Cookie- og Privatlivspolitik
Kino.dk’s alternative filmpriser 2017

Kino.dk’s alternative filmpriser 2017

Se alle vinderne her

Stem op!
9
Stem ned!
0
(reset)

Filmåret rinder ud, hvilket betyder listetid her på kino.dk, hvor vi allerede har kåret årets 20 bedste film - samt beder jer stemme på jeres egne favoritter i 2017

Men vi holder os heller ikke tilbage for at kåre en række vindere i alternative filmkategorier. Du finder således både de mere fjollede kategorier som ”bedste ølvom” videre til de mere seriøse som ”bedste trailer”. Samtlige vindere listes herunder.  

Kino.dk’s kåringer:

Bedste samling af lækre sange
Baby Driver: Den fartglade film rummer mere end 30 numre. Lige fra det rockspruttende ’Bellbottoms’ af The Jon Spencer Blues Explosion til den søde ’B-A-B-Y’ af Carla Thomas.

Bedste WTF-scene
- Mother!: Det blødende vagina-formede hul i gulvet. Ja, faktisk hele filmen.

Bedste mooning
- American Made: Den ellers så korrekte Tom Cruise, der blotter sin bagdel for sin familie.

Bedste abe… der ikke er en abe
- The Square: Abe-mennesket, der raserer et middagsselskab. Weird, morsomt og grænseoverskridende.

Bedste brug af en the-kop
- Get Out: Svigermoren, der ved hjælp af sin the-kop hypnotiserer sin svigersøn.

Bedste abe på hest
- Abernes planet: Opgøret: Andy Serkis som føreraben Caesar, der er frygtindgydende cool på sin hest med automatvåben i hænderne.

Klammeste mord
- Alien: Covenant: En alien, der blodigt finder vej ud gennem ryggen på et crew-medlem. Mega klamt.

Bedste dans
- It: Klovnen Pennywise, der danser rundt med sin både skræmmende og lystige dans står som årets bedste.

Værste CGI
- Justice League: Forsøget på at fjerne Henry Cavills overskæg i rollen som Superman. Det fungerede bare slet ikke.

Dummeste scene

- The Fate Of The Furious: Den afsluttende ubådscene er ganske enkelt så over the top, at den bliver helt dum i sit action-overdrivende foretagende på glat is med biler fræsende rundt og en enorm ubåd i hælene.

Bedste Batman uden at være Batman
Underverden: En pumpet og brutal Dar Salim som hævneren Zaid - iklædt sort panser og krigsmaling i ansigtet. Han mangler blot kappen og flagermus-ørerne.

Bedste trailer

It Comes at Night: En trailer, der i den grad formår at tease og give en lyst til at se filmen, mens den nervepirrende sætter tonen for den urovækkende film. Ja, traileren er i sig selv skræmmende.Bedste slåskamp
- Wonder Woman: Amazone-kvindernes medrivende kamp mod soldaternes angreb på deres ø. Hæsblæsende, voldsom og nervepirrende.

Mest originale idé
- Kæmpen: En boule-spillende, talebesværet, elefantmand-lignende og autistisk hovedkarakter, der i sin indre verden tager form af en gigantisk kæmpe, som leder efter sin mor, der spiller harmonika for sin papegøje.

Modigste titel
- En frygtelig kvinde: En provokerende titel, der hurtigt fanger ens opmærksomhed, mens den desuden spiller fint sammen med filmens præmis om en kvinde, der ondskabsfuldt manipulerer med sin kæreste.

Bedste kemi på lærredet
- It: Børnene i The Losers Club har en forrygende og herligt venskabelig kemi, som går lige i hjertet og afføder et engagement i deres kamp mod den onde klovn Pennywise.

Bedste Bling
- Moonlight: Trevante Rhodes, der i sin hårdtudseende rolle bærer de bedst blinkende grills.

Mest akavede far-søn-kys
- Daddy's Home 2: Will Ferrell og John Lithgow som henholdsvis søn og far, der akavet kysser op til flere gange i denne 2’er.

Bedste Shia Labouf
- American Honey og Borg: Dette må blive uafgjort mellem Shia LaBeouf og Shia LaBeouf, da han i begge film giver forrygende, nuancerede og vidt forskellige præstationer. Sådan!

Tænk at han kunne være så sjov!
- Logan Lucky: Daniel Craig overrasker som den intimiderebde, vittige og afblegede blonde Joe Bang i Steven Soderberghs heist-komedie.

Bedste fuck-jer-vi-laver-bare-selv-vores-egen-film
- Mens vi lever: De tre Avaz-brødre kom ud af det blå med en af årets mest roste og rørende film, der blev lavet uden støtte fra den danske filmbranche.

Mest personlighedssplittede karakter
- Split: James McAvoy indtager den personlighedsforstyrrende hovedkarakter i M. Night Shyamalan forstyrrende film, hvor han lægger krop til op til flere roller i en og samme person.

Sjoveste scene
- The Square: Manden med Tourette, der gang på gang afbryder et ellers alvorligt pressemøde med ord som ”cunt” og ”fuck”. Tåkrummende, overraskende og absurd... ligesom resten af filmen.

Bedste/værste moustache
- Mordet i Orientekspressen: Kenneth Branagh har et både imponerende, stort og yderst karakteristisk overskæg i rollen som detektiven Hercule Poirot, der på en gang er både det bedste og det værste.

Bedste emo-skurk
Star Wars: The Last Jedi: Adam Driver indtager atter engang rollen som den uforudsigelige og hidsige Kylo Ren, der mugger noget over ikke at blive taget helt seriøst som ond ond skurk.

Bedste ølvom
- Gud taler ud: Søren Malling giver den som dominerende patriark med en veludrustet ølvom, der gør god figur i hans hvide undertrøje.

Mest originale sexscene
- Blade Runner 2049: Den allerede imponerende film leverer årets mest originale sexscene, hvor en prostitueret replikant indtager det forførende hologram Jois figur - alt dette i smuk forening med Ryan Goslings karakter. En højteknologisk trekant.

Bedste sick flick
- The Big Sick: En charmerende, morsom og rørende film, der lykkedes med sin blanding af stand-up og vellykket rom com.

Bedste nye danske skuespiller med det mest umulige navn
- Vinterbrødre: Elliott Crosset Hove. Ja, det er altså et navn, der ikke helt nemt at få over tungen. Prøv selv. 

Bedste tagline, der aldrig blev til noget
Skønheden og Udyret: Samme film… bare med mindre animation.

 

Hvad synes I? Stem på følgende kategorier inde på Instagram:


Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
bambiexplorer

Te har, mig bekendt, aldrig officielt været stavet med ‘h’ på dansk!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Shah Bazidas

Hvornår kan vi sigte efter at skulle købe billetter? :-)

5 dage siden
FilmFyr
...

Læs hvad Shah skriver.

5 dage siden
Nicklasuser/960498
Nicklasuser/960498

Det er jo sådan de gør nu... hvis det er en helaftensfilm, så koster den mere end hvis den er normal eller forlænget spilletid

5 dage siden
jørgen

kommer til at koste biografer livet tror jeg

1 uge siden
Ramonuser/167848
Ramonuser/167848

...nu glæder jeg mig bare til at se om Tenet kan udfordre disse Top 3, som for alvor har brændt sig fast, fordi de rammer plet på alle sanser!

1 uge siden

Aktive debatter