Cookie- og Privatlivspolitik
Godt og dårligt nyt om Bond 25

Godt og dårligt nyt om Bond 25

Craig er tilbage, men det kan få konsekvenser…

Stem op!
58
Stem ned!
0
(reset)

The Mirror meddelte i går, at Daniel Craig med sikkerhed vender tilbage til rollen som filmverdens favoritagent i 'James Bond 25'. Skuespilleren havde ellers afskrevet ideen om flere Bond-film efter Spectre fra 2015.

Agent 007 skal dermed ikke genstartes med nye kræfter foran kameraet, hvilket - taget de nye films kvalitet i betragtning - burde være en god nyhed. Beslutningen kan dog vise sig, at få negative konsekvenser for seriens originalitet.

Sam Mendes (Skyfall, Spectre) har nemlig takket nej tak til at instruere flere Bond-film, og en ny kyndig filmskaber skal findes. Problemet er blot, at filmserien med Craig i front nu er så stærkt et brand, at enhver instruktør vil få svært ved at sætte sit eget præg på universet. En udvikling man kender fra Marvel-filmene, der ligeledes topstyres i en sådan grad, at man kun sjældent aner den individuelle filmskaber bag værket.

Tendensen bekræftes for alvor i et nyligt Playboy-interview med Christopher Nolan.  

Dunkirk-instruktøren afslørede her, at han elsker karakteren og vitterligt drømmer om at lave en Bond-film, men, at han ikke slår til, før James Bond skal gentænkes, og der virkelig er brug for ham. Med andre ord: Nolan er ikke ombord, så længe Craig er.

Producer Barbara Broccoli står dermed overfor en svær opgave i at finde Mendes afløser, og seneste rygter peger da også på et relativt ukendt navn i Paul McGuigan, der bl.a. står bag episoder af ’Sherlock’ og ’Luke Cage’. 

På den anden side kan man argumentere for, at Bond ikke behøver input fra erfarne filmskabere, men blot bør fortsætte efter samme formel som hidtil. "If it aint broke..."

Bond 25 har endnu ingen titel eller premieredato.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jonas

Craig er tilbage i rollen en sidste gang, og for mig er det vigtigste, at han får et brag af en film at gå af på. Så må vi tage nytænkningen, når den nye skuespiller kommer, og ville ikke have noget imod at se Nolans bud på figuren.

Nikolaj

Personligt kan jeg rigtig godt lide Daniel Craig som James Bond. Men jeg aner ikke, hvad en selvstændig historie kan bringe til hans type Bond. Spectre kan man sige var en meget underholdende film den første time igennem, men da den begynder at garve alle mulige plothistorier frem for at forbinde alle hans film og nogle af de gamle film sammen, kan jeg umulig finde en passende historie til kun en Bond af ham mere. Man kan bringe Spectre ind i det igen, hvilket jeg formoder, at de prøver på. Men det er også en lidt kliche vej, at følge. Bond filmene siden 80erene føler jeg har været lidt kedelige, kun Skyfall har holdt et pænt niveau, og The World is not enough og Die Another Day har været pænt underholdende til trods for tynde plots. Det er svært at forestille sig en original historie, som både har humor og spænding, som Dr.No og From Russia With Love( som jeg mener er de to bedste Bond Film) Måske er tiden løbet ud for karakteren? Jeg håber det ikke, jeg vil gerne se Daniel Craig som James Bond igen. Men jeg har svært ved at se, hvad den skal bringe ind med.

Kim

Da Daniel Craig kom til Bond-universet, blev der nytænket så langt, at karakteren James Bond blev mere upoleret og rå. Fint nok, det er tiden vi lever i, der bestemmer den slags. Men så kan man heller ikke rigtig gøre mere, synes jeg, for plottene er "Bondhistorier" og er som sådan meget snævert definerede. Det gode mod det onde, spioner, alter egoer, rigtigt mandfolk, smukke kvinder, superskurk med supervåben, en farlig håndlanger, Bond slår alle bad guys ihjel, makeout scene til sidst !

Hvis man ændrede på ovenstående formel ville det ikke være en Bondfilm længere, for det er jo dét der gør Bond til Bond ! Bournefilmene blev en overgang omtalt som de nye "Bond"-film, men de er så forskellige fra hinanden, at det bliver aldrig sådan vi ser på dem. Eller Kingsman, som jo unægteligt er tættere på, kunne også have været det, men den duer heller ikke, da den er for parodi-agtigt og slet ikke troværdig nok.

Det eneste nytænkende man kunne gøre, efter min mening, er at ændre på personerne eller tiden ! En ændring af personerne ville være nemt, men der ville næppe blive tale om noget epokegørende, medmindre James Bond fik en kønsskifteoperation. At gøre ham sort er en mulighed ofte omtalt, men specielt nytænkende er det vel ikke, og da slet ikke i disse politisk korrekte tider. At ændre tiden tror jeg aldrig bliver aktuelt, for det vil aldrig fange folks interesse, hvis James Bond pludselig foregik i fremtiden eller i fortiden.

