Leonardo DiCaprio i Guillermo del Toros svindler-mareridt?

Genindspilning af Nightmare Alley på vej med superstjernen
Billede
(© Warner Bros.)

Når den mexicanske Oscar-vinder Guillermo del Toro skal følge op på succesen med The Shape of Water, bliver det formentlig med Leonardo DiCaprio i hovedrollen. Det skriver Variety.

DiCaprio er i forhandlinger om en rolle i Del Toros genindspilning af 'Nightmare Alley' (på dansk: Lykkeridderen) fra 1947 om en fupmager, der slutter sig sammen med en kvindelig psykiater, som viser sig at være en endnu større svindler end han.

Dermed er DiCaprio tilbage i rollen som con man, der også var udgangspunktet for Spielbergs biografiske Catch Me If You Can fra 2002.

'Nightmare Alley' er en af 1940ernes mange film noir-værker, der blander en mørk stemning, et indviklet plot og ikke mindst en "femme fatale", der gør livet surt for vores mandlige antihelt.

Hvem der skal spille Leos kvindelige modstykke, vides endnu ikke, men der er jo også mulighed for, at rollerne byttes om, og at han i virkeligheden har rollen som ”homme fatale”, altså den mest snu af de to.

William Lindsay Gresham stod bag bogforlægget til den oprindelige film, og det er faktisk primært hans version, der ligger til grund for Del Toros fortolkning.

Leonardo DiCaprio har tidligere haft stor succes med at medvirke i en mexicansk instruktørs film, for han modtog sin eneste Oscar for kraftpræstationen i The Revenant af Alejandro González Iñárritu.

Næste gang, vi kan se DiCaprio på det store lærred, er i Quentin Tarantinos Once Upon a Time... in Hollywood, der får premiere den 15. august.