Cookie- og Privatlivspolitik
6 stjerner fra anmelderne: Dronningen er "et hovedværk i dansk film"

6 stjerner fra anmelderne: Dronningen er "et hovedværk i dansk film"

Trine Dyrholm er vor tids mest geniale skuespiller

Stem op!
14
Stem ned!
0
(reset)

I dag har den danske film Dronningen premiere - og med ét er den landet på en andenplads over mediernes bedst anmeldte film på kino.dk nogensinde. Kun overgået af Min far Toni Erdmann. Det er også pt. den bedst anmeldte danske film på listen.

Filmen handler om en kvinde (Trine Dyrholm), der imod al sund fornuft indleder et forhold til sin 17-årige stedsøn og derefter må tackle de uundgåelige konsekvenser.

Find billetter til Dronningen her


Her er hvad anmelderne skriver:

Berlingske - 6 stjerner
"... hvis ikke 'Dronningen' bliver valgt som årets danske bud på en Oscar [...], er der ingen retfærdighed til." (Kristian Lindberg)

BT - 6 stjerner
"... når alt kommer til alt, hæver 'Dronningen' sig fra at være virkelig god til fremragende i kraft af Trine Dyrholm, der måske aldrig har været bedre." (Thomas Brunstrøm)

Politiken - 6 hjerter
"Når sexdebatten er forstummet, vil 'Dronningen' blive stående som et hovedværk i dansk film." (Kim Skotte)

Ekstra Bladet - 6 stjerner
"Jeg har simpelthen ikke fantasi til at forestille mig, at der kommer nogen bedre og mere rystende dansk film i år. Og når det drejer sig om overgrebets psykologi, skal vi helt tilbage til 'Festen' for at finde noget lige så uforglemmeligt." (Henrik Queitsch)

Filmland P1 - 6 stjerner
"... det er især i detaljerne, at 'Dronningen' opbygger et dejligt mangfoldigt og komplekst net af små forskydninger mellem mennesker." (Per Juul Carlsen)

Jylannds Posten - 5 stjerner
"El-Toukhy har fermt greb om alle detaljer i sit fængslende drama, der er en storslået oplevelse og et bevis på, at vi herhjemme har fået endnu en instruktør i absolut verdensklasse." (Katrine Sommer Boysen)

Weekendavisen (giver ikke stjerner)
"... en stofrig, eftertænksom og æstetisk meget gennemført film. Et pointillistisk portræt af en paradoksal kvinde og et indlæg i #metoo-opgøret med normer og grænser for overgrebets væsen." (Bo Green Jensen)

Information (giver ikke stjerner)
"Trine Dyrholm er vor tids mest geniale skuespiller, fordi hun balancerer det menneskelige og monstrøse, det overgivende og kompromisløse."

Ekko - 6 stjerner
"Jeg kommer næppe til at se en bedre dansk film i år – eller for den sags skyld i dette årti."

Soundvenue - 5 stjerner
"En af de mest forrygende danske film i nyere tid."

May El-Toukhy (Lang historie kort) har instrueret, og dramaet har allerede fået stor international opmærksomhed. Således vandt den både publikumsprisen på Sundance Film Festival 2019 samt hovedprisen, publikumsprisen og skuespiller-prisen på Göteborg Film Festival.

Find billetter til Dronningen her

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
susanne

gribende og grum -svær at ryste af sig!!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Ghita

Det er en super film og Mads Mikkelsen er jo heller ikke værst.

28 minutter siden
Carsten

Det lyder som en drålig nyhed og synd for det univers der er bygget op. Jeg håber ikke det vil ske at han skal være med i dette univers.

8 timer siden
Heidi

Captain America: The First Avenger udspiller sig i ca. år 2012 da den starter med at de finder Steve Rogers frossen (ca.

9 timer siden
Lukasuser/526558
Lukasuser/526558

Tak skæbne.

18 timer siden
Lukasuser/526558
Lukasuser/526558

Prøv nu at fatte det!!! ILLUSIONEN VILLE BLIVE BRUDT!

18 timer siden

Aktive debatter