Cookie- og Privatlivspolitik
Spielberg-klassiker kan stadig få tårerne frem hos Roland Møller

Spielberg-klassiker kan stadig få tårerne frem hos Roland Møller

Danske filmstjerner fortæller om deres bedste minder fra biografmørket

Stem op!
14
Stem ned!
0
(reset)

I denne tid hvor Corona-virussen har medført, at alle landets biografer holder lukket, drømmer vi os tilbage i biografens røde sæder og glæder os til, at vi igen kan se film på det store lærred. Forhåbentlig i juni.

I en ny interview-serie snakker vi med danske filmfolk om deres bedste biografminder og -oplevelser - og hvorfor biografen er det bedste sted at se film.

Og så kommer de også med et par anbefalinger til, hvad vi kan se derhjemme, mens vi venter...

I dag handler det om Roland Møller, kendt fra sine stærke præstationer i en lang række film i ind- og udland, bl.a. RNordvest, Under SandetPapillon og overfor The Rock i Skyscraper og Charlize Theron i Atomic Blonde

Roland Møller er snart aktuel i Anders Thomas Jensens Retfærdighedens Ryttere, der har biografpremiere i 2020.

Vi fangede skuespilleren på en telefon til en snak om bl.a. 'Papillon', hans idol Steven Spielberg og hans kommende projekter – som du kan læse meget mere om herunder.

 Under Sandet © Nordisk Film
Roland Møller i efterkrigsdramaet 'Under Sandet', der blev nomineret til en Oscar for bedste udenlandske film.

Kan du huske den første film du så i biografen?
- Jeg husker det tydeligt, det var Papillon. Så kan du godt forestille dig, hvor nervøs jeg var, da jeg skulle medvirke i genindspilningen. Jeg kan huske, at jeg ikke var gammel nok til at se den, men min far tog mig med ind og se den alligevel.

- Det glemmer jeg aldrig, det var en stor oplevelse. Det er en kanon film og stadigvæk en af mine yndlings.

Hvad savner du mest ved biografoplevelsen?
- Jeg savner, at folk går i biografen, så vi får noget at snakke om igen. Og det at få nogle fælles oplevelser, det savner jeg.

Hvad er din vildeste biografoplevelse?
- ’Papillon’ var jo rimelig vild dengang, men også E.T. Det er stadigvæk en film, der kan få en lille tåre frem. Jeg så den igen for ikke så lang tid siden. Da jeg så ’E.T’ var jeg solgt, og jeg har været fan af Steven Spielberg lige siden.

- Den holder stadigvæk. I forhold til, hvad de havde at gøre med dengang, er den ret godt lavet. De tog virkelig chancer. 

Papillon © UIP
Roland Møller i Michael Noers 'Papillon' sammen med Charlie Hunnam og Rami Malek. 

Hvad så du sidst i biografen?
- Det må være terror-dramaet Krudttønden. Det var en fin film, men jeg synes at dokumentaren var bedre.

- Det er en god og nødvendig film, men jeg fik ikke den følelse, som jeg havde håbet på.

Hvilken film ser du mest frem til at se, når biograferne genåbner?
- Tenet glæder jeg mig meget til. Den var jeg til casting på, men jeg fik den ikke. Jeg er fan af Christopher Nolan.

- Så glæder jeg mig også til at se den nye James Bond, No Time To Die.

Har du en anbefaling til, hvad folk skal se derhjemme, mens de venter på, at biograferne åbner?
- Jeg har lige set 'ZeroZeroZero' på HBO Nordic med danske Janus Metz Pedersen som instruktør. Den fangede mig, og der er ellers langt mellem snapsene på seriefronten lige for tiden.

- Den kan jeg varmt anbefale. Det er en meget realistisk serie, og vi får et indblik i et miljø, vi ellers aldrig ser. Et miljø som mange instruktører ellers har en tendens til at undgå. Jeg føler, at jeg lærte noget samtidig med, at jeg blev underholdt.

Medieval © Double Tree Entertainment
Roland Møller i sin kommende film 'Medieval'. 

Hvad er din bedste oplevelse med at se din egen film i biografen?
- Jeg har været så heldig at lave et par film, hvor vi har kunne ændre den politiske dagsorden. Da vi lavede 'R', fik vi politikerne til at diskutere, hvorfor vi straffer. Ikke at vi ikke skal straffe, men hvorfor vi egentlig gør det.

- Da vi lavede 'Nordvest', fik vi nuanceret det billede, som pressen havde omkring de unge drenge. De så dem som nogle kolde og kyniske mordere, og jeg havde et andet indblik, og det fik vi ændret. Jeg er stolt af at være med i film, der ændrer den politiske dagsorden.

- Jeg ser selvfølgelig alle mine film, så jeg kan svare på pressens spørgsmål. Så skal der lige gå et par år før, jeg kan gense dem. Så ser jeg dem på en anden måde. Jeg havde oplevelsen med Kapringen og det samme med 'Under Sandet', de skulle lige synke ind.

Hvilke kommende projekter har du på vej?
- Jeg har ’Medieval’ og ’Retfærdighedens Ryttere’. Derudover har jeg en anden film, der er færdig, som hedder ’Lyrebird’, også kaldt ’The Last Vermeer’, med Claes Bang. Jeg var i gang med at filme en Primetime serie, men nu går vi rundt i limbo. 

- Derudover er jeg aktuel i en ZDF-serie, der hedder 'SLOBORN'. Den handler om en pandemi, der bryder ud på en ø i Nordtyskland. Den er rykket frem til at komme ud i juli.

Læs også vores interviews med Magnus Millang, Julie Christiansen, Sebastian Jessen og Danica Curcics bedste biografminder.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Christian

Goldie Hawn evt?......

1 dag siden
Lidauser/491363
llv
Lidauser/491363

Ok med en kvinde, så er det bare ikke en Bond film længere, det bliver måske en spændende agentfilm, men en James Bond ...eller 007- film bliver de

1 dag siden
Gitte

Jeg stemmer for at den næste James Bond bliver spillet af Tom Hardy. Han er fantastisk talentfuld og tilpas elegangt og britisk.

2 dage siden
Aage Michaeluser/5719
Aage Michaeluser/5719

god ide med en kvinde

2 dage siden
Christian

Hvorfor er det, at hver gang DK laver “storfilm”, så omhandler det krig?

5 dage siden

Aktive debatter