Cookie- og Privatlivspolitik
Timothée Chalamet bekræfter hovedrolle i Denis Villeneuves Dune

Timothée Chalamet bekræfter hovedrolle i Denis Villeneuves Dune

Fra Call Me by Your Name til ørkenplaneten Arrakis

Stem op!
13
Stem ned!
0
(reset)

I juli blev det afsløret, at en Timothée Chalamet var på tale til hovedrollen i den nye filmatisering af science fiction-klassikeren ’Dune’. Nu har han i The Late Show with Stephen Colbert bekræftet.

Chalamet er en af nyere tids mest spændende skuespillere. For sin gennembrudsrolle i Call Me by Your Name blev han Oscar-nomineret, og siden har han høstet en dedikeret fanbase.

’Dune’ skal instrueres af ingen ringere end Denis Villeneuve, den ukuelige filmskaber bag bl.a. Sicario, Arrival og Blade Runner 2049

Frank Herberts science fiction-roman (på dansk ’Klit’) fra 1965 blev i 1984 filmatiseret af David Lynch, der endte med at levere et kunstnerisk og kommercielt flop.

Modsat Lynch vil Villeneuve få frie tøjler til at føre sin version af Herberts 400 sider til live med en to-delt filmatisering.

’Dune’ handler om den unge hertugsøn Paul Atreides, der vikles ind i galaksens mest indædte politiske magtkampe, hvor krydderiet Melange er altbetydende for herredømmet. Tænk ’Game of Thrones’ bare i fremtiden - og med kæmpe sandorme istedet for drager.

 

Kyle MacLachlan spillede Atreides i Lynchs version, og bogen har flere gange været på vej med en ny filmatisering - bl.a. med Robert Pattinson på et tidspunkt. Nu bliver det altså Chalamet, der skal rejse til ørkenplaneten Arrakis.

Rebecca Ferguson er blevet castet i rollen som Atreides mor, Lady Jessica, men ingen andre skuespillere er bekræftet endnu.

Chalamet er næste gang aktuel i dramaet Beautiful Boy, som en stofmisbruger, der udsætter sin hårdtprøvede far (Steve Carrell) for enhver forældres mareridt.

Dune - del 1 forventes at få premiere engang i 2020 eller 2021.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jacob

Jeg kunne godt forestille mig at ‘Dune’ bliver en af det års helt store filmoplevelse, og Denis Villeneuve er helt sikkert instruktøren der kan løfte opgaven. Måske han blevet klogere efter ‘Blade Runner 2049’, som jeg stadig mener er helt fantastisk, men et kommercielt hit blev den desværre ikke.

Julius

Chalamet er formentlig det fineste unge skuespiltalent i Hollywood lige nu, og forlægget af Frank Herbert er formentlig det potentielt vildeste univers, der ikke er realiseret ordentligt endnu. Så med manusforfatter Eric Roth, instruktør Villeneuve og Chalamet i hovedrollen ser jeg potentialet for en fremragende science-fictionfilm.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Johnuser/380510
Johnuser/380510

Nu der ikke blev plads til Coen-brødrene må det blive den sorte humor der vinder.

4 timer siden
Karinuser/411488
Karinuser/411488

Med Blinkende lygter på 2.pladsen

5 timer siden
Michael

Dead Snow 2, den er bedre lavet på så mange måder, især humordelen, den kommer også med noget nyt og virker som et frisk pust til genren.

7 timer siden
Renéuser/737123
Renéuser/737123

Havde fornøjelsen af at se Valhalla. Fantastisk film, med massere af action, god fortælling og skuespil i høj klasse.

1 dag siden
michael

SÅ den for noget tid siden og nu, lige som dengang, kuldegysninger. synes den er rigtig godt lavet og rigtig godt klippet.

2 dage siden

Aktive debatter