Godt og dårligt nyt om Bond 25

Craig er tilbage, men det kan få konsekvenser…
Daniel Craig i James Bond-filmen Spectre
(© MGM)

The Mirror meddelte i går, at Daniel Craig med sikkerhed vender tilbage til rollen som filmverdens favoritagent i 'James Bond 25'. Skuespilleren havde ellers afskrevet ideen om flere Bond-film efter Spectre fra 2015.

Agent 007 skal dermed ikke genstartes med nye kræfter foran kameraet, hvilket - taget de nye films kvalitet i betragtning - burde være en god nyhed. Beslutningen kan dog vise sig, at få negative konsekvenser for seriens originalitet.

Sam Mendes (Skyfall, Spectre) har nemlig takket nej tak til at instruere flere Bond-film, og en ny kyndig filmskaber skal findes. Problemet er blot, at filmserien med Craig i front nu er så stærkt et brand, at enhver instruktør vil få svært ved at sætte sit eget præg på universet. En udvikling man kender fra Marvel-filmene, der ligeledes topstyres i en sådan grad, at man kun sjældent aner den individuelle filmskaber bag værket.

Tendensen bekræftes for alvor i et nyligt Playboy-interview med Christopher Nolan.  

Dunkirk-instruktøren afslørede her, at han elsker karakteren og vitterligt drømmer om at lave en Bond-film, men, at han ikke slår til, før James Bond skal gentænkes, og der virkelig er brug for ham. Med andre ord: Nolan er ikke ombord, så længe Craig er.

Producer Barbara Broccoli står dermed overfor en svær opgave i at finde Mendes afløser, og seneste rygter peger da også på et relativt ukendt navn i Paul McGuigan, der bl.a. står bag episoder af ’Sherlock’ og ’Luke Cage’. 

På den anden side kan man argumentere for, at Bond ikke behøver input fra erfarne filmskabere, men blot bør fortsætte efter samme formel som hidtil. "If it aint broke..."

Bond 25 har endnu ingen titel eller premieredato.