Cookie- og Privatlivspolitik
Hereditary: 6 fremragende gys til din opvarmning

Hereditary: 6 fremragende gys til din opvarmning

Årets mest ventede gyser

Stem op!
7
Stem ned!
0
(reset)

Årets vel mest ventede gyser Hereditary er endelig aktuel i de danske biografer - og her er, hvorfor du skal glæde dig!

Filmen, der fik overvældende reaktioner fra Sundance Filmfestivalen, har Toni Collette i hovedrollen som en hårdtpresset mor, der efter sin egen mors død må opleve sin families tryghed gå i en langsom og grusom opløsning. 

Anmelderne har allerede hyldet Ari Asters debutfilm som en værdig arvtager til mesterværket 'The Exorcist', og i den anledning vil vi her på redaktionen stemme i med koret og samtidig anbefale de andre mesterlige genrefilm, der kan ses som opvarmning til 'Hereditary' - eller efter, hvis du vil have mere.
God fornøjelse!

Rosemary’s Baby (1968)
Roman Polanskis klassiker om en ung gravid kvinde, der flytter ind i en ny bygning for langsomt at opdage en horribel sandhed om sig selv, sine naboer og det barn, hun bærer på. Filmen er yderst sammenlignelig pga. sine okkulte tematikker, men også for en stærk præstation af den kvindelige hovedrolleindehaver i Mia Farrow. Collette er ikke lige så skrøbelig som Farrow, men de to skuespillerinder leverer hver især nye dimensioner til fortællingerne. Don't Look Now (1973)
Et forældrepar i dyb sorg flytter til Venedig, men indhentes af fortiden via mystiske begivenheder, der muligvis har en forbindelse til datterens død. Nicholas Roegs skrækfilm er mindst lige så meget et drama som et gys, hvilket også kan siges om 'Hereditary', der ikke er bange for at stole på, at publikum gerne vil have en god fortælling hånd i hånd med den intense stemning og de rædsomme horror, der venter om hjørnet. The Exorcist (1973)
Dæmoner, børn, familiens skød og masser af tung 70er-stemning. Ja, William Friedkins mesterværk om en besat pige ER et godt companien piece til 'Hereditary', der også roder rundt i familie-dynamikken og kaster lange skygger over sit publikums velvære. 'The Exorcist' er måske mere gory, men ikke mere forstyrrende.The Conjuring (2013)
James Wans kickstart af horrorgenren handler om et ægtepar, der bekæmper onde poltergeists. Filmen er mere et popcorn-gys med hang til et solidt spredt ant
al af jumpscares, men ugens aktuelle film har nok også ladet sig inspirere af netop Conjuring-seriens succes med at blande en knugende atmosfære med klamt gys. Og igen handler det om familien og det okkulte.The Babadook (2014)
En mors traume efter at have mistet sin mand efterlader hendes forhold til et særdeles krævende barn i en rædsom tilstand. At barnet også mener, at huset, de bor i, er hjemsøgt af en såkaldt "babadook" gør ikke livet nemmere. 'Hereditary' indeholder lignende problemstillinger, da sorg og en svær mor-datter-søn-dynamik er central. The VVitch (2015)
New England i 16oo-tallet. Da familiens store datter passer sin nydfødte søster, forsvinder babyen - angiveligt ud i skoven som offer for en dæmon. Men ondskaben standser ikke der, for den religiøse familie begynder snart at mistænke hinanden for alverdens ting, mens den sorte buk i laden hvisker mystiske sætninger. 'Hereditary' mangler en ged og foregår ikke i fortiden, men paranoiaen i hjemmet og det djævelske nærvær af noget ubestemt gør den ydersts sammenlignelig.

Hereditary får dansk biografpremiere den 28. juni.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
DJN

på nær The Babadook, er nogle glimrende valg (det er dog så mange år siden, at jeg har set Don't Look Now og Rosemary's Baby, at jeg ikke er 100% sikker på min holdning ;) ).

Hereditary er ganske fin. De første 90 minutter er noget nær perfektion (og Toni Collette er, som altid, fantastisk), men desværre glider den lidt af sporet i den sidste halve times tid, og afslutningen er lige en tand for kliché. Men den er ikke dårlig. Den behandler sorg og fortrængning på en glimrende måde.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Jeanette

Så mesterværket “Druk” igår. Magen til livsbekræftende film med so happy ending skal man lede længe efter.

1 dag siden
Bente Røndeuser/87191
Bente Røndeuser/87191

Det bliver vildt. To af mine favoritskuespillere sammen. Har set alle Indiana Jones filmene mindst een gang.

2 dage siden
Christian

Kæft, det kører godt for Mads drengen, ham skal vi sgu være stolte af!

2 dage siden
Bukselak

Ej vel... så hellere en ostemad.

3 dage siden
Daniel Bentien

Mortal Kombat er lige nu planlagt til biografpremiere den 20. maj:

4 dage siden