Burt Reynolds er død

Skuespilleren blev 82 år - og var aktiv til det sidste
Billede
(© Smokey and the Bandit / Universal Pictures)

En af Hollywoods største gavtyve - og manden bag et af 70'erne og 80'ernes mest ikoniske overskæg - den altid karismatiske skuespiller Burt Reynolds er død. Han blev 82 år gammel.

Den unge Reynolds brød igennem i 1972 med rollen som den maskuline Lewis i den intense Deliverance ('Udflugt med døden'). Herefter fulgte flere mindeværdige roller og store biografhits - fra Smokey i Smokey and the Bandit ('Det vilde ræs') i 1977 til den populære The Cannonball Run ('Ud at køre med de skøre') i 1981.

Det var mest i den lettere komedie-genre, at skuespilleren gjorde sig bemærket. Men i 1997 tog det en drejning, da han med rollen som porno-instruktøren Jack Horner i Paul Thomas Andersons Boogie Nights ikke kun høstede anerkendelse, men også en Oscar-nominering. 

En af stjernens største mediestunts var dog i 1972, hvor han lod sig fotografere nøgen på et bjørnetæppe til magasinet Cosmopolitan - et træk, der ikke kun gjorde ham til et sexsymbol, men også betød, at han i flere år blev fasthold i den samme bane som skuespiller.

Burt Reynolds fortrød dog aldrig sit liv, og i sin selvbiografi fra 2016 udtrykte han det selv således:

- Jeg ved, jeg er gammel, men jeg føler mig ung. Og der er én ting, de aldrig kan tage fra mig: Ingen har haft mere sjov end jeg.

Skuespilleren var også aktiv til det sidste, således var han udset til en rolle i Quentin Tarantinos næste film Once Upon a Time in Hollywood. Ifølge kilder nåede Reynolds dog ikke at indspille noget af filmen.

Reynolds efterlader sig adoptivsønnen, Quinton, som han havde med ekskonen Loni Andersson.