Cookie- og Privatlivspolitik

Star Wars: The Rise of Skywalker

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en dramatisk og actionfyldt stemning - afvekslende med passager med en mørk og dyster undertone. Der er mange dueller med lyssværd, forfølgelser, tilfangetagelser og voldsomme kampscener med eksplosioner og drab. Filmen foregår imidlertid i et velkendt og uvirkeligt science fiction-univers, volden er ikke udpenslet og der er også komiske optrin. Det vurderes på den baggrund, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
18.12.2019
| |
2 timer 22 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Star Wars: The Rise of Skywalker
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, 4DX 3D, Babybio 2D
|

Science fiction-filmen 'Star Wars: The Rise of Skywalker' følger efter handlingen i Star Wars: The Last Jedi, hvor den unge kvinde, Rey, modtog Jedi-træning fra selveste Luke Skywalker.

Opgørets time er kommet! En stemme fra fortiden sætter spillet i bevægelse, og Rey gør sig klar til den endelige kamp mod Kylo Ren og Den Første Orden.

'Star Wars: The Rise of Skywalker' afslutter handlingen fra ni film men med fokus på de karakterer, vi stiftede bekendtskab med i Star Wars: The Force Awakens. Instruktøren bag den film, J.J. Abrams, er tilbage, ligesom filmen også byder på gensyn med den ikoniske Lando Calrissian spillet af Billy Dee Williams.

Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega og Oscar Isaac leder igen rollelisten, som tæller en række overraskelser, der ikke skal afsløres her.

Star Wars: The Rise of Skywalker er nomineret til 3 Oscars. (Copyright: kino.dk)

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (595 votes)
4.3
3.9

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... 'Star Wars: The Rise of Skywalker' er blevet en overbudsforretning af såkaldte fan service-scener ..." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "... uanset hvilke anker man måtte have mod 'Star Wars: The Rise of Skywalker', er det altså bare små fluer i en ellers fortrinlig suppe, og hvor filmen måske ikke byder på noget afgørende nyt eller banebrydende, så gør den det, den skal - og er en fortrinlig afslutning på en milepæl i filmhistorien." (Thomas Brunstrøm)

 • Dagbladenes Bureau

  "[Længden] ikke alene svækker de stærke, intense øjeblikke, men også den af publikum krævede årvågenhed og ubrudte koncentration for bare at kunne følge nogenlunde med i den indviklede handling." (Helle Sihm)

 • Ekstra Bladet

  "... flot iscenesat er det, og går man ind på blockbusterens præmisser, så serveres popcornunderholdning ikke meget mere spektakulært end her. [...] i bund og grund er der tale om en værdig afslutning på et af de største filmeventyr nogensinde." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Det pumper derudaf, og det ser til tider helt fantastisk ud, og [...] jeg er i princippet vild med det, men grundlæggende har vi set det før. Og mere opfindsomt." (Per Juul Carlsen)

 • Information

  "'Star Wars: The Rise of Skywalker' er noget nær den fuldendte afslutning på Skywalker-sagaen." (Christian Monggaard)

 • Jyllands-Posten

  "Det er sikkert og velproduceret – og enormt underholdende – men når vi nu er i finaleøjeblikket i et familiedrama mellem jedier og sither, [...] føles det tæt på kujonagtigt, at det kun er de allerede døde, sidste-øjebliks-konvertitterne og alle de navnløse, der er i spil." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Karismatiske Adam Driver viser atter, at han på alle tænkelige måder fylder ud på et lærred, men filmens virkelige hovedperson bliver Rey. En heltinde til tiden, som Daisy Ridley får gjort til en sej skikkelse, der formår at gribe om selv den gamle anmelders hjerte af sten." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Jeg er sikker på, at sagaen finder en måde at fortsætte på, men for nu er den lukket med stil og manér. Det sidste hyperspring i historien er et af de smukkeste afsnit." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars

Min første Star Wars film.
God oplevelse selvom jeg ikke kendte universet på forhånd

Batgirl.

Spoiler Alert. Efter det makværk Rian lavet, så synes jeg faktisk at J J fik reddet den temmelig fint ikke perfekt.

Det lidt ligesom når man skal klare en mission på tid i et Computer spil, samme princip er det også i Rise Of Skywalker hvor kejseren har holdt sig skjult i årtier med planer om at sprænge galaksen i stumper og stykker. Min favorit scene er hvor man ser den ødelagte Dødsstjerne fra Return Of The Jedi og også starten hvor Kylo Ren slagter de der for at få fat i kortet. Kejseren kunne slagte en hær med de lyn han kan lave. Hvis man forstiller sig at han rettet den mod en hær af fodfolk. Men stadig trist at Snoke ikke er mind skurk men blot et eksperiment ligesom Project Nemesis fra Resident Evil. Men det er en rodet trilogi desværre.

