Cookie- og Privatlivspolitik

Fortiden

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen, som er fortalt i et roligt tempo, rummer enkelte følelsesmæssigt intense skænderier mellem forældre og børn, der vurderes at ville kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
13.03.2014
| |
2 timer 10 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Le passé
|

I filmen 'Fortiden' mødes iranske Ahmad i lufthavnen med sin franske eks, Marie. Han er nemlig taget til Frankrig for endelig at ordne skilsmissepapirerne, så hun kan være sammen med sin nye kæreste, Samir.

Samtidig beder Marie sin kommende eksmand om at undersøge, hvorfor hendes teenagedatter er så vred på hende. Men Ahmad behøver ikke at grave særlig dybt for at finde ud af, at familiemedlemmerne, unge som gamle, alle gemmer på hemmeligheder, og snart begynder skelletterne at vælte ud af skabet.

For tre år siden satte Asghar Farhadi igen Iran på filmverdenskortet, da han vandt en Oscar for ’Nader og Simin - en separation’ i kategorien Bedste ikke-engelsksprogede film.

Hans nyeste værk er dog fransk, men har flere ting tilfælles med den meget roste forgænger. Hovedrollen, spillet af Ali Mosaffa, er den bløde, iranske mand, gennem
hvem vi får historien fortalt, og ligesom i den tidligere film ligger han i skilsmisse med sin kone.

Hun har til gengæld sine egne, for Ahmad nogle gange uforståelige, motiver og spilles af franske Bérénice Bejo, der bragede igennem i den Oscar-vindende ’The Artist’ (2011).

Instruktøren er en mester i at skabe fortættede dramascener, der via deres skarpe dialog og skuespil næsten tenderer en thriller - dog uden nogensinde at miste fokus på det vigtigste: karaktererne og deres indbyrdes forhold.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (34 votes)
4.3
5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det skal ganske enkelt ses. Gå til filmen med vågen opmærksomhed, brug derefter nogle timer på at snakke den igennem med en medpublikummer og kast så et røntgenblik på jeres egen fortid." (Kristian Lindberg)

 • Ekstra Bladet

  "[...] værd at bruge 130 minutter på." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "[...] en thriller, der formår at drive kontant spænding ud af en situation, som ikke er mere vild og voldsom end alt det, vi andre går og oplever." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Livet, det levede, og det, der skal komme, er i evig bevægelse. Ligesom Farhadis film er det. Er man først fanget, er det ikke muligt at slippe fri igen." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Det er en fornøjelse at følge fra udgangspunktet og helt frem til den uventede, nye begyndelse." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "Farhadi er formidabel til konflikt. Han kan skildre almindelige menneskers hverdag, så man føler sig hensat til en thriller." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Ulla

Underholdende film med flotte præstationer. En flot film som er værd at se.

Honeymonster!user/107119

"Fortiden" har fortjent vundet to priser til Cannes, fordi den er forbløffende overbevisende i sin fortælling og dramaskildring.

Den er bestemt ikke for alle. Hvis man tilhører Twilight-, Hunger Games-, Fast&Furious-segmentet, vil man måske føle, at den er for langsom i sit tempo.

Men hvis man elsker at forbyde sig i film ala Shame, Amour eller A Single Man, vil du elske denne.

Den har alt og mere til!

Et lille mesterværk.

Jonas

Jeg var inde og se denne film en tidlig eftermiddag, filmen er 2 timer og 10 minutter som i nok godt ved, i de
2 timer sad jet go kedet mig meget..
Det der var godt ved den biograftur var biospillet oppe på læredet..
Jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har set sådan en kedelig film...
Tag ind og se denne film hvis du kan lide at sidde op og sove.

Jeppe

Er du til franske film, vil du sikkert også være godt underholdt af familie/trekants dramaet 'Fortiden'.

Læs flere anmeldelser på filmpuls.dk: http://filmpuls.dk/category/filmanmeldelser/

Lillian

******

lotteuser/515713

Must see

Birgituser/227495

Filmen jeg bare SKAL se!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.