Cookie- og Privatlivspolitik
Kino.dk podcast #13: Top 3 Harry Potter-film

Kino.dk podcast #13: Top 3 Harry Potter-film

Tilbage til Hogwarts

Stem op!
11
Stem ned!
0
(reset)

Vi tager turen til Hogwarts i denne podcast, hvor det skal handle om de otte oprindelige Harry Potter-film. J.K. Rowlings eventyrlige univers er nemlig atter aktuelt i biografen med Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser - du finder dine billetter til filmen her.

Vi nørder således det magiske univers, hvor vi skal forsøge at finde ud af, hvilken af filmene i serien, der er den bedste. Det gør vi ved at diskutere hver vores personlige top 3.

Vi kommer bl.a. også omkring hvilke karakterer vi har det sværest med, hvilken boggart vi har og favorit-scener i filmserien med mere.Du kan lytte til podcasten herover, mens du også finder den på Spotify, i iTunes, hos Libsyn og i podcast-app'en på din iPhone, hvor du også finder vores øvrige episoder.Du er altid velkommen til at skrive til os på podcast@kino.dk. Husk endelig også at abonnere på podcasten, så du ikke misser nye afsnit.

Kino.dk podcast #13 - indhold:
00:00:00: Indledning – hvilken boggart har vi?
00:04:47: Top 3 med de bedste Harry Potter-film
00:38:16: Videre nørderi om Harry Potter-franchisen
01:06:16: Afslutning

Lyt også til vores anden podcast om Harry Potter ved at klikke på billedet herunder:


Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
magicthe

1: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Den tredje i serien er den eneste flim i serien, som kan tilskrives en autuer. Det er Alfonso Cauron, som instruere og han har derfor en mængde one-shots med. Det store tema i filmen er isolation. Harry Potter er alene og filmens eneste hovedkaraktér. Scenografien og farver isolerer Harry fra Ron og Hermione. Første gang dette ses, er i "Den utætte kedel", under hans samtale med hr. Weasley.

2: Harry Potter and the Philopher's Stone
Den første film, er instrueret af Chris Columbus og kommer godt fra start. Seeren bliver inviteret ind til den magiske verden for først gang. Harry er hovedkaraktéren, med både Ron og Hermione har også deres rolle. Hagrid er den hyggelige hjælper, der samtidig tager seeren i hånden. En passende film, som ved, at det seerens første besøg i den magiske verden.

3: Harry Potter and the Chamber of Secrets
Endnu engang intruktion af Chris Colombus. Mange af småfejlene i "Harry Potter and the Philopher's Stone" bliver rettet. Samtidig leger filmen med suspense genren og dette fungere udemærket.

Lidt om "Harry Potter and the Goblet og Fire:" Den fjerde film i serien, er jeg ikke fan af. Filmen forsøger at fortæller for mange historier, uden at kunne afslutte dem ordentligt. Det er den første film i serien, som er mere interreseret i at underholde, end af at fortælle en god historie i det magiske univers. Det er seriens første blockbuster.

Mickey

1. Flammernes Pokal
Den visuelt mest imponerende af ALLE filmene i franchisen. Drager, dønfolk, mørkets tegn, Voldemort i fuld skikkelse etc. Det var bare en flot film! Dertil, er det også dén film med det klart bedste soundtrack, hvor temaet virkelig lagde an til en storslået og dramatisk film. Der var en sælsom stemning hele vejen igennem filmen, som komplimenterede historien rigtigt godt. Som ung pre-teen dengang, var det også sjovt at se kærligheds intriger udspille sig på Hogwarts. Og det bedste af det hele var, at det blev gjort uden at have direkte indflydelse på historien. det er lidt af en bedrift faktisk....
Ingen tvivl om at 4'eren er den absolut bedste Harry Potter-film!!