Martyn

Er bedre på anden visning, da der sker en hele masse i høj tempo. Skuespillerene gør det godt med deres figurerne og filmen hasr gode elementer. Mere fan service end historie, men ok.

August

Filmen havde en rigtig god afslutning, men de kunne godt havde brugt lidt længere tid på at uddybe nogle ting i filmen, for at den kunne have en endnu bedre historie. Stadig fede effekter.

Kanna san

the worst star wars film I ever have watched in my life. I'm, not a star wars fan but this movie is the worst the have made so far. don't go in and watch it. I was close to leaving the threat. I wish Disney don't buy star was co.

they need to remake it(the whole movie). have a nice day,

Ulrik

Intet mindre end en fantastisk film. Kan klart anbefales at tage ind og se i en af de lidt større biografer så man får hele oplevelsen med. Den skal absolut ses intet mindre.
Læs evt. en anmeldelse på www.tipaarhus.dk

D.

(Spoiler alert)
Så var jeg endelig ind og se Star Wars - The Rise of Skywalker. Jeg har omhyggelig holdt mig fra alle trailers, anmeldelser, holdt mig for ørerne, når nogen talte om den, osv., så jeg kunne få så uspoleret et indtryk som muligt. Og det fik jeg!
Jeg er kæmpe Star Wars fan, så jeg kunne meget godt lide filmen. Den overraskede ikke, men det gjorde mig ikke noget, bare jeg får lov at fordybe mig i Star Wars universet, så bliver jeg glad.
Da den første tekst tonede på skærmen og den velkendte melodi startede, fik jeg gåsehud og samme følelse som for mange år siden hvor jeg, som stor barn på vej til teenageårene, sad i biografen og så den første Star Wars film. WOW - mange år er gået og den holder stadig, og denne gang var det sidste gang jeg skulle se en ny Star Wars film i biografen - meget vemodigt.
Jeg må også indrømme, at tårerne fik frit løb ved prinsesse Leias død. Jeg er jo vokset op med hende...
Jeg kunne godt lide, at sagaen endte godt. Jeg ville ikke kunne bære, hvis de onde havde sejret til sidst, det ville have ødelagt hele Star Wars oplevelsen for mig.
Men der var også et par ting, jeg gerne ville have været foruden - f.eks. kysset. Hvad skulle det til for? Der var ikke blevet lagt op til det hverken i de andre film eller i denne film, så det kom meget uventet og var malplaceret. Og jeg synes, deres forhold havde fremstået meget stærkere, hvis det havde været et bror/søsteragtig forhold, ligesom Leia og Lukes.
Det blev også lidt kikset, da en eller anden råbte "Du må passe godt på" eller "Lov mig, du passer på" til Finn. Hold nu op, han har kæmpet i flere år i adskillige galakser, rumskib, ørken, etc. Han er ikke bare en lille spejder på udflugt.
Jeg havde også lidt svært med "heste", der galoperede uden på et rumskib.
Men alt i alt skuffede filmen mig ikke, og jeg er glad for, at jeg har oplevet Star Wars i min livstid.
P.S. Min favorit scene var den hvor Rey kæmper mod Palpatine, bøjer sig og holder lyssværdet på ryggen, så klippes der til Ben, som indtræder samme stilling og tager lyssværdet frem bag fra hans ryg - stærkt!!

harun

den er meeega god men lidt mærkelig fordi Rey er alt for stærk så man blev lidt rggwetjtjbw i hjernen og Jarjar og Yoda er ikke med så den mangler lidt men ellers er den god
George Lucas gør filmene ordenligt

Unspoiled

Flot film, værd at se, men kunne godt bruge lidt finpudsning på dialog og plot.

Julius

Yikes. Lando, Leia, lyssværd, lyn og laserpistoler giver os fan service med stort F. F er ironisk også en passende karakter for JJ Abrams' katastrofale manuskriptevner.

Hvor skal man starte med Rise of Skywalker? Afslutningen på Disneys trilogi burde jo gerne binde de løse ender op, der er blevet etableret hen over trilogien. Den skulle gerne være et tilfredsstillende klimaks. Den skulle gerne være en 'afslutter'. Det er den ikke.

Rise of Skywalkers problemer starter ved The Force Awakens. Det er efterfølgende kommet frem at ingen bag kulisserne havde en overordnet idé om, hvor denne nye millard-trilogi skulle bevæge sig hen, og derfor fik de kreativt ansvarlige bag hver film fuldkommen frie tøjler.

