Timothée Chalamet bekræfter hovedrolle i Denis Villeneuves Dune

Fra Call Me by Your Name til ørkenplaneten Arrakis
Billede
(© Fanart)

I juli blev det afsløret, at en Timothée Chalamet var på tale til hovedrollen i den nye filmatisering af science fiction-klassikeren ’Dune’. Nu har han i The Late Show with Stephen Colbert bekræftet.

Chalamet er en af nyere tids mest spændende skuespillere. For sin gennembrudsrolle i Call Me by Your Name blev han Oscar-nomineret, og siden har han høstet en dedikeret fanbase.

’Dune’ skal instrueres af ingen ringere end Denis Villeneuve, den ukuelige filmskaber bag bl.a. Sicario, Arrival og Blade Runner 2049

Frank Herberts science fiction-roman (på dansk ’Klit’) fra 1965 blev i 1984 filmatiseret af David Lynch, der endte med at levere et kunstnerisk og kommercielt flop.

Modsat Lynch vil Villeneuve få frie tøjler til at føre sin version af Herberts 400 sider til live med en to-delt filmatisering.

’Dune’ handler om den unge hertugsøn Paul Atreides, der vikles ind i galaksens mest indædte politiske magtkampe, hvor krydderiet Melange er altbetydende for herredømmet. Tænk ’Game of Thrones’ bare i fremtiden - og med kæmpe sandorme istedet for drager.

 

Kyle MacLachlan spillede Atreides i Lynchs version, og bogen har flere gange været på vej med en ny filmatisering - bl.a. med Robert Pattinson på et tidspunkt. Nu bliver det altså Chalamet, der skal rejse til ørkenplaneten Arrakis.

Rebecca Ferguson er blevet castet i rollen som Atreides mor, Lady Jessica, men ingen andre skuespillere er bekræftet endnu.

Chalamet er næste gang aktuel i dramaet Beautiful Boy, som en stofmisbruger, der udsætter sin hårdtprøvede far (Steve Carrell) for enhver forældres mareridt.

Dune - del 1 forventes at få premiere engang i 2020 eller 2021.