Cookie- og Privatlivspolitik
Guide 2017: Gysere

Guide 2017: Gysere

11 kommende film

Stem op!
47
Stem ned!
0
(reset)

Uhyggen breder sig i landets biografer næste år. Gyserfans kan se frem til både velkendte skræk-universer med en række efterfølgere og genindspilninger, men der er også enkelte helt nye historier, der skal bidrage til genren i 2017.

Således er der både gensyn med Jason Voorhees, Pennywise og Samara, men også et par zombiefilm, et uhyggeligt kurophold og en 90er-genindspilning instrueret af en dansker.

Se listen over alle 11 gysere, der får dansk premiere i 2017 og stem på den, du glæder dig mest til nederst.

Train to Busan
Der har næppe været en sydkoreansk zombiefilm i de danske biografer før, men en gang skal være den første. Og når der samtidig er tale om en kritikerrost én af slagsen i en genre, der for tiden har gode kår, giver det god mening.

Splittet
M. Night Shyamalan har altid en overraskelse eller to gemt i ærmet, og det forventer vi også, er tilfældet med hans nye film. 'Splittet' har en rigtig interessant trailer, og med James McAvoy i en skræmmende rolle som en kidnapper med personlighedsspaltning kan der være et comeback i vente for den udskældte instruktør.

Rings
Den måske mest uhyggelige scene i filmhistorien tilhører den første The Ring-film. Nu er vi kommet til 3eren i den amerikanske udgave af filmserien, og naturligvis er VHS-bånd skiftet ud med fildeling på internettet. Resultatet er dog det samme: Ånden Samara er tilbage for at slå seerne af hendes video ihjel.

A Cure for Wellness/20th Century Fox

A Cure for Wellness
Titlen antyder ikke horror, men vi er vilde med den stemningsfulde trailer til Gore Verbinskis stilede spagyser. At dygtige Dane DeHaan og Jason Isaacs er på rollelisten, gør heller ikke forventningerne mindre.

Annabelle 2
Den første Annabelle var et spinoff på Nattens dæmoner, og i 2017 er den besatte dukke tilbage i en ny film af instruktøren bag Lights Out. Handlingen finder sted forud for den første film og afslører dukkens oprindelse.

World War Z 2
Brad Pitts World War Z blev for nylig stemt ind som den næstbedste zombiefilm af kino.dk’s brugere, og vi forventer, at efterfølgeren indeholder samme miks af underholdende action og gys med de levende døde.

It
Tv-filmatiseringen af Stephen Kings dæmoniske klovn, Pennywise, har givet coulrofobi til en hel generation af unge. Derfor ser mange forventningsfuldt frem til den nye spillefilmudgave, som har potentiale til at gøre det samme med næste generation. Filmen har været flere hænder igennem, men er landet hos Mama-instruktøren Andrés Muschietti og den svenske skuespiller Bill Skarsgård.

Flatliners
Danske Niels Arden Oplev står bag genindspilningen af 90er-klassikeren, der herhjemme fik titlen Leg med døden. Den nye film har et friskt hold unge skuespillere, mens Kiefer Sutherland, der havde en rolle i 1990-filmen, også spiller med.

Friday the 13th/UIP

Friday the 13th
Gyserikonet der ikke vil dø. Og det samme gælder for filmserien, der passende er nået til sit 13. kapitel. Massemorderen med ishockeymasken er klar til igen at dræbe teenagere, efter de har haft sex, og denne gang foregår det i vintersæsonen.

Insidious: Chapter 4
Biografpublikummet i Danmark blev snydt for den tredje Insidious-film, men nu er de ækle dæmoner og spøgelser tilbage i et nyt kapitel. Plottet kender vi indtil videre ikke noget til, men det er manuskriptforfatteren bag den seneste Paranormal Activity-film, der sidder i instruktørsædet.

