Trine Dyrholm går forklædt i krig i ny dansk storfilm

Fra bogen af forfatteren bag 'Kunsten at græde i kor'
Erna i krig
(© Christian Geisnæs / Nimbus Film)

Trine Dyrholm brager derud af med den ene succesfilm efter den anden, hvor hun her i 2019 leverede en kraftpræstation i Dronningen, der er udtaget som en af tre kandidater til at blive indstillet som Danmarks officielle Oscar-bud.

Skuespillerinden er nu klar til at indtage sin næste store hovedrolle i den kommende danske film Erna i krig, hvor hun atter spiller en stærk kvinde– denne gang den handlekraftige sønderjyde Erna, der vil gøre alt for at beskytte sin søn, spillet af Sylvester Byder.

Filmen foregår i året 1918, hvilket betyder, at Første Verdenskrig raser og bestemt ikke gør livet lettere for nogen. For at redde sin søn fra fronten, klipper Erna håret og tager hans plads i de danske tropper, hvor hun må kæmpe mod alt fra fjender til forelskelse.

Ulrich Thomsen og Anders W. Berthelsen tilslutter sig desuden Trine Dyrholm på den prangende rolleliste.

Manuskriptet skrives af makkerparret Bo Hr. Hansen og Henrik Ruben Genz og er baseret på romanen af samme navn, skrevet af forfatteren Erling Jepsen, hvis bøger også danner baggrund for filmene Frygtelig lykkelig og Undskyld jeg forstyrrer.  

Erna i krig forventes at få dansk premiere i september 2020.