Cookie- og Privatlivspolitik

Lang historie kort

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en varm og humoristisk grundstemning. Den indeholder enkelte dramatiske optrin med voksne der er fulde, skændes og kommer i håndgemæng. Da filmen i øvrigt har et roligt forløb og ingen kommer til skade, vurderes det at filmen ikke vil kunne virke skræmmende på børn over 7 år.

Se mere på medierådet.dk
07.05.2015
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Lang historie kort
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Særvisning
|

Den danske komedie ’Lang historie kort’ følger en gruppe venner gennem tre år og otte fester: En nytårsaften, en housewarming, en Skt. Hans-aften, et bryllup, et surprise party, en navnefest, et jubilæum og en rund fødselsdag.

Vennekredsen består af vidt forskellige typer i 30erne og 40erne, der alle kæmper med ideen om det perfekte liv. Midt i det hele står den lettere forvirrede Ellen, der stadig ikke helt har regnet det med kærligheden ud.

I stedet for at slå sig til ro har Ellen gennem de sidste par år haft en affære med den charmerende Sebastian, der tilfældigvis er gift med en fra vennekredsen. Da Ellen endelig indser, at han aldrig vil forlade sin kone, møder hun den ligeså forvirrede Max. Sød kemi opstår, men situationen bliver hurtigt kompliceret. 

’Lang historie kort’ er en ensemblefilm, som følger flere hovedkarakterer i romantiske forhold. Debutinstruktøren May el-Toukhy benytter samme dialogbårne tilgang, som vi kender fra Woody Allens universer, men har med sit fokus på højtiderne også lavet en kærlig hyldest til film som Love Actually og Fire bryllupper og en begravelse.

Rollelisten bugner af velkendte navne som Trine Dyrholm, Danica Curcic og Peter Gantzler, mens den bærende kærlighedsfortælling udspiller sig mellem Jens Albinus og Mille Lehfeldt. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (295 votes)
4
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "May el-Toukhy vil rigtig meget og kan noget mindre, men med sin egensindige, lidt skæve og skarpt på det hele skydende facon føler man sig i godt selskab lige der midt i livet, hvor næsten alting kæntrer og forliser, og det meste vraggods heldigvis skyller op på land igen." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Den er let uden at være ligegyldig. Sjov uden at jagte sine pointer. Og romantisk uden at foregøgle nogen happy end." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "[...] et kærkomment og langt stykke ad vejen vellykket velkommen til en ny spiller på banen, der virker som om hun har et nærmest intuitivt og ubesværet tag på filmhåndværket." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Det hele er [...] set før, men sjældent med så smittende energi og i så godt selskab, at man får lyst til at springe op på lærredet, snuppe en flaske kølig hvidvin eller 5 og grine og græde igennem i sommernatten." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det er både begavet og underholdende, og man sidder tilbage og ønsker, at den lange historie slet ikke var så kort fortalt." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Det kan ligne en forfærdelig omgang navlepilleri, men netop derfor er filmen en realistisk og velfungerende sædekomedie om det helt almindelige besværlige danske samliv." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Man genkender meget i "Lang historie kort", men det fører ikke rigtigt til noget. I den lange tv-form kunne man nå til at føle stærkt for karaktererne. Nu er de her så kort, at indtrykket ikke sætter sig fast. Det er lidt som at tale med gæster til fester. I dét er nok en social pointe, men næppe en uforglemmelig film." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lisbethuser/503030

Gode skuespillere, mange grin, - men noget rodet.

Jørgen

Lydmixet mellem tale og musik og baggrundsstøj er håbløs

Per

Det er ikke lårklaskende humor eller tårepiskende drama. Bare en god historie bygget simpelt og effektivt op. Et miks af "Fire Bryllupper" (men ikke så sjov), "Gensyn med vennerne" (men ikke så stærke personligheder), Woody Allen (men ikke så lommefilosofisk) og "En kort, en lang".

Jens Kirk

En hel perlerække af DK's bedste og mest elskede skuespillere kunne ikke redde denne film, der nok burde have heddet "Kort historie lang", for det er virkelig en langhåret og langsommelig film med en meget kort handling. Man griner ganske vist en række steder hele filmen igennem, javist gør man det, men i længden bliver det altså kedeligt at følge 8 fester. Og intet andet. Det bliver tomt og tamt i længden og grinene ved de sidste 3-4 fester bliver mere og mere påtaget. Og når filmen er slut er det med en vis lettelse, at man begiver sig ud af biografsalens mørke indre. Ud til livet igen. Til sommerens lys, varme og sol.

May

Alle de skønneste og mest elskelige danske skuespillere, men desværre jokker filmen rundt og rundt i det samme, i aaaalt for lang tid. Den er hyggelig, men også kedelig...

Jan Engel

Dejligt at se en dansk ensemble film, som der jo ikke er så mange af.

Det må være meget krævende for instruktøren at have styr på så mange mennesker i scenerne på een gang. Og få dem til at tale i munden på hinanden på en realistisk måde og i det hele taget være sammen hele tiden, så det hele virker som taget ud af ens hverdag, og så igen og igen!

Meget imponerende instruktion og dialog og skuespillerne virker meget veloplagte og præsterer en god indlevelse i deres roller.

Ser frem til næste værk fra denne instruktør.

Heidiuser/288002

Jeg er ellers ikke kritisk anlagt, når det kommer til film, men her må jeg sige at, det var min VÆRSTE filmoplevelse NOGENSINDE!
Aldrig har jeg siddet og trippet i så lang tid for at en film skulle slutte. Den var virkelig trukket så forfærdeligt langt ud.
Handlingen var flad og man skulle være virkelig heldig hvis der kom en sjov kommentar eller ligende.

Jeg er VIRKELIG negativ!

D.

Underholdende og finurlig film om 10 venners op og ned ture igennem livet. Meget amerikansk i sit udtryk, fik mig til at tænke på Venner.
Filmen er spækket med store skuespillere og det er en sand fornøjelse at følge deres skuespil. Trine Dyrholm kan spille hvad som helst helt igennem troværdigt. Mille Lehfeldt er en stor talent med en fantastisk mimik, en værdig efterfølger af sin mor. Scenen i sommerhuset, hvor hun var fuld - en komisk tour de force. Dejligt gensyn med Jens Albinus og Peter Ganzler, det er lidt længe siden, man har set noget til dem. Det er godt fundet på med de flotte billeder, der understøtter hver sceneskift. Jeg var også helt vild med den måde musiknumrene fik lov til at dominere flere steder i filmen, nogle gange skruet rigtig meget op. Alt i alt en velkommen instruktørdebut.

Maria

Lang Historie Kort har sine sjove momenter, men virker til tider forceret hvilket jeg ikke er fan af, især scenen i sommerhuset med Mille Lehfeldt.

Jeg kan egentlig godt lide at man følger flere par igennem filmen, men jeg synes ikke den røde tråd kommer let og elegant frem imellem historierne og så er de enkelte afsnit ofte for lange.

Det er udelukkende filmens humor og det, for det meste, gode skuepil der giver filmen de tre stjerner.

Nicolaj

Værd at se! Men jeg ville vente til på den kom på DVD!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.