Quentin Tarantino forsvarer Polanskis voldtægt af 13-årig

Opdateret: instruktøren undskylder
Billede
(© Miramax)

Opdateret: Variety har netop meddelt, at Tarantino har undskyldt for sine 15 år gamle udtalelser. 

__________________

Vi kunne i forgårs skrive, hvordan Quentin Tarantino har været i uheldigt rampelys, efter Uma Thurman afslørede, at filmskaberen i sine metoder brugte kvælertag og spyttede på hende samt tvang hende til at udføre et drabeligt bilstunt under optagelserne til Kill Bill. Et stunt der endte med i et uheld.

Skuespilleren har tilgivet Tarantino, der, ifølge hende selv, efterfølgende fortrød sine handlinger og tilmed gav hende adgang til beviser mod ham selv.

Men nu er Tarantino kommet i ny uføre efter en gammel og meget uheldig udtalelse og en kontroversiel casting.

Lige før Kill Bill-nyheden blev det nemlig afsløret, at en skuespiller skal spille Roman Polanski i Tarantinos kommende Charles Manson-film. Den polske Rosemary’s Baby-instruktørs højgravide kone, Sharon Tate, var blandt ofrene for Mansons mord i 1969.

Metaniveauet er med andre ord helt vanvittigt, men som om det ikke var nok, er Polanski-karakteren en torn i øjet på tidens #MeToo- og #TimesUp-revolution, der efter flere måneders groteske afsløringer er ved at omvende en kultur af sexkrænkelser i Hollywood-regi.

Polanski er som bekendt dømt for voldtægt af en 13-årig pige tilbage i 1977 og har siden da boet i eksil i Europa - stadig som aktiv filmskaber.

The Ghost Writer
Polanski under optagelserne til 'The Ghost Writer' 

Situationen blev kun værre, da et gammelt Howard Stern-interview fra 2003 dukkede op, hvori Tarantino forsvarer Polanski med ordene:

-Han voldtog ikke en 13-årig pige. Det var voldtægt af en mindreårig med samtykke, og der er en forskel. Det er ikke voldtægt. For mig at se, så dækker ordet 'voldtægt' over en voldelig tvangsudførelse - en af de mest voldelige forbrydelser overhovedet. At kaste om sig med ordet ’voldtægt’, er som at kaste om sig med ordet ’racist’. Det gælder ikke på alt. Han var skyldig i at have sex med en mindreårig, udtalte Tarantino.

Da værten så afbrød Tarantino for at sige, at det IKKE var med samtykke, svarede instruktøren: Hun ville gerne have det og datede jo manden. Samtalen fortsatte, og Tarantino indrømmede til sidst, at hvis det havde været hans egen 13-årige datter, havde han slået Polanski til plukfisk.

Reaktionerne efter udtalelserne og afsløringerne af instruktørens barske metoder er selvfølgelig langt fra positive. Og nu er spørgsmålet så, om bolden vil rulle efter den uheldige presse? Vil Tarantino stadig fortsætte produktionen af Manson-filmen med ingen ringere end Leonardo DiCaprio i spidsen?

Hvis ja, får filmen premiere den 8. august 2019.