JJ Abrams gjorde hvad han gør bedst med The Force Awakens, og soft-rebootede Star Wars. The Force Awakens var på alle fronter en dårligere New Hope, som udelukkende overlevede på at genfinde 'magien' ved Star Wars, som man savnede ved George Lucas' prequels og selvfølgelig så meget fan service, at man næsten krummer tæer et par år efter den blev set i biografen.

Rian Johnson skulle så følge op med den polariserende Last Jedi, som faktisk kun er blevet bedre i mine øjne siden jeg så den. Han har aldrig været typen, som brød sig om at gøre det nemt for publikum, så han vendte meget tiltrængt godt og grundigt op og ned på Star Wars. Til gengæld hadede alle det.

Derfor tænkte Disney, at den bedste løsning måtte være at fyre Colin Trevorrow (mesterauteur-instruktøren bag Jurassic World) og genansætte JJ Abrams til at redde trådene ud.

Hvad der følger er en hæsblæsende farce af rædderlig pacing, retcons, så mange plotelementer og MacGuffins, at man aldrig når at registrere hvad der er foregået, før vi er hoppet videre til næste actionscene.

Og her udstiller JJ Abrams sin absolut værste side. Han er hunderæd for at folk i biografstolene skal kede sig, så han lader aldrig filmen finde ro. Hvert eneste øjeblik skal have en omvej, så vores karakterer kan finde endnu en unødvendig actionscene, som intet bidrager til den overordnede fortælling. Hver gang, der skal være et emotionelt punch, går vi direkte til en ny scene, så den følelse man skulle have siddet med, aldrig når at hænge ved. De få modige valg, filmen træffer, bliver omgjort tre scener efter, hvilket lader al gas gå af ballonen.

Det kan simpelthen ikke underdrives hvor dårligt manuskriptet er. Så få valg og hændelser giver mening ud af kontekst, men fordi tempoet er så højt, når man aldrig rigtigt at tænke over det, fordi der er syv andre plotpunkter, man skal følge med i. Og når man så træder ud af biografen og snakker med sin ven om alle de ting, der faktisk foregik, indser man langsomt hvor lidt mening det hele giver.

Tidligere karakterer skrives nærmest ud (Læs: Rose Tico, som Star Wars-fans hadede så meget at de fik jaget Kelly Marie Tran ud af alle sociale medier), og erstattes af ligegyldige karakterer, som vi intet forhold har til.I sidste ende føles Rise of Skywalker næsten som om man har overværet et skænderi mellem Rian Johnson og JJ Abrams til en fest, og JJ skal køre dig hjem, så han får det sidste ord i diskussionen. I The Last Jedi lærer vi at Reys forældre var 'nobodies', men i Rise of Skywalker? Det kan godt være, hendes FORÆLDRE var nobodies, men hendes BEDSTEFORÆLDRE derimod! Og så videre, og så videre.

Og selvfølgelig skal vi også have Ian McDiarmids Palpatine med, som jo altid er skøn. Han virker dog mere fjollet end noget andet her, hvor han har gemt sig på en isplanet og på mystisk vis fremtryllet en flåde af stjernedestroyers, som bare venter på at rebellerne skal komme og slås med dem.

Og da det er JJ, er der selvfølgelig paralleller til afslutningen i Return of the Jedi og ufattelige mængder smagløs fanservice. Især Carrie Fishers inkludering er latterligt usmagelig. Carrie døde jo efter optagelserne til Last Jedi, så alt materiale med hende i den nye film er genbrugt fra The Force Awakens. Og det kan mærkes. Virkelig. Hendes replikker ude af kontekst er underlige og passer helt tydeligt ikke ind i den sammenhæng, de siges i, og der er i det hele taget noget meget underligt i at klippe-klistre en død skuespiller ind i filmen på denne måde - ISÆR når hun ingen synderlig rolle har i filmens handling.

Bevares, det er ikke alt sammen skidt. Daisy Ridley og Adam Driver er fortsat trilogiens højdepunkter, og de er så meget bedre end manuskriptet fortjener. Særligt Driver, der for nylig demonstrerede sine egentlige talenter med et godt manuskript og en god instruktør med Marriage Story. John Williams' musik er sikkert fin, men drukner i mixet af eksplosioner, lasere og sith-lyn, og genbruger så mange gamle temaer, at det bliver en meget neutral affære.

Men en sådan anmeldelse betyder dybest set ingenting. Dem, der vil se den, ser den uanset hvad ukritisk. Men nu er det forhåbentlig slut for en stund. Trilogien her var dødsdømt fra da de valgte at soft-reboote en 9-dels saga ved 7. kapitel.

Star Wars var oprindeligt baseret på Akira Kurosawas Hidden Fortress og John Fords The Searchers. Det nyeste 'content' har mere til fælles med den seneste softwareopdatering på din mobiltelefon. Hyg dig med at se den lille grå statusbar fylde sig selv ud.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.