2. Fangen Fra Azkaban
Efter de to første film, som måske var lidt mere i børneafdelingen (stadigvæk fantastiske film) så var den 3. film i rækken et stort skridt mod en mere moden, dyster og gyselig version af Harry Potter-universet. Jeg ser meget Fangen Fra Azkaban som forløberen til det som endte med at være Flammernes Pokal. forskellen er dog, at Fangen Fra Azkaban er direkte uhyggelig hele vejen igennem. Soundtracket er skummelt, og den konstante trussel om Sirius Black's flugt fra troldmændendes fængsel, tilfører bare endnu mere suspense til historien.
For mig kunne Fangen Fra Azkaban lige så godt have været nr. 1, men Flammernes Pokal er liiiige et halmstrå bedre på mange parametre ;)

3. Halvblodsprinsen
Efter den den lidt skuffende 5. film, der havde jeg ikke de store forventninger til Halvblodsprinsen, da det igen var David Yates der stod som instruktør. Men hold op hvor blev jeg blæst bagover i biografen. Halblodsprinsen var filmen hvor Alan Rickman virkelig tog føresædet i rollen som Severus Snape, og Tom Felton var fængende som Draco Malfoy. Hele filmen er meget mørk og emotionel, og Voldemorts vej mod magten er virkelig spændende at følge. Det tilfører den her meget desperate stemning på Hogwarts, hvilket man ikke har set indtil da.
Utrolig veludført film, og værdig til en 3.plads på min liste.

Michael

af at snakke om Harry Poter og er altid nysgerrig på hvordan andre rangerer og synes om filmene. Så jeg nød virkelig den her podcast og savnede lidt ala det her i den sidste podcast, men forstår og kan også godt se hvorfor i har valgt at dele det i 2 forskellige podcast, da det er et stort emne inden for film.

Jeg deler egentlig mange af jeres punkter, især når vi kigger på top 3.
3. ...Fangen fra Azkaban
Synes det er film for alle aldre og er nok den film der stadig ser godt ud, mhs til effekter, men også fotograferingen. Som i også siger så virker Hogwarts mere åben og interessant, ikke så klaustrofobisk som de første.

2. ...Flammernes Pokal
Jeg må indrømme at jeg synes den her har nogle minusser, effekterne, soundtracket, nogle få fejlcast, men når det er så er sagt er historien fed, spændende, interessant og en uventet drejning i Harry Potters fortælling. Jeg var også nogenlunde på samme alder som dem og filmen fangede alt det teenage pjat, jalousi, kærlighed, sorg og skolegang på den helt rigtige måde. Så det er også en film der bringer minder frem og nok er den største grund til at den ligger på en solid 2. plads.

1. ... Dødsregalierne del 1
Det er nok en af de mindst populære Harry Potter film (bortset fra Hemmelighedernes Kammer selvfølgelig), men jeg elsker bare hvert et sekund af den film. Scenerne med Dobby, Ministeriet for Magi, åbningen, Godrics hollow, Hagrid med sin motorcykel, dødregaliernes historie, Malfoy huset, osv. + soundtracket. Jeg synes det er spændende at følge trioen på udebane og jagte horcruxer samtidigt med at de ikke er sikre nogen steder, faren lurer rundt om hvert et hjørne.

For mig har jeg haft størst gensyns glæde ved Fønixordenen, af samme årsager i nævner. Og den film der står bedst for sig selv og som jeg kan se til hver en tid er nok De Vises sten, føler filmen slutter perfekt, også har den så meget charme og magi at man selv forestiller/ønsker sig at sidde med fordelings hatten på hovedet, men bare det at den bringer minderne frem hos mig fra da jeg var en lille dreng og så den på VHS på et 19" TV, spillede spillet på Playstation, fik bogen læst op og var klædt ud som Harry Potter til fastelavn, gør at jeg næsten kan se den film når som helst.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Asgeruser/70414
Asgeruser/70414

vi ses

6 timer siden
Kattesjovuser/423704
Kattesjovuser/423704

Havde håbet at Wonder woman ville starte i biografen til maj. Den film havde jeg glædet mig til at se i biografen.

5 dage siden
Jemuser/635531
Jemuser/635531

Dette produkt er skørt nok til at blive lavet i virkeligheden

1 uge siden
TheDayDreamer

Yes! Endelig fik vi lov at få det første kig på hvad den her 2'er kommer til at byde på - and I gotta say, I like what I'm seeing!

1 uge siden
Rasmus/Musen

Det kan da være, at jeg vil overveje at se serien på et tidspunkt også. Hvis den er så populær for tiden, så kan det næsten kun være godt, ;-).

1 uge siden

Aktive debatter