Cookie- og Privatlivspolitik
5 ting som den nye Star Wars-trilogi gør bedre end originalen

5 ting som den nye Star Wars-trilogi gør bedre end originalen

Skywalker-trilogien kan opleves i biografen igen

Stem op!
12
Stem ned!
0
(reset)

Det er igen muligt at opleve de seneste tre Star Wars-film i biografen. Her kan man se eller gense Reys søgen efter, hvor hun kommer fra og hendes træning som jediridder.

I sin søgen har hun tilsluttet sig oprørene, der kæmper mod Den Nye Orden, som er opstået af Imperiets aske. For igen at skabe ro i galaksen må både nye og velkendte helte arbejde sammen og stoppe den magtfulde fjende.

Star Wars: The Force Awakens

Star Wars: The Last Jedi

Star Wars: The Rise of Skywalker

I forbindelse med at de nye film bliver vist i biografen, har vi samlet en liste over 5 ting, den nye Skywalker-trilogi gør bedre end de originale.

1. Billeder og effekter

THE FORCE AWAKENS (WALT DISNEY PICTURES)

Det er måske en anelse unfair at stille den originale trilogi fra 70’erne og 80’erne op mod den nye fra dette århundred, når man skal sammenligne med de grafiske elementer samt effekter. Her har de nye en stor fordel, da der er kommet meget ny og banebrydende teknologi til, som gør, at The Force Awakens, The Last Jedi og The Rise of Skywalker både indeholder utroligt flotte billeder og effekter, hvor de originale bærer præg af en anden tid, hvor teknoloigen ikke var nær så udviklet som i dag.

Filmene er selvfølgelig også lavet på to forskellige budgetter, og hvad episode 4 til 6 formåede er i den grad imponerende. Men den nyeste trilogi ser altså bare pænere ud!?

2. Skuespillet

THE RISE OF SKYWALKER (WALT DISNEY PICTURES)

I de originale film så vi spirende stjerneskud som Mark Hamill, Carrie Fisher og Harrison Ford. Men for de to førstnævnte væltede de store tilbud aldrig ind efter deres medvirken i Star Wars. Det gjorde de derimod for Harrison Ford, som efterfølgende blev en stor stjerne i Hollywood. Men ingen af dem er måske for alvor de mest mangefacetterede skuespilstalenter. 

I de tre nye film medvirker der et mere professionelt hold af skuespillere. Det kan skyldes, at Star Wars er et større franchise nu end det var i 70’erne og 80’erne. Derfor har det også været lettere at tiltrække nogle af de store navne til de tre seneste film, hvilket har højnet niveauet for filmenes skuespillere gevaldigt. Det ses blandt andet i form af skuespillere som Adam Driver, Oscar Isaac, Laura Dern og Lupita Nyong’o.

Ligesom at de nye talenter som Daisy Ridley og John Boyega har leveret på et tårnhøjt niveau - og på et skuespilsfagligt niveau har de klart overgået de unge udgaver af for eksempel Mark Hamill og Carrie Fisher.

3. Lyssværdskampene

THE LAST JEDI (WALT DISNEY PICTURES)

Når man siger Star Wars, kan der ikke gå mange tanker gennem ens hoved, før ”lyssværd” kommer op. Derfor har filmene igennem årene også udviklet på de mange lyssværdskampe, som får publikum ud på kanten af biografsædet. Her er der i den grad sket en udvikling fra de originale, til forgængerne og op til de nye.

De originale fokuserede meget på den ædle sværdkampsstil. Her var det aggressivt og voldeligt, når lyssværdene var i kamp. Det ses blandt andet i Luke og Darth Vaders afsluttende kamp i Return of the Jedi, hvor de slår hårdt mod hårdt.

I de nye er der særligt en scene fra 'The Last Jedi', hvor man ser en markant ændring i kampscenerne fra de originale til de nye. Her kæmper Rey og Kylo Ren mod Den Nye Ordens vagter og akrobatik, aggressivitet og finesse falder sammen i en utrolig vellykket lyssværdskamp.

Og det er blot en af flere eksempler på de opfindsomme og imponerende lyssværdskampe som den nyeste trilogi gemmer på.

4. Box Office (inflation ikke medregnet)

THE LAST JEDI (WALT DISNEY PICTURES)

Når det kommer til indtjening, ligger den nye trilogi sig i førersædet sammenlignet med de originale. Samlet set indtjente de originale 12 milliarder kroner, hvoraf A New Hope bidrog med 5,2 milliarder kroner, The Empire Strikes Back med 3,6 milliarder kroner og 'Return of the Jedi' indsamlede 3,2 milliarder kroner.

