Cookie- og Privatlivspolitik
Quentin Tarantino forsvarer Polanskis voldtægt af 13-årig

Quentin Tarantino forsvarer Polanskis voldtægt af 13-årig

Opdateret: instruktøren undskylder

Stem op!
7
Stem ned!
0
(reset)

Opdateret: Variety har netop meddelt, at Tarantino har undskyldt for sine 15 år gamle udtalelser. 

__________________

Vi kunne i forgårs skrive, hvordan Quentin Tarantino har været i uheldigt rampelys, efter Uma Thurman afslørede, at filmskaberen i sine metoder brugte kvælertag og spyttede på hende samt tvang hende til at udføre et drabeligt bilstunt under optagelserne til Kill Bill. Et stunt der endte med i et uheld.

Skuespilleren har tilgivet Tarantino, der, ifølge hende selv, efterfølgende fortrød sine handlinger og tilmed gav hende adgang til beviser mod ham selv.

Men nu er Tarantino kommet i ny uføre efter en gammel og meget uheldig udtalelse og en kontroversiel casting.

Lige før Kill Bill-nyheden blev det nemlig afsløret, at en skuespiller skal spille Roman Polanski i Tarantinos kommende Charles Manson-film. Den polske Rosemary’s Baby-instruktørs højgravide kone, Sharon Tate, var blandt ofrene for Mansons mord i 1969.

Metaniveauet er med andre ord helt vanvittigt, men som om det ikke var nok, er Polanski-karakteren en torn i øjet på tidens #MeToo- og #TimesUp-revolution, der efter flere måneders groteske afsløringer er ved at omvende en kultur af sexkrænkelser i Hollywood-regi.

Polanski er som bekendt dømt for voldtægt af en 13-årig pige tilbage i 1977 og har siden da boet i eksil i Europa - stadig som aktiv filmskaber.

The Ghost Writer
Polanski under optagelserne til 'The Ghost Writer' 

Situationen blev kun værre, da et gammelt Howard Stern-interview fra 2003 dukkede op, hvori Tarantino forsvarer Polanski med ordene:

-Han voldtog ikke en 13-årig pige. Det var voldtægt af en mindreårig med samtykke, og der er en forskel. Det er ikke voldtægt. For mig at se, så dækker ordet 'voldtægt' over en voldelig tvangsudførelse - en af de mest voldelige forbrydelser overhovedet. At kaste om sig med ordet ’voldtægt’, er som at kaste om sig med ordet ’racist’. Det gælder ikke på alt. Han var skyldig i at have sex med en mindreårig, udtalte Tarantino.

Da værten så afbrød Tarantino for at sige, at det IKKE var med samtykke, svarede instruktøren: Hun ville gerne have det og datede jo manden. Samtalen fortsatte, og Tarantino indrømmede til sidst, at hvis det havde været hans egen 13-årige datter, havde han slået Polanski til plukfisk.

Reaktionerne efter udtalelserne og afsløringerne af instruktørens barske metoder er selvfølgelig langt fra positive. Og nu er spørgsmålet så, om bolden vil rulle efter den uheldige presse? Vil Tarantino stadig fortsætte produktionen af Manson-filmen med ingen ringere end Leonardo DiCaprio i spidsen?

Hvis ja, får filmen premiere den 8. august 2019.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Segoyuser/116755

Ja nogen gange tænker , hvilken dobbeltmoralsk udtalelse: Nu skete det jo ik for hans datter, nej en ung 13 årig der måske sidenhen har fået traumer.

Hvordan kan en der har "status" bliver lyttet til udtale det der står hvis det er korrekt refereret; De som læser hører det tænker nå jaa med samtykke , nå det kan lade sig gøre for Polanski kan andre jo ligevel, uden at have dårlig samvittighed for det er "sikkert" med samtykke alt okay!

Er det kun fordi det procentvis er flest kvinder det går udover at det er såen "okay" selv når de flere år senere endelig tør udtale : Det skete... i de metoo tider?

Hvor mange flere skal dø af selvmord fordi de ikke kan overkomme det de blev udsat for??

Hvor lav skal respekt for et menneske blive før du tænker dig om?

Jeg synes ikke det er i orden for nogen om det er kvinde, mand eller dyr, under hvilken form for tvang der måtte være.

ET NEJ skal tages til efterretning, handlingen som er igang stoppes punktum!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Jan
Jan

Jeg kunne ikke være mere enig! :)

1 dag siden
Rebekka

Ingen tvivl om Gerwig gør filmen og karaktererne til sine egne, men hun starter så også filmen med mere eller mindre at afsløre de to ting, der er

3 dage siden
rene

mystic river
harry potter de vise sten
den grønne mill
en verden udenfor
ringenes herre eventyret om ringen

3 dage siden
Christian

Goldie Hawn evt?......

6 dage siden
Lidauser/491363
llv
Lidauser/491363

Ok med en kvinde, så er det bare ikke en Bond film længere, det bliver måske en spændende agentfilm, men en James Bond ...eller 007- film bliver de

6 dage siden

Aktive debatter