Cookie- og Privatlivspolitik
17 film vi skal se på Cannes 2018

17 film vi skal se på Cannes 2018

Filmfestival 8-19. maj

Stem op!
9
Stem ned!
0
(reset)

Bonjour! Vi er taget til Cannes for at deltage på filmfestivalen, der for 71. gang hylder alverdens filmskabere. Og i den anledning har vi her samlet en liste over 17 af de mest spændende titler på programmet - der byder på alt fra Star Wars til Lars von Trier og en god del kunstfilm på euforiserende stoffer. 

Bemærk: Mange af filmene er allerede købt hjem til dansk biografdistribution. Vi opdaterer løbende med premieredatoer.

 

The House that Jack Built
Lars von Trier har lavet en film om en seriemorder, og Matt Dillon spiller hovedrollen.
Vi behøver ikke vide andet for at se frem til den danske persona non gratas 14. spillefilm, der desværre ikke deltager i konkurrence på den sydfranske festival - men som nok skal trække en del overskrifter alligevel.

Everybody Knows
Navnet Asghar Farhadi bør sige enhver filmelsker noget. Den iranske Oscar-vinder er nemlig manden bag film som Nader og Simin - en seperationFortiden og Sælgeren - alle mesterligt udførte thrillers med udgangspunkt i ægteskabets mørkeste afkroge. Åbningsfilmen i Cannes har Penelope Cruz og Javier Bardem i hovedrollerne i endnu en dilemma-fyldt fortælling. 

Solo: A Star Wars Story
Galaksen mest elskede gavflab får sin egen solo-film, der skildrer pilotens unge år - inklusivt mødet med Chewbacca, Lando Calrissian og formentlig en god håndfuld af imperiets værste håndlangere. Alden Ehrenreich har overtaget Harrison Fords ikoniske rolle, mens Emilia Clarke fra ’Game of Thrones’ og Woody Harrelson også er på rollelisten.

 

Arctic
Mads Mikkelsen kæmper imod kulden og for livet i overlevelses-thrilleren om en mand, der er strandet på Antarktis. Efter en mislykket redningsmission må han nu vælge mellem at blive og vente på et mirakel eller tage sagen i egen hånd og vandre over isen.

The Wild Pear Tree
Tyrkiske Nuri Bilge Ceylan, der i 2014 vandt Palme d’Or-prisen for Vintersøvn, er denne gang en del af kapløbet med et tre timer-langt drama om en søns ufrivillige deroute mod en skæbne meget lig sin fars. 

Cold War
Paweł Pawlikowskis opfølger til den Oscar-vindende Ida er med i konkurrencen. Den fransk-engelsk-polske produktion byder på en romance mellem to medlemmer af musik og dansegruppen Mazowsze, der på bestilling fra kulturministeriet skulle udbrede det kommunistiske budskab efter Anden Verdenskrig. 

Under the Silver Lake
David Robert Mitchell, instruktøren bag It Follows, har kastet sig over en anden genre end gys, men bliver eftersigende i den mørke ende af skalaen med et syret indblik i en mands (Andrew Garfield) søgen efter en kvinde. David Lynch møder Robert Altman, siger rygterne, og det lyder jo ganske godt.

 

BlackKklansman
Spike Lee er tilbage med en film i konkurrencen, hvilket sidst skete for 29 år siden med ’Do the Right Thing’. Lees nyeste er et sort-humoristisk drama, der foregår i 70erne og bygger på den sande historie om en sort politimand, der formåede at infiltrere selveste Ku Klux Klan. Adam Driver medvirker.

The Man Who Killed Don Quixote
Endnu en Adam Driver-titel, der dog først og fremmest står som det endelige resultat af Terry Gilliams mange års kamp for at filmatisere Cervantes’ klassiske roman om en mands storhedsvanvid. Vi forventer eventyrlige meta-niveauer, modige kampe mod vindmøller og satirisk charme fra såvel Driver, Gilliam og Jonathan Pryce. 

Climax
Irréversible, Enter the Void og Love-instruktøren Gaspar Noé er aldrig kedelig. Derfor bliver det spændende at se den franske provokatørs nyeste, der deltager i Directors’ Fortnight. Handlingen er denne gang sat i en skov, hvor en dansetrup har besluttet sig for at tage en fandens masse stoffer… kender man Noés stil, lyder det til at blive et mindfuck af svimlende dimensioner.

Shoplifters
Hirokazu Kore-eda er manden bag de mesterlige 'Nobody Knows', 'After Life', Min søns familie og senest Efter stormen. Altid med familien i centrum og knugende pointer formår han gang på gang at stille livets store spørgsmål i kontrast med hverdagens stille magi. ’Shoplifters’ handler om en far og søn, der redder en lille pige og må ændre kurs i deres kaotiske tilværelse.  


Gräns
Den iransk fødte danske instruktør Ali Abbasi, der debutterede med gyseren Shelley, har sammen med Isabella Eklöf (Holiday) og forfatteren John Ajvide Lindqvist (Lad den rette komme ind) skrevet en eftersigende vanvittig film om forholdet mellem en grænsevagt og manden, hun efterforsker.

Dogman
Italienske Matteo Garrone, der stod bag den brutale mafiafilm ’Gomorrah’ (nu også som tv-serie) er for fjerde gang i konkurrence i Cannes. ’Dogman’ er en urban western, der handler om en coke-misbrugende hundefrisør, der i 80erne begik et mord i en forstad uden for Rom. 

Burning
Den koreanske auteur Lee Chang-dong er aktuel for første gang i otte år, hvilket en del filmelskere ser frem til. Hvorfor? Fordi hans tidligere værker ‘Oasis’ og ’Secret Sunshine’ har skabt manden et anerkendt cv. Chang-dongs Cannes-film er baseret en mystisk novella af Haruki Murakami. 

Sink or Swim
Voksne franske mænd der synkronsvømmer. Ja, det lyder da oplagt. Og når Mathieu Amalric og Guillaume Canet spiller de to hovedroller, er det tegn på en hyggelig frankofil oplevelse til at forsøde de mange barske Cannes-indslag med. Gilles Lellouche, der medvirkede i Canets vellykkede ’Fortæl det ikke til nogen’, instruerer.

 

 

Whitney
Dokumentarfilmen om den afdøde sangerinde er instrueret af Kevin Macdonald, og ligner en arvtager til Asif Kapadias Oscar-vindende dokumentar om Amy Winehouse. Storslået sang og en tragisk skæbne er uden tvivl på menuen.

Birds of Passage
Slangens favntag-instruktøren Ciro Guerra har sammen med Cristina Gallego instrueret åbningsfilmen i Directors’ Fortnight, der tilmed er co-produceret af danske Snowglobe Film. Filmen følger den indfødte Wayuu-familie, som involveres i narkohandel. 


PS: Følg os på Instagram og Twitter for opdateringer fra festivalen.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Henrik

At en film skal laves så lang, at de så kun beskriver halvdelen af første bog på 3 timer, den gamle film kunne beskrive hele historien på 2 timer.

1 dag siden
Wayne

Rogue Squadron - er det eneste der er konkrete planer for.

2 dage siden
Aslanuser/577644
Aslanuser/577644

Kan ikke helt forstå den bølge af mandlige roller som af en eller anden grund absolut skal udskiftes med kvinder?

2 dage siden
jonas

Noget af det dårlige plot-development jeg nogensinde har været vidne til

2 dage siden
Henrikuser/250533
Henrikuser/250533

Dune overgik mine vildeste forventninger. Har ikke læst bøgerne, men er vild med science fiction.

2 dage siden