Cookie- og Privatlivspolitik
Den svenske gigant Max von Sydow er død

Den svenske gigant Max von Sydow er død

R.I.P. Lassefar!

Stem op!
22
Stem ned!
0
(reset)

En af svensk films største, Max von Sydow, er død i en alder af 90 år.

Dette bekræfter hans manager over for Aftonbladet. Han døde i sit eget hjem.

De fleste kender Max von Sydow som Lassefar i Bille Augusts mesterværk Pelle Erobreren, som manden, der spillede skak med døden i Det syvende segl eller som præsen, som fik sin sag for i The Exorsist.

Og det er slet ikke alle hans roller, vi nævner her. Max von Sydows IMDb-profil tæller trods alt 163 titler.

Den andensidste af dem blev Thomas Vinterbergs Kursk, men karrieren tæller alt fra Jesus til satan selv. Fra Bond-skurk i 'Never Say Never Again' til superskurk i 'Flash Gordon' og selvfølgelig hele 11 kollaborationer med en anden legendarisk svensker, Ingmar Bergman. 

Også roller i fan-favoritter som 'Game of Thrones' og Star Wars-franchisen skal nævnes blandt titlerne på hans imponerende cv.

Sydow vandt aldrig en Oscar, men blev nomineret to gange - for 'Pelle Erobreren' og 'Extremely Loud & Incredibly Close'. 

Hvil i fred, Max von Sydow. 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Mit første minde var fra Udvandrene.
En af de største der har været.

S. Rico

Jeg husker tydelig, da jeg så ham for første gang i biografen - nemlig i hans ikoniske rolle som Kejser Ming i Flash Gordon. Dengang blev filmen anset for ret så uhyggelig, og von Sydow leverede bestemt også en skræmmende præstation som den onde Ming. I dag ville sådan en rolle desværre nok blive betragtet som white-washing.

Max von Sydow var oppe i samme liga som to andre kæmpe skuespillere fra samme generation - nemlig Christopher Plummer og Christopher Lee. Von Sydow kunne både spille ond som Christopher Lee og god som Christopher Plummer.

En gigant har forladt os.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.