Ternet Ninja er nu den største danske animationsfilm nogensinde

Imponerende for den kække ninja!
Billede
(© Nordisk Film)

Vi kunne tidligere på årets skrive, at Anders Matthesens animationsfilm Ternet Ninja havde slået flere rekorder – bl.a. havde hele 345.947 danskere i filmens første otte dage i biografen indløst billet inkl. snigpremierebilletter. Det er den bedste startuge for en dansk film nogensinde.

Køb dine billetter til 'Ternet ninja' her:



Rekorderne fortsætter for komedien med den rapkæftede ninja. For nu har filmen nemlig solgt imponerende 665.126 billetter – og det altså på under fire uger i biografen. I weekenden har den desuden også slået rekorden for den mest sete danske animationsfilm nogensinde.

Således er Anders Matthesens nye spillefilm altså blevet hans suverænt største publikumssucces i de danske biografer. Hermed har ’Ternet Ninja’ slået den 33-årige gamle tegnefilm Valhalla (610.840 biografbilletter inkl. en genudgivelse) af pinden som den mest sete danske animationsfilm nogensinde.

Top 5 over danske animationsfilm:
- ’Ternet Ninja’: 665.126 billetter (indtil videre)
- ’Valhalla’: 610.840 billetter (inklusiv en genudgivelse)
- ’Rejsen Til Saturn’: 405.435 billetter
- ’Terkel i Knibe’: 375.822 billetter
- ’Jungledyret Hugo’: 363.474 billetter

Den populære film er endvidere blevet nomineret til hele fem Robert-priser og to Bodil-priser, sidstnævnte for Bedste Film og Bedste Mandlige Hovedrolle.