Det er dog langt fra den samlede indtjening, som de nye Star Wars-film bidrog med.

Her lød beløbet på hele 29,7 milliarder kroner (!). Her var 'The Force Awakens' den film, der indtjente mest af alle filmene med svimlende 13,8 milliarder kroner. 'The Last Jedi' indtjente 8,9 milliarder kroner og 'The Rise Of Skywalker' kastede 7,1 milliarder kroner af sig.

5. Mangfoldighed og diversitet

THE LAST JEDI (WALT DISNEY PICTURES)

De nye Star Wars-film omfavner en større diversitet end de gamle - som selvfølgelig var lavet i en anden tid.

De nye har for eksempel mere end en farvet person, hvor den originale trilogi har Billy Dee Williams som Lando Calrissian, så medvirker for eksempel John Boyega som Finn og mexicaneren Oscar Isaac som Poe i bærende roller i de tre nyeste film. Mens hovedrollen i den nye trilogi var besat af en kvinde i skikkelse af Daisy Ridley.

Derudover viser slutningen på 'The Rise Of Skywalker', at homoseksualitet også fandt sted ”for lang tid siden i en fjern, fjern galakse…”

Genoplev Skywalker-trilogien i biografen nu

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Gerdt

Der er en stor grund til at mange fans altid deler dem op i de 3 trilogier når man snakker om dem, det er simpelthen bare 3 forskellige trilogier, nu til de 5 ting som de nye gør "bedre"

1. billeder og effekter, de kan slet ikke sammenlignes er de nye bedre fordi man har flere special effekts? taget i lyset af at meget af den originale saga skabte stort set ALT from scratch mens den nyeste slet ikke er så lige så innovativ!

2. skuespillet, personligt syntes jeg slet ikke de nye karakterer slår igennem og giver mig noget jeg kan huske, tager man skuespillerne en for en og holder op imod hinanden er de slet ikke i samme liga når det kommer til hvad impact de har på ens hukommelse, dette kan skyldes dårlig historie, men selv alle de sekundære skuespillere i imperiet havde en skuespiller baggrund fra england.

3. lyssværdkampene er smag og behag jeg kan personligt lide begge stile, de gamle var mere one on one dueller med et klassisk præg,hvor duellen var i højsæde mens de nye mere bare skal se godt ud.

4. man kan IKKE sige en film gør det bedre i boxoffice hvis man ikke accounter for inflation, det er fuldstændig malplaceret. og tager vi inflation med slår a new hope the force awakens med næsten 1 hel milliard dollars, mens
både episode IV og V slår VIII og IX, dertil skal lægges vi kun snakker priser på billetter og ikke prøver at in-kalkulere at jordens befolkning næsten var steget med 50% på dette tidspunkt og ville have et noget større publikum.

5. mangfoldighed og diversitet, dette gør ikke en film bedre, man appellerer måske til en bredere målgruppe,men så er det også det.

Nikolaj

Jeg tror om 10-20 år allerede vil de se vildt dated ud, hvor jeg tror den gamle trilogi vil holde bedre standard.

Jeg synes ikke, at skuespillerne nu er bedre end de gamle, måske Adam Driver, men ellers ikke. Jeg påstår ikke de nye skuespillere er dårlige, men de har ikke nogle charme eller karisma, som Mark, Carrie og Harrison Ford havde.

De nye film har muligvis tjent bedre, men det er kun pga. at folk elsker de gamle film. Den nye trilogi er nok nærmere et symbol på at Star Wars serien og disney company er mere en pengemaskine end det er noget med kvalitet.

Bukselak

Hvis denne journalisten ikke er vokset op med filmene giver hans artikel ikke mening, og så vidt jeg kan se, er han fra 1989, så det er han ikke.

Jeg vil gerne vide om Sebastian er startet med og se de nye film eller de gamle? Det mangler artiklen et svar på.

Du kritisere de gamle film, deres skuespil med mere, men nævner intet om, at de nye Star Wars film mangler alt det de gamle havde. Nemlig en rigtig Jediridder ånd, og ikke det fessent og ligegyldige skuespil vi ser i de nye film.

