Cookie- og Privatlivspolitik
Cannes: DiCaprio og Pitt leverer en cool, morsom og næsten romantisk kemi i Tarantinos nye film

Cannes: DiCaprio og Pitt leverer en cool, morsom og næsten romantisk kemi i Tarantinos nye film

Vores 100% spoilerfrie reaktion på 'Once Upon a Time... in Hollywood'

Stem op!
25
Stem ned!
0
(reset)

CANNES. Vi er netop kommet ud fra verdenspremieren på Quentin Tarantinos 9. film, Once Upon a Time... in Hollywood.

Her er vores første - 100% spoilerfrie - reaktion:

Leonardo DiCaprio og Brad Pitt er suveræne som makkerparret bestående af Rick Dalton og Cliff Booth. En skuespiller i krise og hans trofaste stuntmand.

Kemien mellem dem er filmens stærkeste kort, da filmen næsten er en romantisk buddy-komedie mellem to mænd, der virker til at have kendt hinanden for evigt. Gnisten mellem dem er Tarantinos største triumf her, og man efterlades med et brændende ønske om flere film med de to superstjerner side om side.

Leonardo DiCaprio leverer en præstation, der konstant balancerer mellem fremragende komisk timing og rå følelser, der viser hvor stor en skuespiller, han er. Det ene øjeblik er han ynkelig, det andet er han en verdensstjerne med glimt i øjet.

Oscar-akademiet bør have DiCaprio i tankerne, når der skal indstilles til januar!

Brad Pitt er ligesom DiCaprio i topform. Det er faktisk længe siden, han har været SÅ god... ikke mindst SÅ cool! Tarantino har meget vel givet Pitt karrierens sejeste rolle, og det siger ikke så lidt. Mænd, kvinder, unge og gamle vil gå hjem med et nyt/fornyet crush på en af verdens største filmstjerner.

Præstationen er ikke stor på samme måde som DiCaprios, MEN karakteren Cliff Booth er en af den slags, der bliver ikoniske allerede på premieredagen. Forvent en verden af memes med hans stuntmand - der meget vel kan få Oscar-kærlighed i birolle-kategorien.

Plottet vil vi ikke komme så meget ind på, da det skal nydes uspoleret. Men filmen består af tre følgende elementer:

-Humor: Det er langt hen ad vejen en komedie, og de to mænd er fandens morsomme.

-Vold og blod: Tarantino benytter sig af nye genregreb og et par klassiske gyserfilm får kærlighed med på vejen. Også med splattede indslag.

-Filmnostalgi: Filmen foregår i Hollywood i slut 60erne, og der er derfor stort fokus på den kreative proces, popkulturen og filmhistorien. Selvfølgelig.

Sidst bør også Margot Robbie og Al Pacino fremhæves som henholdsvis sødmefyldt og livlig Sharon Tate og filmproducer, der flekser med musklerne over for DiCaprio.

Once Upon a Time... in Hollywood får dansk premiere den 15. august.

Sony PicturesVed verdenspremieren på filmfestivalen i Cannes blev der fra pressen uddelt syv minutters stående ovationer og efterfølgende store roser til Quentin Tarantinos nye film Once Upon a Time... in Hollywood.

Vores egen udsendte, der så filmen i går aftes, fremhæver især Leonardo DiCaprio og Brad Pitt som højdepunkter i den nok mest humoristiske Tarantino-film til dato. Men hvad siger de internationale medier?

Her et udpluk af de første reaktioner:

John Bleasdale, CineVue, 5 ud af 5 stjerner

'Once Upon a Time… in Hollywood' er modig, smuk og brutal. Det er Tarantinos bedste film siden Kill Bill, måske endda siden Pulp Fiction.

Peter Bradshaw, The Guardian, 5 ud af 5 stjerner

Med Leonardo DiCaprio og Brad Pitt som tv-skuespiller og stuntman, hvis veje krydser Manson-kultens, har Tarantino skabt vanvittig, desorienterende underholdning.

Robbie Collin, The Telegraph, 5 ud af 5 stjerner

Tarantinos ode til præ-Mason LA er ren filmverdens-beruselse.

Owen Gleiberman, Variety

DiCaprio og Pitt udfylder deres roller med så hårdhudet filmstjerne overbevisning, at vi med glæde sætter os tilbage og ser Tarantino udfolde historien i den retning, han har lyst til.

David Rooney, The Hollywood Reporter

'Once Upon a Time… in Hollywood' er ujævn, uhåndterlig i sin struktur og ikke uden sine flade øjeblikke. Men det er også et afvæbnende og karakteristisk undergravende kærlighedsbrev til sin inspiration.

Richard Lawson, Vanity Fair

Det kuriøse eventyr er måske ikke sandheden, og den fortsætter nok lidt for langt. Men når stjernerne står på række og udsender deres umiskendelige skinnen, virker Hollywood-film i sandhed specielle igen.

Once Upon a Time… in Hollywood får dansk premiere den 15. august.

 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Olivia

Hej Kino.

Til min store nysgerrighed, vides det så på hvilket tidspunkt vinderen af best international film finder sted til showet?

1 dag siden
CINEMANDRUP

Sikke en herlig nyhed. Absolut yndlings franchise for mig.

2 dage siden
Daniel Bentien

Det kan ses på TV2 og streames på TV2 Play. Den røde løber starter kl. 00.30 dansk tid.

Mange hilsner
Daniel

3 dage siden
Rizzo

Men stadig ikke et kvæk om hvor man kan se showet i år. Kunne I ikke lige give et praj?

3 dage siden
Jeanette

Så mesterværket “Druk” igår. Magen til livsbekræftende film med so happy ending skal man lede længe efter.

5 dage siden

Aktive debatter