Cookie- og Privatlivspolitik
Kino.dk podcast #12: Hvorfor elsker verden Harry Potter?

Kino.dk podcast #12: Hvorfor elsker verden Harry Potter?

Vi varmer op til Fantastiske skabninger 2

Stem op!
18
Stem ned!
0
(reset)

Velkommen til det fortryllende Hogwarts. Vi dykker nemlig ned i J.K. Rowlings eventyrlige Harry Potter-univers, der atter er biografaktuelt med Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser - du finder dine billetter til filmen her.

Vi skal derfor bl.a. nørde historien bag Harry Potter, hvor vi skal snakke om, hvordan det hele startede, videre til at diskutere hvorfor det er blevet så stort et fænomen, mens vi også vil forsøge at finde ud af, hvorfor verden elsker universet.

Vi får desuden også slået fast, hvilket af Hogwarts fire huse vi tilhører.Du kan lytte til podcasten herover, mens du også finder den på Spotify, i iTunes, hos Libsyn og i podcast-app'en på din iPhone, hvor du også finder vores øvrige episoder.Du er altid velkommen til at skrive til os på podcast@kino.dk. Husk endelig også at abonnere på podcasten, så du ikke misser nye afsnit.


Kino.dk podcast #12 - indhold:
00:00:00: Indledning – hvilket hus tilhører vi?
00:05:50: Vores personlige forhold til Harry Potter
00:23:57: Den historiske baggrund og begyndelsen
00:39:42: Hvorfor er det blevet så stort et fænomen?
01:01:47: Hvorfor elsker verden Harry Potter?
01:12:54: Afslutning

Lyt også til vores anden podcast om Harry Potter ved at klikke på billedet herunder:


Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Michael

Jeg er fan af serien, og fanen inden i mig vil nok altid vokse, fordi jeg er så nysgerrig på universet og karakterne, så flere spin-offs er mere end velkomne hos mig.

Mit første møde med Harry Potter var ovre hos en ven der havde købt filmen på VHS, så vi sad 4 drenge tæt på det her kasse apparat (TV), og jeg var helt væk, dagen efter tvang jeg min far til at tage mig med ud i Bilka og købe den, og efterfølgende blev de set i biografen som en fast tradition med min mor, jeg begyndte først at læse bøgerne da Fønixordenen (filmen) udkom i biograferne, og det var fordi jeg ikke kunne vente til næste film udkom også fordi jeg var lidt skuffet over Fønixordenen, som jeg synes er blevet bedre efter flere gensyn.

Jeg har ikke set Fantastiske skabninger 2 endnu, men ud fra den første film, kan jeg egentlig godt lide den lidt anderledes fortælling end hvad man var van til med Harry Potter (for det meste 1 skoleår og slut). Og som skrevet tidligere så er jeg nysgerrig og vil nok derfor kunne lide 2eren og de kommende efterfølgere uanset om charmen og historien ikke er så meget til stede som hos Harry Potter filmene. Men universet og karakterne er stadig lige interessante.

Stine Teglgaard

Tak for feedback igen. Vi vokser stille og roligt med opgaven herinde, men det er også altid skæggest at skrive om hjerteblod.

God weekend
Stine
kino.dk

Julius

Det er fedt, når spektret af meninger er så forskelligt som det var på denne. Jeg ligger nok mest på Bjarkes side af meningerne (på trods af at jeg stadig har læst alle bøgerne), men jeg kender også en lang række mennesker, der elsker Harry Potter mere end noget andet.

Jeg tror, som I også selv siger, at bøgerne og filmene rent narrativt er svagere end fx. Lord of the Rings, men at effekten af at vokse op sammen med karaktererne giver en helt unik læseoplevelse. Jeg var nok i den perfekte alder til Harry Potter-fænomenet, da jeg var 5-6 år, da jeg først læste dem og fulgte dem helt til dørs.

På trods af den noget ujævne og ofte meget belejlige storytelling er der tale om et meget skægt univers med masser af kærlighed bag sig. Jeg vil dog sige, at jeg synes at filmene fungerer markant bedre end bøgerne. En del af disse 'conveniences' bliver simpelthen trimmet fra, og der er en mere sammenhængende og konsekvent storytelling i dem.

Cuaróns Prisoner of Azkaban er dog stadig den uomtvisteligt bedste Harry Potter-film ;)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Olivia

Hej Kino.

Til min store nysgerrighed, vides det så på hvilket tidspunkt vinderen af best international film finder sted til showet?

4 timer siden
CINEMANDRUP

Sikke en herlig nyhed. Absolut yndlings franchise for mig.

1 dag siden
Daniel Bentien

Det kan ses på TV2 og streames på TV2 Play. Den røde løber starter kl. 00.30 dansk tid.

Mange hilsner
Daniel

2 dage siden
Rizzo

Men stadig ikke et kvæk om hvor man kan se showet i år. Kunne I ikke lige give et praj?

2 dage siden
Jeanette

Så mesterværket “Druk” igår. Magen til livsbekræftende film med so happy ending skal man lede længe efter.

4 dage siden

Aktive debatter