Cookie- og Privatlivspolitik
Her er de 3 danske Oscar-håb

Her er de 3 danske Oscar-håb

Drama, thriller og atter drama

Stem op!
5
Stem ned!
0
(reset)

De danske Oscar-chancer står i hænderne på tre film, som den danske Oscar-komité har indstillet til at repræsentere landet. Hvert år finder repræsentanter fra filmbranchen og Det Danske Filminstitut nemlig frem til de bedste bud til 'bedste udenlandske film'-kategorien.

Den kommende storfilm Lykke-Per står som det første håb. Med Bille August ved roret, så kan den lange storfilm bringe aktuelle temaer på bordet, selvom den bygger på en 120 år gammel fortælling. Bille August vandt allerede en Oscar med det historiske drama Pelle erobreren fra 1987.

Thrilleren Den Skyldige er det næste bud på den gyldne statuette. Den danske film er Gustav Möllers første spillefilm, og med Jakob Cedergren i front er filmen bl.a. blevet hyldet på filmfestivalen Sundance, hvor den modtog publikumsprisen.

Den kolde danske vinter er at finde i Vinterbrødre, der vandt hovedprisen på CPH PIX i 2017 og bragte hele ni Robert-statuetter med hjem. Elliott Crosset Hove, der indtager hovedrollen, vandt prisen for bedste mandlige skuespiller på Locarno-festivalen i Schweiz, som filmen ligeledes åbnede.

Oscar-komitéen vælger den endelige film ud af disse tre nominerede den 20. september, da det kun er muligt at indstille en enkelt film pr. land til Oscar-ræset. Filmen skal bl.a. have haft premiere mellem 1. oktober 2017 og 30. september 2018, og den skal have et andet sprog end engelsk som det væsentligste dialogsprog.

Derefter skal der udvælges ni udenlandske film, hvoraf kun fem overlever hele vejen til Oscar-nomineringerne. De fem nomineringer offentliggøres tirsdag den 22. januar 2019.

Oscar-uddelingen finder sted den 24. februar 2019.

 • Vinterbrødre plakat

  Vinterbrødre (2017)

  ’Vinterbrødre’ udspiller sig en kold vinter på et øde kalkværk et sted i Danmark.

 • Den skyldige (2018)

  Den danske thriller 'Den skyldige' følger politibetjenten Asger Holm, der besvarer et 112-opkald fra en kidnappet kvinde.

 • Lykke-Per (2018)

  Filmen 'Lykke-Per' handler om den unge Peter Andreas Sidenius, der tager afstand fra sit dybt religiøse, jyske ophav og drager til Københ

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Jan
Jan

Jeg kunne ikke være mere enig! :)

4 timer siden
Rebekka

Ingen tvivl om Gerwig gør filmen og karaktererne til sine egne, men hun starter så også filmen med mere eller mindre at afsløre de to ting, der er

2 dage siden
rene

mystic river
harry potter de vise sten
den grønne mill
en verden udenfor
ringenes herre eventyret om ringen

2 dage siden
Christian

Goldie Hawn evt?......

5 dage siden
Lidauser/491363
llv
Lidauser/491363

Ok med en kvinde, så er det bare ikke en Bond film længere, det bliver måske en spændende agentfilm, men en James Bond ...eller 007- film bliver de

5 dage siden

Aktive debatter