Cookie- og Privatlivspolitik
Joaquin Phoenix og Willem Dafoe var veloplagte i Berlin

Joaquin Phoenix og Willem Dafoe var veloplagte i Berlin

Kino.dk på Berlinalen

Stem op!
5
Stem ned!
0
(reset)

I dag blev to filmikoner, Willem Dafoe og Robin Williams, hyldet. Den første i form af en ærespris, sidstnævnte i ånden fra et værk, der startede med ham 25 år tilbage og nu er en film med Joaquin Phoenix. Vi mødte Dafoe, Phoenix og instruktøren Gus Van Sant ved dagens pressekonferencer på Berlin Filmfestivalen.

Endnu en stor præstation af Joaquin Phoenix
Filmen, som Williams købte rettighederne til i 90erne, hedder ’Don’t Worry He Won’t Get Far on Foot’ og er instrueret af Van Sant, der stod bag Williams Oscar-vindende præstation i ’Good Will Hunting’.

 

Et opslag delt af kino.dk (@kinodk) den 20. Feb, 2018 kl. 3.39 PST

Van Sant overtog opgaven efter Williams' død og gav den tragikomiske rolle som den lammede tegner John Callahan til en af nyere tids største skuespillere, Phoenix. Samme instruktør var med til at give Phoenix sit gennembrud (også for 25 år siden) i To Die For, så genforeningen gav glimrende mening. Til gengæld vil nogle formentlig studse over Phoenix som arvtager til Williams... Ganske unødvendigt. Callahan var nemlig ikke blot en talentfuld satiretegner lammet fra brystkassen og ned, han var også en dybt alkoholiseret mand, der kæmpede imod afhængighed. Og den rolle kræver en erfaren dramatisk skuespiller. Selvom Williams i dén grad kunne bære alvorlige emner på sine skuldre, er Phoenix en mester, når det kommer til karakterer med indre dæmoner, hvilket også er gældende med denne film.

Phoenixs præstation som kærlig fuldebøtte, kørestolsbunden humorist og optimistisk kunstner er endnu en af hans snart mange store roller og samtidigt rygraden i filmen, der også byder på en mageløs og nærmest ugenkendelig Jonah Hill som Callahans selverklærede AA-guru.

’Don’t Worry He Won’t Get Far on Foot’ er ikke Van Sants bedste film, men den er både morsom, gribende og som sagt båret af mesterlige præstationer. Handlingen har vi set før, men man må rose Van Sant for at have klippet filmen således, at vi ikke følger Callahans 12 trin ud af afgrunden et skridt ad gangen, samt for at holde et stramt fokus på temaet afhængighed og ikke fortabe sig i andre ellers oplagte emner såsom kreativitet eller det at blive handikappet. Dermed undgår filmen den gængse biografis største synd, nemlig kedsommelighed.  

'Don’t Worry He Won’t Get Far on Foot’ får dansk premiere i år, men afventer pt. en premieredato.

 

Et opslag delt af kino.dk (@kinodk) den 20. Feb, 2018 kl. 3.21 PST

 

Willem Dafoe hyldes for sit livs arbejde 
Senere samme dag blev pressekonference-salen indtaget af en af filmindustriens mest troværdige navne, nemlig den 62-årige Willem Dafoe, der igennem små 40 år har ageret karakterskuespiller i film som Platoon, The Last Temptation of Christ, Mississippi Burning, Wild at Heart, Spider-Man og selvfølgelig flere af Lars von Triers og Wes Andersons film.

Berlinalen valgte at give Dafoe en Lifetime Achievement Award, og det var en meget imødekommende, taknemmelig og veloplagt Dafoe, der mødte op. Han talte om sin egen interesse for mennesker, sin skræk for teknologi, manglende interesse for tv-formatet, og hvordan han altid vælger sine film ud fra instruktøren eller andre menneskelige faktorer. Ikke manuskriptet, som man ellers ofte hører fra andre skuespillere.

Da kino.dk spurgte ind til, hvordan han så udvælger de instruktører, nævnte han Lars von Trier som eksemplet på den slags filmskabere, han foretrækker. En personlig instruktør, der laver personlige film og har en klar vision med sine film. 

 

Et opslag delt af kino.dk (@kinodk) den 20. Feb, 2018 kl. 7.48 PST

Den 1. marts kan du se Willem Dafoe i sin Oscar-nominerede rolle i The Florida Project

 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Daniel Bentien

Mortal Kombat er lige nu planlagt til biografpremiere den 20. maj:

1 dag siden
Laila Finderup

Den film, jeg venter mest på, er helt klart Mortal Kombat. Som skulle have premiere i denne uge.

1 dag siden
Asgeruser/70414
Asgeruser/70414

vi ses

3 dage siden
Kattesjovuser/423704
Kattesjovuser/423704

Havde håbet at Wonder woman ville starte i biografen til maj. Den film havde jeg glædet mig til at se i biografen.

1 uge siden
Jemuser/635531
Jemuser/635531

Dette produkt er skørt nok til at blive lavet i virkeligheden

1 uge siden

Aktive debatter