Eddie Redmayne slår 400 kvinder ihjel for dansk instruktør

Tobias Lindholm på vej med seriemorderfilm 
Billede
(© Warner Bros.)

Opdatering: Jessica Chastain er nu bekræftet på rollelisten, mens Netflix har købt rettighederne.

 

Søde Eddie Redmayne, som vandt en Oscar for sit portræt af Stephen Hawking og som snart skal fortrylle os alle i Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelse, er klar til at kaste sit nuttede image midlertidigt af sig med en bestialsk rolle i sigte.

"Dødens Engel" blev han kaldt. Charles Cullen - en af vor tids mest berygtede seriemordere - arbejdede som sygeplejer, mens han myrdede indlagte kvinder. Han tilstod mordet på 40 patienter, men eksperter har estimeret, at han kan have i omegnen af 400 ofre på samvittigheden.

Nu skal Cullens historie, nærmere jagten på ham, filmatiseres under titlen 'The Good Nurse' (baseret på Charles Graebers bog), og det er den danske instruktør Tobias Lindholm, der står bag.

Læs også: Her er de 20 seriemorder-film alle bør se!

Lindholm har instrueret filmene R, Kapringen og den Oscarnominerede Krigen, men det er sandsynligvis hans arbejde på to afsnit fra David Finchers seriemorderserie 'Mindhunter', der har skaffet ham jobbet.

Jessica Chastain er på tale til at spille den anden store rolle, som sygeplejersken der ender med at hjælpe politiet på rette spor. Alt i alt lyder projektet som den slags thrillers, der blev lavet i 90erne. En god omgang katten efter musen uden de store eksplosioner eller high concept-lir. 

'The good Nurse' afventer en premieredato.