammen fra forskellige Hellraiser- og Halloween-film, og lavede en fake trailer, som han kaldte ”Helloween”. Og pitcthede det til Miramax, formentlig for over 20 år siden. Den gik ikke.

På et tidspunkt var rygtet også, at de oprindelige skabere, Clive Barker og John Carpenter, havde mødtes for at diskutere den potentielle film:

- Jeg vil bestemt ikke sige, at det ikke er sket. De har måske været i det samme rum på samme tid, skålet og sagt ”Forfærdelig idé, ikke?”. Men intet officielt, hvor man har været indkaldt til et møde af et produktionsselskab, det tror jeg ikke på. Jeg kan tage fejl.

- Jeg har hørt, at på et tidspunkt i processen med ’Freddy vs. Jason’, blev der efter sigende diskuteret en ide, hvor Pinhead skulle være dukket op, da de slås i helvede, som var afslutningen på det tidspunkt. Måske var det bare en post-credit scene.

- På en måde ville det have været hysterisk morsom - og nørden i mig ville have syntes, at det var fantastisk. Men jeg er tvivl om Pinhead, der møder Michael Myers, eller måske værre - Pinhead, der dukker op i den næste Freddy- eller Jason-film, ville have været en god ide.

Motörhead indspiller sangen 'Hellraiser'

Til 'Hellraiser III: Hell on Earth' lavede det britiske rockband Motörhead en indspilning af sangen 'Hellraiser', som blev spillet undervejs.

- Det skete efter produktionen af filmen. Det var ikke en del af planerne, da vi optag i North Carolina. Jeg ved ikke, hvis ide det var. Jeg ved, at Clive instruerede musikvideoen til sangen, og jeg elsker Lemmy fra Motörhead, det gør alle fra England. Så det er et faktum, at Clive fik lov til at instruere et pokerspil mellem Lemmy og Pinhead, og det er bare fantastisk.

- Så det var ret officielt i den forstand. Jeg kender ikke omstændighederne, men jeg ved, at Doug [Bradley] fik lov til at hænge ud med Lemmy under optagelserne. Så det var fedt.

Tiden efter Hellraiser

Peter Atkins forlod Pinhead og franchisen efter 'Hellraiser: Bloodline' i 1996 og stod senere hen bl.a. bag den første 'Wishmaster', der fik tre efterfølgere og er lidt af en kultfavorit blandt gyserfans.

Men Atkins forlod alligevel ikke helt universet - og i 2008 vendte han faktisk tilbage:

- Marvel Comics lavede en Hellraiser-tegneserie i en kort periode i starten af 90’erne. Jeg skrev en historie til det. Men det er før ’Hellraiser IV’. Jeg har også en lavet en adoption for Marvel af ’Hellraiser III’. Men det var også før.

- Jeg blev kontaktet af to engelske kollegaer, der redigerede en antologi-bog med Hellraiser-historier af forskellige mennesker for omkring 10 år siden med titlen ’Hellbound Hearts’. Bevidst som en henvisning til Clive Barkers bog ’Hellbound Heart'.

- Det blev lavet med Clives velsignelse. Doug skrev en forud, og Clive lavede vist omslaget, tror jeg. Til den bidrog jeg med en historie. Så teknisk set skrev jeg en Hellraiser-historie i 2008, men den indeholdt ingen af de kendte Cenobites.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Jeanette

Så mesterværket “Druk” igår. Magen til livsbekræftende film med so happy ending skal man lede længe efter.

1 dag siden
Bente Røndeuser/87191
Bente Røndeuser/87191

Det bliver vildt. To af mine favoritskuespillere sammen. Har set alle Indiana Jones filmene mindst een gang.

2 dage siden
Christian

Kæft, det kører godt for Mads drengen, ham skal vi sgu være stolte af!

2 dage siden
Bukselak

Ej vel... så hellere en ostemad.

2 dage siden
Daniel Bentien

Mortal Kombat er lige nu planlagt til biografpremiere den 20. maj:

4 dage siden