Cookie- og Privatlivspolitik
Her er de 3 danske Oscar-håb

Her er de 3 danske Oscar-håb

Drama, thriller og atter drama

Stem op!
5
Stem ned!
0
(reset)

De danske Oscar-chancer står i hænderne på tre film, som den danske Oscar-komité har indstillet til at repræsentere landet. Hvert år finder repræsentanter fra filmbranchen og Det Danske Filminstitut nemlig frem til de bedste bud til 'bedste udenlandske film'-kategorien.

Den kommende storfilm Lykke-Per står som det første håb. Med Bille August ved roret, så kan den lange storfilm bringe aktuelle temaer på bordet, selvom den bygger på en 120 år gammel fortælling. Bille August vandt allerede en Oscar med det historiske drama Pelle erobreren fra 1987.

Thrilleren Den Skyldige er det næste bud på den gyldne statuette. Den danske film er Gustav Möllers første spillefilm, og med Jakob Cedergren i front er filmen bl.a. blevet hyldet på filmfestivalen Sundance, hvor den modtog publikumsprisen.

Den kolde danske vinter er at finde i Vinterbrødre, der vandt hovedprisen på CPH PIX i 2017 og bragte hele ni Robert-statuetter med hjem. Elliott Crosset Hove, der indtager hovedrollen, vandt prisen for bedste mandlige skuespiller på Locarno-festivalen i Schweiz, som filmen ligeledes åbnede.

Oscar-komitéen vælger den endelige film ud af disse tre nominerede den 20. september, da det kun er muligt at indstille en enkelt film pr. land til Oscar-ræset. Filmen skal bl.a. have haft premiere mellem 1. oktober 2017 og 30. september 2018, og den skal have et andet sprog end engelsk som det væsentligste dialogsprog.

Derefter skal der udvælges ni udenlandske film, hvoraf kun fem overlever hele vejen til Oscar-nomineringerne. De fem nomineringer offentliggøres tirsdag den 22. januar 2019.

Oscar-uddelingen finder sted den 24. februar 2019.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Marianne

Kæledyrenes hemmelige liv 2. Nej hvor jeg bare glæder mig Den første film var super godt lavet og hylende morsom.

7 timer siden
Christian

Det siger de seriøst hver eneste gang! Lol.. Dermed sagt er jeg kæmpe Marvel fan og glæder mig til denne film :-)

7 timer siden
TheGreatAngel

Har da stemt.. men synes det var svært i år til forskel for sidste år hvor jeg synes det var lidt oplagt..

9 timer siden
TheGreatAngel

Du kan se det på tv2 men også i nordisk film biografer med start kl.22, hvis det altså siger dig noget at se det med kæmpe lærred og 50-60 menneske

9 timer siden
Andreas

Så er der stemt, så ser vi om jeg kan få ret :D

10 timer siden

Aktive debatter