"Måske Tarantinos bedste film siden Pulp Fiction"

Verdenspressens første reaktioner på 'Once Upon a Time... in Hollywood'
Once Upon a Time... in Hollywood
(© Sony Pictures)

Ved verdenspremieren på filmfestivalen i Cannes blev der fra pressen uddelt syv minutters stående ovationer og efterfølgende store roser til Quentin Tarantinos nye film Once Upon a Time... in Hollywood.

Vores egen udsendte, der så filmen i går aftes, fremhæver især Leonardo DiCaprio og Brad Pitt som højdepunkter i den nok mest humoristiske Tarantino-film til dato. Men hvad siger de internationale medier?

Her et udpluk af de første reaktioner:

John Bleasdale, CineVue, 5 ud af 5 stjerner

'Once Upon a Time… in Hollywood' er modig, smuk og brutal. Det er Tarantinos bedste film siden Kill Bill, måske endda siden Pulp Fiction.

Peter Bradshaw, The Guardian, 5 ud af 5 stjerner

Med Leonardo DiCaprio og Brad Pitt som tv-skuespiller og stuntman, hvis veje krydser Manson-kultens, har Tarantino skabt vanvittig, desorienterende underholdning.

Robbie Collin, The Telegraph, 5 ud af 5 stjerner

Tarantinos ode til præ-Mason LA er ren filmverdens-beruselse.

Owen Gleiberman, Variety

DiCaprio og Pitt udfylder deres roller med så hårdhudet filmstjerne overbevisning, at vi med glæde sætter os tilbage og ser Tarantino udfolde historien i den retning, han har lyst til.

David Rooney, The Hollywood Reporter

'Once Upon a Time… in Hollywood' er ujævn, uhåndterlig i sin struktur og ikke uden sine flade øjeblikke. Men det er også et afvæbnende og karakteristisk undergravende kærlighedsbrev til sin inspiration.

Richard Lawson, Vanity Fair

Det kuriøse eventyr er måske ikke sandheden, og den fortsætter nok lidt for langt. Men når stjernerne står på række og udsender deres umiskendelige skinnen, virker Hollywood-film i sandhed specielle igen.

Once Upon a Time… in Hollywood får dansk premiere den 15. august.

Sony Pictures