Cookie- og Privatlivspolitik
Guide til alle julens premierefilm

Guide til alle julens premierefilm

Premierefilm den 20. og 25. december

Stem op!
7
Stem ned!
0
(reset)

Når nu julefreden sænker sig er det oplagt at tage en tur ind i biografens mørke. Vi bringer således en oversigt med de film, der får premiere den 20. og 25. december. Det betyder intet mindre end et udvalg på hele 10 film – lige fra et boksedrama til animation for hele familien og en senior-komedie.Creed 2 - premiere den 20/12
Bokse-dramaet er en opfølger til ’Creed’ - den syvende film i Rocky-serien. I det nye kapitel står Adonis Creed overfor karrierens mest personlige opgør, der vækker fortidens traumer til live. Han skal nemlig op imod Viktor Drago - søn af Ivan Drago, der tog livet af hans far og Rockys gode ven, Apollo Creed, i bokseringen i ’Rocky IV’. Michael B. Jordan spiller igen Adonis, mens ’Creed II’ bliver 8. og sidste gang, at Sylvester Stallone indtager rollen som Rocky Balboa, hvilket han gjorde første gang i 1976.
Honning Margrethe og eventyrhaven
- premiere den 20/12

Animationsfilmen handler om den rejsende Apollo, som en dag ankommer til landsbyen med de sjove, små dyr. Apollo ønsker med sit store hjerte ikke at forstyrre kongedømmets almindelige liv på tærsklen til jubilæet af Dronning Margrethe, men formår at gøre netop det, da han falder i dronningens kusines fælde. Nu må Apollo og hans nye venner arbejde sammen for at redde dronningen og kongeriget.
Burning - premiere den 20/12
Den koreanske auteur Chang-dong Lee er med det sydkoreanske drama tilbage i instruktørstolen for første gang i otte år. I filmen møder den unge mand Jong-soo tilfældigt en gammel bekendt – kvinden Hae-mi. Hun spørger om han vil passe hendes kat, mens hun er i Afrika. Da Hae-mi vender tilbage, har hun selskab af den mystiske Ben, som Jong-soo erfarer har en hemmelig hobby. Filmen er baseret på novellen 'Barn Burning' af japanske Haruki Murakami, som også har fået sin roman ’Norwegian Wood’ filmatiseret.
Ulvehunden
- premiere den 20/12

Animationsfilmen handler om Hvidtand, som er halvt hund og halv ulv. Han vokser op i den barske canadiske ødemark og bliver her større og vildere end de andre almindelige slædehunde. Hvidtands størrelse og store tænder gør, at en hundekamp-arrangør sætter sig ud for at bruge Hvidtand i kamp. Vildhundens nysgerrighed tager ham således vidt omkring, hvor tålmodige og gode mennesker hjælper ham med sit vilde temperament.
Àga - premiere den 20/12
Man følger i filmen ægteparret Nanook og Sedna, som lever et råt og stilfærdigt liv i pagt med naturen langt ude på tundraen i den russiske provins Sakha. En jævnlig besøgende er deres eneste forbindelse til den omkringliggende verden og til deres enebarn Ága. Datteren er flyttet ind til den moderne civilisation, hvilket skaber gnidninger i den lille familie. Sedna vil gerne forsones med datteren, men Nanook nægter at give sig. Pludselig vender en tragedie op og ned på deres liv, og Nanook må drage afsted for at finde Ága.

Mary Poppins vender tilbage
- premiere den d. 25/12

Musicalen er en efterfølger til ’Mary Poppins’ fra 1964 med Julie Andrews i titelrollen. Denne gang spiller Emily Blunt den syngende guvernante. Hun ankommer her til et London i 1930’erne, hvor det voksne søskendepar Michael og Jane står overfor at miste deres barndomshjem, mens sorgen over hans hustru både tynger Michael og hans tre børn. Familien har i den grad brug for den magiske Mary Poppins’ besøg.
Ternet Ninja - premiere den d. 25/12
Animationsfilmen følger teenageren Aske, der får en ninja-dukke i fødselsdagsgave. Dukken viser sig imidlertid at være levende, dødens farlig og besat af tanken om blodhævn over manden, der ejer fabrikken, den er lavet på. Ninjaen hjælper Aske med hans problemer, mens han til gengæld lover at hjælpe dukken. ’Ternet Ninja’ er en filmatisering af Anders ’Anden’ Matthesens børnebog af samme navn – og komikeren har da også lagt stemme til størstedelens af filmens karakterer.
Happy Ending - premiere den d. 25/12
Dramakomedien følger Helle, der glæder sig til, at hendes mand Peter endelig går på pension. Helle har nemlig planlagt, hvordan de nu skal nyde pensionistlivet sammen. Alt tager dog en uventet drejning, da Peter har andre planer for livet som nyudklækket pensionist, hvilket resulterer i, at de går fra hinanden. Men kan man starte forfra efter 49 års ægteskab? Filmen er instrueret af Hella Joof, mens de to hovedroller spilles af Birthe Neumann og Kurt Ravn.
Hunter Killer - premiere den d. 25/12
I denne action-thriller kidnappes den russiske præsident af en oprørsk general. Det bliver den amerikanske ubådskaptajn Joe Glass, der sendes afsted på den farlige redningsaktion. Sammen med en gruppe U.S. Navy Seals må Glass nu forsøge ikke kun at redde præsidenten, men også afværge den usikre situation, der potentielt sætter verdensfreden over styr. Filmen har bl.a. Gerard Butler på rollelisten som kaptajnen Glass, mens man også finder Oscar-vinderen Gary Oldman blandt de medvirkende.
Kaptajnen - premiere den d. 25/12
Det tyske drama følger den 19-årige Willi Herold, der er på flugt i Anden Verdenskrigs sidste dage. Landet er i opløsning og soldater deserterer i hobetal. Her må den unge Willi nu stjæle for at overleve. Udhungret finder han en kuffert, der indeholder en uniform tilhørende en højtdekoreret kaptajn. Han indser hurtigt, at klæder skaber folk, da ingen betvivler hans tilranede rang. Inden længe er han kommandant i en fangelejr, hvor han nådesløst myrder løs blandt sine egne. Hvorfor? Fordi han kan.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rasmus/Musen

Det er jo noget for enhver smag i julen. Man kan næsten ikke vælge så mange film, der er! ("Hi hi" eller var det nu "ho ho?") :-D

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Lotte

Jeg vidste heldigvis at den ikke var 'afsluttet' og var kun glad for, at der ikke var en cliffhanger men derimod et løfte om en spændende part 2.

1 dag siden
Sørenuser/768514
LOL
Sørenuser/768514

Nej, det var sørme ikke en Hunger Games film...

1 dag siden
Henrik

At en film skal laves så lang, at de så kun beskriver halvdelen af første bog på 3 timer, den gamle film kunne beskrive hele historien på 2 timer.

3 dage siden
Wayne

Rogue Squadron - er det eneste der er konkrete planer for.

3 dage siden
Aslanuser/577644
Aslanuser/577644

Kan ikke helt forstå den bølge af mandlige roller som af en eller anden grund absolut skal udskiftes med kvinder?

4 dage siden