Cookie- og Privatlivspolitik

Hereditary

Afventer censur

Se mere på medierådet.dk
28.06.2018
| |
2 timer 7 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Hereditary
|
Versioner: se alle
2D, 4DX 2D, Babybio, Seniorbio, Særvisning
|

I gyseren 'Hereditary' står familien Graham overfor begravelsen af bedstemoderen Ellen, der haft et anstrengt forhold til sin datter, Annie.

En dag rammes familien af endnu en tragedie, der splitter dem ad, og midt i sorgen begynder Annie at søge efter alternative måder at komme i kontakt med de afdøde.

Men det skulle hun aldrig have gjort, for hun kommer nemlig på sporet af en skræmmende familiehemmelighed og den ondsindede skæbne, som synes at vente dem.

'Hereditary' har allerede fået stor opmærksomhed, bl.a. på Sundance Filmfestivalen, hvor den blev kaldt en af årets uhyggeligste film, og vækker mindelser om klassikere som Rosemary's Baby og The Exorcist samt nye stemnings-mesterværker som The Babadook og The Witch.

Gyseren dykker ned i stærke temaer som familie, sorg og afsked tilført en skræmmende og krybende stemning. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (296 votes)
4.2
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Når jeg ser 'Hereditary', kan jeg mærke, at både angsten og frygten huserer i mig [...] og filmen er, som snart sagt alle andre horrorfilm, blevet kaldt 'Den uhyggeligste film i årevis' og 'En af genrens bedste film'. Denne gang er det bare sandt." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • Filmland P1

  "Det er imponerende, hvad [instruktøren] kan med et par kameraer, en håndfuld lyde og en røvfuld referencer til hele gysergenrens sprog." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Hereditary' rummer scener og enkeltbilleder, der bliver hængende, og dens filmiske grundkvalitet tåler sammenligning med genrehovedværker som f.eks. 'Rosemary’s Baby' ..." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Toni Collette er fremragende i hovedrollen som Annie med et moderinstinkt, der sitrer i kanten." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "... vil man udfordres både på filosofisk ambivalens og ontologisk bogstavelighed, er det en film, som i sjælden grad belønner koncentrationen. Det er den skarpeste genredebut i mands minde." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Julius

Ordentlig lyssætning? Stemning? Ubehag? Fremragende skuespil og instruktion? Ingen jumpscares?! Kan dette være en amerikansk horrorfilm i 2018?!

Den er god nok, Hereditary er præcis det pust, horrorgenren har trængt til. Jeg fik desværre aldrig set filmen i biografen, men fik det endelig gjort nu. Og jeg har nu set den to gange. Der er tale om en forrygende og gruopvækkende thriller, der hænger ved længe efter man har set den.

Oven på Annies mors død skal hun, hendes mand og deres to børn samle sig efter tabet af den mystiske og hemmelighedsfulde kvinde. Annies familie har en lang historie af mentale problemer, og det mærkes. Hun føles selv underlig fjern, og hendes forhold til resten af familien er mildest talt underligt og flere gange decideret ubehageligt.

Det er svært at diskutere alle Hereditarys tematikker uden at afsløre det store, men i en film med flere rædselsvækkende scener end Sex and the City 2, formår Hereditary virkelig at sætte en stemning op.

Sammenligner man Hereditary med 2015's The Witch, kan man se nogle paralleller. Begge film handler om familier, der skal finde sig selv oven på tragedier, og filmene fokuserer mere på karakterernes reaktioner på rædslerne frem for rædslerne i sig selv. Forestil dig at du instruerer en scene, hvor en hovedperson kører galt og måske egenhændigt har været skyld i en forfærdelig ulykke. Hvad er i grunden mest skræmmende: Det klassiske glorybillede af ulykken oppefra eller karakterens rædselsslagne og chokerede ansigtsudtryk, hvor man mærker alle tanker og følelser, der går igennem hovedet på ham?

Ari Aster mener i hvert fald, det er det sidste, og jeg er meget imponeret over hvor selvsikkert filmen er instrueret. Hver evig eneste scene har en ulmende følelse af sorg og skræk, og der bliver altid givet mere tid og plads til stilheden (og spændingen) frem for de reelle scares og actionsekvenser. Dette medfører en utroligt urolig filmoplevelse, hvor man næsten bider negle over hvilke rædsler, Peter står over for når han endelig kravler op på loftet i huset. (Yikes)

På trods af at Hereditary ikke når The Witch til sokkeholderne (Jeg vil stadig påstå at det er den bedste horrorfilm siden The Shining), er det en forrygende film med fremragende instruktion hele vejen igennem. Toni Collette er mageløs, men det skal bestemt ikke trække fra resten af filmens skuespillere, der ligeledes er fremragende. Filmens dronende score (især slutstykket, der er alle former for ondskabsfuldt og rædselsvækkende) er mesterligt, fotograferingen er subtil og pacingen (på trods af en smule slæb i midten) er fremragende.

Forvent ikke en Conjuring Part 7 eller en whatever med Hereditary. Det er gennemført psykologisk terror, der gør mere end at forskrække dig. Det sætter sig i dig.

Louise

Jeg synes den er rigtig god :)

Dorthe

Må desværre sige at jeg har set de gyser film der er mere uhyggelig end den her. Men som altid har anmelderne ikke forstand på at vurdere en film. Kald det lige en uhyggelig gyserfilm igen. Havde glædet mig til at se den men er skuffet.

Anton Berg

Har anmelderne ikke forstand på at vurdere gysere???? AHHAAHAHAHHAAHHAHAHAHAHAHAAHAH. Og hvad gør din mening om gysere mere rigtig end deres, hvis du ikke selv kan se, hvor fremragende denne er sammenlignet med de tamme og klichefyldte gysere, som Hollywood også producere..

bambiexplorer

... vi har at gøre med en absurd overvurderet film her, som visse anmeldere i uforståelig grad har hypet alt for voldsomt! På så godt som alle parametre har vi at gøre med en ustyrligt ringe film.

Daniel

Så har vi vist ikke set den samme film. Filmen er både uhyggelig og med stærke skuespilspræstationer.

bambiexplorer

Selv om jeg, som jeg også skriver i min anmeldelse, generelt ikke er vild med gyserfilmgenren, kan en sublim en af slagsen sagtens hive mig op på 4-6 stjerner! Jeg har læst mange af anmeldelserne af Hereditary, fra alle typer af anmeldere, for at se om der skulle være nogle genialiteter der skulle være gået under min radar. Det ser ikke ud til at være tilfældet, derfor må jeg holde fast i min ene stjerne ...

Ardimon

kommentar fra mainstream publikummet som bedre egner sig til The ring eller Matador.

Rasmus

Jeg er en kæmpe fan af gysergenren og når der kommer noget originalt, er det bestemt en fryd. Hereditary bringer nogle interessante ting på banen og formår virkelig at opbygge et suspense. Når det så er sagt, føler jeg, at stemningen går lidt til spilde. Uforløsende.

Casper

En fin gyserfilm der giver genren et friskt pust. Man skal ikke forvente en normal gyserfilm, da den ikke har så mange jump-scares og lignende. Den minder om film som f.eks Rosemarys baby, hvor opbygningen og stemningen er gyset, og ikke så meget selve monstret.. Der er dog mangler, og den bliver måske lige 10-20 minutter for lang. Men værd at se, så længe man følger med.. Det er ikke en film man bare kan have kørende. Alle detaljerne gør stemningen, og stemningen er gyset.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.