Saw: Legacy
Torture porn er ikke for alle. Men serien, der gjorde undergenren populær i bredere kredse, er alligevel nået til sit ottende kapitel. Hvorvidt Jigsaw er tilbage, eller om det er en af hans følgere, der står for den kreative tortur, er endnu uvist.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Muz

Er glad for de højest sandsyndligt viser to af dem jeg ser mest frem til - som er Annabell 2 og Insidous 4, da de som regel fint har trukket publikum til.
Desværre betyder det også der ikke er meget plads til nye film der virkelig kunne være gode. Skete med en hel del sidste år.
Tror specielt de nye "ukendte" film i år kommer til at vige for de nye udgaver af gamle film.. Håber VIRKELIG de har gjort et godt arbejde med dem, og ikke bare er endnu en dårlig penge maskine..
Derudover kommer der vist en del superhelte film i år også, så tror det bliver svært for gyserfilmene desværre..

Ligner ellers nogle nogenlunde fornuftige film - selvom jeg ikke ved om mere SAW (eller fredag den 13end) er nødvendigt SÅ mange år senere..

GiwizZeni

Husk at i sidste ende er det os (publikum) der har magten. Så længe folk stormer ind og ser billige samlebånds-gyser-sequels og remakes, så er det dem distributører og biograferne satser på og så bliver der ikke taget chancer eller givet plads til originalitet og nytænkning indenfor genren.
Så man må spørge sig selv, hvad vil jeg egentlig helst se?

GiwizZeni

- da halvdelen af disse film (og desværre sikkert de mest interessante af dem) slet ikke når frem til de danske biografer. Tænk bare et års tid tilbage. Hvad blev der f.eks. af: 'Green Room', 'Bone Tomahawk', 'Under The Shadow', 'The Babadook' og 'The VVitch'?
De endte desværre med kun at blive vist for et meget begrænset publikum på CPH-PIX. Det var fantastiske filmoplevelser, som jeg godt kunne unde mange flere at få del i. Men samlebånds-sequels og billige jumpscares, det skal der nok blive gjort plads til...
Jeg græmmes over den linje danske filmdistributører kører!

Fauzia

Noget så simpel som en klovn kan skræmme en fra vid og sans - jeg har i hvert fald altid synes at It har været den mest skræmmende film fra min barndom, fordi den foregår i et børnevenligt og hverdagsagtigt miljø - klovnen er der i selv i badet og under regnvandsskakterne.

Jeg tror ikke at zombi filmene vil være så skræmmende og efterhånden er der lavet så mange, at man ikke kan kende forskel..

Sten

Det er dog vildt, at Julie Zangenberg spiller Pennywise i "It".
Det er da hende på plakaten, ikke? ;)

DJT

mit vedkommende er det A Cure For Wellness.
Vi har efterhånden så mange zombier/spaltede personligheder/dukker/Rings/Jason'er/Saw/Insidiouses at ethvert nyt er velkomment.
Det er ikke for at disse nogen af dem, ejer f.eks. alle F13, Saw og Ring på skive, er fan af den originale Flatliners, men Insidious 2+3 var ikke liiige det store. 2eren var da meget sjov, men 3eren var jo kun ét langt jumpscare.
Og mht. It, uanset om det bliver min yndlingsinstruktør og 16 af mine yndlingsskuespillere, vil den aldrig kunne leve op til bogen, som er en af de smukkeste og mest uhyggelige der nogen sinde er skrevet.

HeavenOfHorror.dk

Det er ikke nemt at vælge en favorit, men det bliver nok IT, da det bliver meget spændende at se, hvad de kan gøre, nu hvor de ikke er begrænsede af TV-regler ift. den blodige del. Det led 1990-miniserien gevaldigt af.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Rizzo

Selvfølgelig er begge parter i denne sag interesserede i at tjene flest mulige penge.

8 timer siden
Simonuser/784166
Simonuser/784166

Jeg er naturligvis på Scarletts parti - film skal ses i biografen, det er en del af vores kultur - og økonomi.

18 timer siden
Frederik Baltser

Argumentet, @Michael, er nu ret lige til.

19 timer siden
Michaeluser/438288
Michaeluser/438288

Jeg tror nu nok de to parter nok skal finde ud af at fordele alle deres penge, men fra et forbrugersynspunkt, så er det mere interessant, når Nordi

23 timer siden
Hans

Efter at have læst bøgerne, bliver det spændende at se. Jeg håber virkelig de kan fange essensen.

3 dage siden

Aktive debatter