Sammenfattet er det jeg mener altså, at jo mere man forsøger at nytænke James Bond, desto mindre vil resultatet være en James Bond film ! Et paradoks om man vil...! ;-)

PS.: NOLAN skal IKKE være Bondforfatter, please ! Jeg er stor fan af mange af hans film, men hvis Nolan bliver involveret i Bond, så ved vi med 100% sikkerhed hvem mindst halvdelen af castet bliver ! Tom Hardy bliver Bond, Cillian Murphy bliver skurk, Anne Hathaway bliver Bondpige, Gary Oldman eller Morgan Freeman bliver Q, og M vil sandsynligvis blive spillet af enten DiCaprio eller Michael Caine. Rollerne kan byttes, men mindst 5 af de 7 skuespillere vil blive castet i en Bondfilm af Nolan ! (Nolan - try new actors please !)

Personligt ville jeg spørge Brosnan, om ikke han kunne overtales til at være med igen...! ;-)

Wayne

Matthew Vaughn.

Manden er genial til action - og han har udtalt at han ville elske at lave en Bondfilm.

Ellers kunne vores egen Susanne Bier være et godt emne - hun gjorde det godt med The Night Manager.

Craig - tjae det er vel ved at være på tide med en udskiftning... men jeg kan sagtens se ham i een mere.

Christian

Men nu synes jeg, han er helt okay som Bond. Brosnan vil altid for mig være den helt perfekte Bond, men det er helt fint, hvis de bruger Craig en gang mere. De har sikkert tilbudt ham en million milliard. :)

Og når de skal finde en ny, så håber jeg VIRKELIG de vælger Tom Hiddleston, og at han tager imod det. Han er præcis lige så cool, som Bond skal være.

Mickey

Jeg synes egentlig ikke at Craig er så dårlig. Har dog aldrig ment at han var på niveau med Roger Moore og Piers Brosnan. han laver karakteren til en anden, og det er på sin vis også okay -Casino Royal er stadigvæk blandt de absolut bedste Bond film nogensinde!
Men jeg må sige, at serien er kørt lidt død i det, og Spectre var et levende bevis på det. Det er bare for tydeligt, at Craig kun gør det for pengene nu, og ikke fordi han rigtig brænder for rollen. Jeg havde virkelig glædet mig til at se hvad en ny skuespiller kunne bringe til rollen, og her havde jeg selv Henry Cavill, Richard Armitage, og sågar Nikolaj Coster Waldau som personlige favoritter til rollen. Men okay, så må vi lige klare is gennem endnu en halvslatten film før det bliver godt -Håber Nolan så kommer til :/

Henrik Vinther

"Agent 007 skal dermed ikke genstartes med nye kræfter foran kameraet, hvilket - taget de nye films kvalitet i betragtning - burde være en god nyhed."

Taget Spectres kvalitet i betragtning er det en forfærdelig nyhed. Synes det er den værste Bond film til dato. Synes ellers de andre 3 Craig film var glimrende. De burde nok have fundet en anden Bond skuespiller og have givet serien et frisk pust med en ny retning.

Filmselskabets tilgang har været total håbløs, de har kæmpet for at få en fuldstændig umotiveret Daniel Craig tilbage for enhver pris. Det kan jo kun ende galt.

Jacob

Jeg kan ikke fortænke dem i at fortsætte i samme rille, og så er det bare om at få fat i den rette håndværker. Skulle der være tale om bestillingsarbejde, så er det jo en mulighed for en uprøvet instruktør at lede en stor produktion, og få oparbejdet noget erfaring og et solidt ry. Helt det samme bliver det måske ikke, da der er rygter om at Bond bagmændene pønser på et fælles univers i stil med MCU, DCEU og til nøds Dark Universe.

Michael

Først synes jeg det er den rigtige beslutning jeg vil rigtig gerne se Craig igen.

Der hvor det overrasker mig er at alle gerne vil se Nolan instruere en Bond film (inklusiv mig selv), og det giver han også selv udtryk for, hvorfor har de så ikke valgt Nolan fremfor Craig da Nolan vil bringe dem en hel del mere hjem end Craig og muligvis en tv instruktør. Samt Nolan har tid nu, fremfor Craig der trækker det længere ud.

Begge valg er lige gode i min verden, men nu må de gerne skynde sig lidt med at lave Bond 25.

Lars Holmuser/812292

... må være at der foreligger et bundsolid manus.

Altså, jeg kan godt li' Sam Mendes film, men Spectre er en temmelig ordinær sag. Det viser, at dygtige og etablerede instruktører sagtens kan lave gennemsnitlige film.

Måske er det netop det filmserien mangler: En instruktør, der bare vil instruere en god film, fremfor at være optaget af personligt præg.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Segoyuser/116755
Segoyuser/116755

yes tænkte også , amen hvad med Aarhus, vil da rigtig gerne se den film, give en anmeldelse have været en super fin oplevelse...ja verden er mere e

5 timer siden
Wayne

Godt at høre - og herligt at alle maskiner er ved at være i gang igen.

Jeg glædrer mig til at høre mere om det :-)

1 dag siden
Daniel Bentien

Hej Wayne

1 dag siden
Wayne

Trist at det som altid bare skal være et københavner anliggende med disse gratis forestillinger.

1 dag siden
Jimmy

Tina og Jeff?? Er det Boris og Ivans børn?? hahaha...
Held og lykke.. de kan alligevel ikke slå KRUMMERNE og KRUMMERNE 2..

3 dage siden