Cookie- og Privatlivspolitik
Danske Biografer: "Vi mangler en blockbuster"

Danske Biografer: "Vi mangler en blockbuster"

Trods de mange udskyldelser går der stadig masser af film i biografen

Stem op!
16
Stem ned!
0
(reset)

Udskydelsen af de mange store og længe ventede Hollywood-film er ikke gode nyheder for de danske biografer. Siden de fik lov at åbne igen, efter de var nødsaget til at lukke helt ned på grund af coronavirussen, har det været trægt med de store filmpremierer. Og det kan mærkes.

- Det er jo lidt at forsøge at holde skruen i vandet uden at vide, hvor lang tid man har brændstof på tanken, fortæller Lars Werge, direktør for brancheforeningen Danske Biografer.

Kigger langt efter gæsterne

Senest er film som Mulan og Tenet blevet udskudt på ubestemt tid, og andre film som A Quiet Place 2 og Top Gun 2: Maverick har lige pludselig fået lange udsigter, før de rammer det store lærred.

- Udskydelserne betyder, at den her usikkerhed, vi har på grund af situationen, bliver øget. Vi har ingen interesse i, at det hele bliver skudt og skudt. Vi kigger langt efter gæsterne. Vi vil jo rigtig gerne have de her store blockbuster-film snart, siger Lars Werge.

Premierer og repremierer

Trods de mange udskydelser er biograferne åbne og viser nye film. Her kan publikum blandt andet opleve Wild Rose, Proxima, Trolls på verdensturné, Little Women og den danske film Undtagelsen. Derudover bliver mange gamle klassikere også vist rundt i landets biografer. Men ifølge direktøren kigger de danske biografer langt efter de store udgivelser for at få hjulene til at dreje rundt.

- Udgifterne ved at holde biograferne åbne er på højde med indtægterne. Man kan ikke tjene penge på at drive en biograf lige nu. Vi mangler de store film til at løfte os.

Derfor håber Lars Werge også på, at der er hold i rygterne om, at film som 'Tenet' kan få premiere i de lande, hvor der er styr på coronavirussen, heriblandt Danmark. Det betyder så, at andre lande som USA må vente, til der er styr på virussen derover.

- Det er en ny strategi, så det kan og overvejer de forhåbentlig. Det kan vi i hvert fald kun appellere til, afslutter direktøren.

I næste måned kan vi blandt andet se den danske storfilm Vores mand i Amerika - fra 13. august, og i september får Druk premiere.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

VIPER

...Havde da ellers forventet noget auto tune, og evt nik og jay med en ny Buster sang, så er kvalmen da ved at være på plads.

3 timer siden
CINEMANDRUP

Sikke en herlig nyhed. Absolut yndlings franchise for mig.

3 dage siden
Daniel Bentien

Det kan ses på TV2 og streames på TV2 Play. Den røde løber starter kl. 00.30 dansk tid.

Mange hilsner
Daniel

3 dage siden
Rizzo

Men stadig ikke et kvæk om hvor man kan se showet i år. Kunne I ikke lige give et praj?

3 dage siden
Jeanette

Så mesterværket “Druk” igår. Magen til livsbekræftende film med so happy ending skal man lede længe efter.

6 dage siden

Aktive debatter