Cookie- og Privatlivspolitik
Medierne raser over Quentin Tarantino og Leonardo DiCaprios forhold til dyr, kvinder og Hollywood-legender

Medierne raser over Quentin Tarantino og Leonardo DiCaprios forhold til dyr, kvinder og Hollywood-legender

Once Upon a Time... in Hollywood-makkerparret er i skudlinjen

Stem op!
18
Stem ned!
0
(reset)

Quentin Tarantinos niende film Once Upon a Time... in Hollywood har fået amerikansk premiere og er på vej til Danmark om et par uger. 

Køb dine billetter her:

Dermed er instruktøren og filmens stjerne, Leonardo DiCaprio, mere end sædvanligt i centrum for mediernes opmærksomhed - og desværre ikke kun den positive slags.

Filmen, der foregår i 60ernes Hollywood og følger en falleret skuespiller og hans trofaste stuntmand, har fået fantastiske anmeldelser, sikret Tarantino sin største debut nogensinde, og her på redaktionen udpeger vi DiCaprios præstation som karrierens hidtil bedste efter at have set filmen i Cannes.

Alligevel er de to populære filmfolk kommet i modvind på flere parametre, som vi her opsummerer på (selvfølgelig uden at spoile filmen):

Dyrettighedsorganisationen PETA har været ude med en erklæring om en scene med en pit bull i 'Once Upon a Time in... in Hollywood'. Vi skal ikke komme nærmere ind på, hvad der sker med  hunden, men ifølge PETA burde instruktøren skamme sig:

"Pit bulls are the most abused and abandoned animals in dogdom, and in one thoughtless swoop, Quentin Tarantino has done much to exacerbate the situation by getting dogs from a notorious breeder for Once Upon a Time in Hollywood. Pit bulls are chained, caged, neglected, starved, beaten, and even set on fire and fought to death. And like the dogs featured in this movie, their ears are often mutilated for a “tough” look. Irresponsible portrayals like this are part of the reason why pit bulls flood our nation’s shelters. While the humane community is doing all that it can to help these animals—primarily, by shutting down the pit bull breeding industry - Tarantino has set them back. Shame on him." 

Derudover har PETA i forgårs udsendt et nyt offentligt brev til Leonardo DiCaprio (og Martin Scorsese), der følger op på en gammel sag om chimpansen fra The Wolf of Wall Streets skæbne med følgende brev:

“Dear Mr. Scorsese and Mr. DiCaprio,” the letter reads. “Our team recently obtained this footage of Chance, the chimpanzee used in ‘The Wolf of Wall Street.’ As you’ll see, he’s still being used in a circus sideshow, tethered and forced to perform in front of frightening crowds. There’s still time to help him. Will you? Please let us know.”


Også vold imod kvinder som et tilbagevendende tema hos Tarantino er kommet på banen - denne gang i anledning af en specifik scene i 'Once Upon a Time in... in Hollywood'.

Flere medier diskuterer, at volden ofte rammer kvinder, der selv er voldelige karakterer. Men man kan også finde mange medier, der tager afstand til instruktørens lette tilgang til emnet. 

I Cannes blev Tarantino således også anklaget under pressekonferencen for at have lavet en kvindelig karakter uden dialog, nemlig Margot Robbies Sharon Tate. Se forløbet her, hvor tate forsvarer Tarantino og sin karakter.

Også DiCaprio har haft ørene i maskinen, når det kommer til kvinder. Filmanmelderen for The Guardian og Variety, Guy Lodge, skrev nemlig for en uges tid siden et tweet om, at DiCaprio ikke har arbejdet sammen med en kvindelig instruktør siden 1995, og i det hele taget ikke gjort sit for at løfte minoritet-filmskabere. Tweetet gik viralt.


Og sidst er der familiemedlemmerne fra de ægte mennesker, som filmen portrætterer. Handlingen tager nemlig fat i virkelige navne fra Hollywood såsom Roman Polanski, Bruce Lee og ikke mindst Sharon Tate samt hendes banemand Charles Manson.

Lees datter Shannon Lee har i den anledning udtalt til The Wrap, at hun er ked af filmens portræt af Lee som en arrogant stodder, istedet for en der måtte kæmpe dobbelt så hårdt for sit gennembrud i et hvidt Hollywood.

Heldigvis har søsteren til afdøde Sharon Tate været støttende og positiv over for Robbies portræt af Tate. 

Once Upon a Time... in Hollywood får dansk premiere den 15. august. 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
charlpuser/146438

Altså, magen til hysteri....det er en kedelig tendens, at hidse sig op over ting der foregår i filmens verden, ord der bruges i bøgernes verden m.m.

Christian

Kæft hvor er den her verden bare blevet overfølsom. Det er til grin. Jeg er ikke engang selv stor Tarantino fan og jeg får bare lyst til at råbe, GO TARANTINO, GOOO!!! Elsker at han provokerer. Chill the fuck out.

Simon

Ingen har nogle valide pointer. Det virker mere bare som folk der har lyst til at skabe noget ballade.

Momseuser/805530

Det har intet på sig og kommer til at blive forbigået i stilhed. Hvis man vil starte en diskussion så er det vigtigt, at der er noget substans i det man siger. Specielt synes jeg Peta's indlæg er pinligt og lugter langt væk af at man blot "suger" på den opmærksomhed der er forbundet med QT.

Leonardos valg af film lader iøvrigt til at være baseret på et ønske om at film som ligger i grænselandet mellem filmkunst og blockbuster stadig skal have deres gang på denne jord. Så må minoritetsinstruktørerne finde hjælp andre steder synes jeg.

Ricky Aaronuser/739292

Det er så nemt at pege fingre, specielt af succesfulde personligheder. QT har altid skabt interessante roller for kvinder med stærke karakterer. Kan i ikke lide hans film, så er der masser af Disney og Marvel hvis i vil have noget uoriginalt falsk eskapisme.

Antaeus

Så længe at dyrene eller andre ikke er kommet til skade eller lider overlast så er det fint.
I film bliver der slået mennesker ihjel på de mest grusomme måder og sådan er kunsten, om det er vold, porno eller grimme skildringer så skal kunsten være fri.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.