Cookie- og Privatlivspolitik
5 (potentielle)  mesterværker  på vej?

5 (potentielle) mesterværker på vej?

Kampen om tronen, stærke LGBTQ-film og gys!

Stem op!
27
Stem ned!
0
(reset)

Resten af året og det følgende filmår byder på et stort og imponerende filmprogram, og vi har allerede lavet fyldestgørende guides over fortsættelser og superheltefilm i den kommende tid. Der er flere film om hjørnet, som netop har fået udgivet deres første trailers, som er samlet her, da der udstråles en høj kunstnerisk værdi. Vi ser frem til, at de vil imponere os - om det bliver fem mesterværker, det finder vi ud af, når de har premiere.

Boy Erased – 10. januar

Filmen, som er baseret på Garrard Conleys biografi 'Boy Erased: A Memoir', er instrueret af skuespilleren Joel Edgerton og har Lucas Hedges i hovedrollen. Dramaet følger en præstesøn, som bliver tvunget til at deltage i et kirkeporgram, efter han har fortalt sine forældre, at han er homoseksuel. I traileren bliver der til tonerne af sangeren Troye Sivan (som også er med i filmen) lagt op til en tåreperser i et intenst familieopgør. Og det skal da lige nævnes, at forældrene spilles af Russell Crowe og Nicole Kidman.

The Favourite – 24. januar

Den græske instruktør Yorgos Lanthimos er tilbage efter den vidunderlige The Killing of a Sacred Deer, og denne gang bliver det (næsten) et biografisk periodedrama. Filmen handler om Dronning Anne (Anne af Storbritannien) i det tidlige 18. århundrede, hvor der opstår en bitter rivalisering mellem hendes tætte ven, hertuginden Sarah Churchill, og Sarahs kusine Abigail. Det er Emma Stone og Rachel Weisz, der skal kæmpe om dronningens opmærksomhed, og ligesom i instruktørens tidligere film ligner det en unik balance mellem det absurde og sorthumoristiske.

Mary Queen of Scots – 14. februar

Senere på året kommer der endnu en kamp om tronen på det store lærred, hvor den skotske dronning Mary Stuart bliver sat i fængsel af sin kusine, Elizabeth I, fordi hun føler sig truet. I rollerne som de to rivaler ses, nærmest uigenkendelige, Saoirse Ronan og Margot Robbie. Desuden medvirker Guy Pearce, Ian Hart og David Tennant også. Senest har striden mellem de to kvinder været portrætteret i Elizabeth - The Golden Age, hvor Cate Blanchett spillede den engelsk regent.

The Miseducation of Cameron Post – Premieredato afventes

Ligesom i 'Boy Erased' bliver en lesbisk pige tvunget til at være med i et konservativt ’omvendelsesterapi’ for at blive heteroseksuel. I dette coming-of-age drama spiller Chloë Grace Moretz hovedrollen, der fik sit gennembrud i Kick-Ass. Det er også værd at nævne, at Sasha Lane medvirker, som leverede en kræft-præstation i det kritikerroste drama American Honey. Filmen vandt Grand Jury-prisen til Sundance Film Festival og er baseret på romanen af Emily M. Danforth fra 2012.

Suspiria - Premieredato afventes

Chloë Grace Moretz medvirker også i det næste potentielle mesterværk, nemlig Luca Guadagninos genfortolkning af giallo-gyset Suspiria - og efter filmskaberens seneste film, den erotiske sommerdrøm Call me by your name, bliver det spændende at se, hvordan han takler turen ind i gysets verden. At dømme ud fra traileren venter der sig en heftig omgang med masser af sanseindtryk og intens stemning, filmen siges at være 152 minutter lang og er en helt ny fortolkning af historien om balletdanserinden Susies mareridt.

I hovedrollen ses Dakota Johnson, der senest har været aktuel i Fifty Shades-trilogien, sammen med bl.a. Tilda Swinton og Jessica Harper fra den originale film.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Antaeus

Fedt at i kan slynge rundt med uforståelige forkortelser....

Nils

... hvis man ikke må bruge akronymet for Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer :)

Antaeus

Vi har ikke alle sammen samme verdensbillede, hvorfor nogle forkortelser er ligetil for nogle og volapyk for andre.

Det er bl.a. derfor at det er god kutyme at man skriver hvad en forkortelse står for første gang den nævnes i fx en artikel.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Karinuser/411488
Karinuser/411488

Med Blinkende lygter på 2.pladsen

1 time siden
Michael

Dead Snow 2, den er bedre lavet på så mange måder, især humordelen, den kommer også med noget nyt og virker som et frisk pust til genren.

3 timer siden
Renéuser/737123
Renéuser/737123

Havde fornøjelsen af at se Valhalla. Fantastisk film, med massere af action, god fortælling og skuespil i høj klasse.

1 dag siden
michael

SÅ den for noget tid siden og nu, lige som dengang, kuldegysninger. synes den er rigtig godt lavet og rigtig godt klippet.

1 dag siden
Antaeus

Det bliver spændende hvad de kan få ud af den. Pippi er jo en af de helt store inden for børne-genren af geniale Astrid Lindgren.

2 dage siden

Aktive debatter