De gamle film 4-5-6 har jeg set utallige gange, de nye 1-2 gange, fordi de mangler simpelhen en god historie og noget ordenligt skuespil, som Antaeus nævner brændte de gamle skuespillere for sagen, det er så overfladisk det skuespil de nye levere, det virker som om, at skuespillerne er fuldstændigt forkert castet til filmene, sådan er det ikke med de gamle film, de kunne ikke være anderledes og bedre castet.
Skuespillet er anderledes ja klart de har haft en bedre uddannelse dengang, hvor de nye mangler den rette ånd. Det bliver desværre sådan noget la la de levere, man tror ikke på figuren, og det falder til jorden i alle 6 film.
Pånær når de gamle skuespiller optræder, fordi der ser man forskellen på godt skuespil og amatøre skuespil.

Når det så er sagt har du ret i der er bedre effekter i de nye, men det betyder ikke filmen bliver bedre af det, tværtimod. Det computer grafik vi ser i 1-2-3, er så ringe lavet, at det på ingen måde er overbevisende, jeg krummer tæer når jeg ser det. Så er jeg mere til de gamle hvor figurerne er håndlavet og det virker mere ægte.

Ja vi har fået nogle federe lyssværdkampe, det har du ret i, men de er jo også nød til og oppe sig, når der er gået så mange år siden den første film. Men gør det filmene bedre, næh fordi de mangler stadig en god historie, samt meget mindre af det ligegyldige computer grafik, også noget godt skuespil man tror på. Der er en grund til, at disse film kun bliver set 1-2 gange, det er dissideret en gang makværk som ikke er værd og se flere gange.

At disse film så har indtjent flere penge end de første er der en grund til, gamle fans tager i biografen med deres børn for og vise hvad far så som barn, det betyder ikke det er gode film.
Der er også kommet mere rift om og se film i biografen, det gør ikke filmene bedre desværre.

En anden gang hyr en journalist som er vokset op med filmene og ikke bagefter

Antaeus

Den absolut vigtigste ting, altså hvilken trilogi udgør de bedste film, kan man selvfølgelig ikke tage med, hvis man vil fokusere på de nye film. Så i stedet bliver det sekundære ting, der er fokus på. Og de kan der endda i den grad stilles spørgsmål ved.

1. De første Star Wars var banebrydende på ny teknologi og man dannede nye firmaer til at filme effekter, som ellers ikke kunne lade sig gøre på den tid. Mon de nye film har leveret lige så banebrydende ny teknologi?, næppe.

2. Det er muligt skuespillere er bedre i den nye, men de gamle helte brændte virkelig igennem. Hvis man indspillede den gamle trilogi igen med de bedste skuespillere i verden så ville de næppe brænde igennem på samme måde som de gjorde dengang.

3. Jo-jo, mere artisteri, men de kampe som huskes bedst er stadig de gamle. Og i de nye kampe opfandt man nye "heksekræfter" og nye sværd for at skabe interesse, måske fordi kampene i sig selv ikke var gode nok.

4. Indtjening uden inflation. Det bliver ikke dummere. Og filmverden gør det gang på gang. Måske fordi det er sjovest at slå rekorder, selv om det ikke er RIGTIGE rekorder.

Hvis man spørger hvem har været den rigeste mand i historien så ser man selvfølgelig på købekraften af deres formue. Nutidens rigmænd har flest penge rent talmæssigt, men de er IKKE de rigeste i historien. Det samme med film. "Borte Med Blæsten" har stadig tjent flest penge når inflationen medregnes. Og det endda i en tid, hvor der var langt færre mennesker på Jorden end i dag (1939). Kino vil åbenbart også helst bare levere rekorder og er fløjtende ligeglade med om det er sande og rigtige rekorder. De rigtige rekorder er endda tilgængelige lige til at hente.

5. Der er sikkert større mangfoldighed, men det gør hverken filmene bedre eller dårligere. Det vigtige er at de caster personer der passer til rollerne.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Grete

Jeg elsker bare Batman, så fed en historie.

1 time siden
Heine

Tak for deling!

3 timer siden
Jimmy

Endelige en RIGTIG Disneyfilm, og ikke en kopi ala Live Action! Jeg glæder mig til at se den!!

2 dage siden
Rasmus/Musen

Disney har lavet Vaiana om en ensom kvinde på vandet, der søger efter nye eventyr.

6 dage siden
Rasmus/Musen

Sikke en beslutning(jeg tænkte selv, det nok aldrig ville stoppe det vanvittige univers).

6 dage siden

Aktive debatter